Arkadaşlar, bugün Cnn Türk Tv için hazırlanmakta olan Multiplayer isimli programa konuk oldum. Program bir aksilik çıkmazsa önümüzdeki cuma günü gece 1'de yayınlanacak. Kamera arkasında ne kadar becerikliysem kamera önünde o kadar beceriksiz bir insan olarak, dijital oyundan ve retro makinelerden bahsetmeye çalıştım. Bit pazarı geyiklerinden üniversiteye, oric'den amigaya kadar konuştuk, lotusundan silkworm'una kadar amiga oynadık, retrojen oluşumundan ve retrojen fanzin'den bol bol bahsettik.
Tadından yenmez bir progam oldu!
Önümüzdeki haftadan sonra aramıza birkaç meraklı daha katılacaktır diye bekliyorum açıkçası
Ya da beni tv'de görüp "anaam, bu ne biçim herif böyle" diyip birkaç kişi kaçabilir
Hemen savunmamı yazayım. Bir türlü içimden geçen programı yapamıyoruz. Önce Levent ile Teknoseyire konuk olmuştum. Programın süresi 20 dakikaydı, tek konu zx spectrum olmasına karşın kesinlikle sığdırmak mümkün olmamıştı. Örneğin Shax'ın hafızasında programdan kalan tek şey "Hııı flippyy!!" şeklindeki ünlemim olmuştu
Multiplayer 90 dakikalık bir program ama bu sefer genel olarak retrodan bahsettik, her bilgisayardan konuşmaya çalıştık çok eğlendik ama yine doyuramadık platformları. İleride bir program daha yapabiliriz diye konuştuk, eğer bu olursa daha derine inebileceğimizi umuyorum. İki yayına katılmış biri olarak minicik bir tecrübe edindiysem budur: tek bir platform için çok iyi planlanmış en az 100 dakika gerekiyor. Bunları da 25-50-25 dakikalık 3 bölümde çekmek gerek.
İçindekiler:
Amiga
C64 ve Datasette (özellikle teyp olsun istedik, ama vakit bulamadık ona)
Sinclair
amstrad'la ilgili gaflar
atari 2600
Türlü oyunlar
benim emektar A590 ve minik TV'lerim
Anneler vs. oyun oynamak isteyen veletler
Tamamen doğaçlama bir program olduğu için rüzgar nereye götürürse öyle gidiyor, bizim toplantılarımız gibi oldu, bildiğin retro muhabbet çevirdik, ben çok keyif aldım, hem Kerem hem Merthan çok iyi adamlar, programın uzun ömürlü ve bol ratingli olmasını dilerim.
Yani işin özü, izleyin, sonra burada hangi hataları yapmışım tartışırız.