Gönderen Konu: Multiplayer Tv programı  (Okunma sayısı 15213 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Multiplayer Tv programı
« : 12 Ocak 2014, 23:29:33 »
Arkadaşlar, bugün Cnn Türk Tv için hazırlanmakta olan Multiplayer isimli programa konuk oldum. Program bir aksilik çıkmazsa önümüzdeki cuma günü gece 1'de yayınlanacak. Kamera arkasında ne kadar becerikliysem kamera önünde o kadar beceriksiz bir insan olarak, dijital oyundan ve retro makinelerden bahsetmeye çalıştım. Bit pazarı geyiklerinden üniversiteye, oric'den amigaya kadar konuştuk, lotusundan silkworm'una kadar amiga oynadık, retrojen oluşumundan ve retrojen fanzin'den bol bol bahsettik.

Tadından yenmez bir progam oldu!

Önümüzdeki haftadan sonra aramıza birkaç meraklı daha katılacaktır diye bekliyorum açıkçası :) Ya da beni tv'de görüp "anaam, bu ne biçim herif böyle" diyip birkaç kişi kaçabilir :)

Hemen savunmamı yazayım. Bir türlü içimden geçen programı yapamıyoruz. Önce Levent ile Teknoseyire konuk olmuştum. Programın süresi 20 dakikaydı, tek konu zx spectrum olmasına karşın kesinlikle sığdırmak mümkün olmamıştı. Örneğin Shax'ın hafızasında programdan kalan tek şey "Hııı flippyy!!" şeklindeki ünlemim olmuştu :) Multiplayer 90 dakikalık bir program ama bu sefer genel olarak retrodan bahsettik, her bilgisayardan konuşmaya çalıştık çok eğlendik ama yine doyuramadık platformları. İleride bir program daha yapabiliriz diye konuştuk, eğer bu olursa daha derine inebileceğimizi umuyorum. İki yayına katılmış biri olarak minicik bir tecrübe edindiysem budur: tek bir platform için çok iyi planlanmış en az 100 dakika gerekiyor. Bunları da 25-50-25 dakikalık 3 bölümde çekmek gerek.

İçindekiler:
Amiga
C64 ve Datasette (özellikle teyp olsun istedik, ama vakit bulamadık ona)
Sinclair
amstrad'la ilgili gaflar
atari 2600
Türlü oyunlar
benim emektar A590 ve minik TV'lerim :)
Anneler vs. oyun oynamak isteyen veletler

Tamamen doğaçlama bir program olduğu için rüzgar nereye götürürse öyle gidiyor, bizim toplantılarımız gibi oldu, bildiğin retro muhabbet çevirdik, ben çok keyif aldım, hem Kerem hem Merthan çok iyi adamlar, programın uzun ömürlü ve bol ratingli olmasını dilerim.

Yani işin özü, izleyin, sonra burada hangi hataları yapmışım tartışırız.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: Multiplayer Tv programı
« Yanıtla #1 : 12 Ocak 2014, 23:47:26 »
Hayırlı olsun diyelim o zaman... Yakında daha güzel teklifler de gelir inşallah.

Bak hazır 3 gündür 7/24 FikirWood haberleri dönerken TV'lerde, siz de birkaç aksiyon sahnesi falan çekseydiniz. Retro Vadisi... Harbiden ya böyle bir dizi çekilse retroculardan kim hangi karakter olurdu acaba? Kurtları da boşver, genel olarak tüm dizileri düşünelim. Misal ben kendimi Benjamin Linus veya Aslan Bey civarında konumlandırabilirim. Kim ne halt çeviriyor, tüm istihbarat bende :D

Alıntı
amstrad'la ilgili gaflar

Derken "amistirad,amstard,amstar" gibi şeyleri mi kastediyorsun?

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #2 : 13 Ocak 2014, 09:42:38 »

Alıntı
amstrad'la ilgili gaflar

Derken "amistirad,amstard,amstar" gibi şeyleri mi kastediyorsun?

Keşke öyle olsa :D Şansım yaver giderse o kısmı kesip atarlar :D

Çevrimdışı Cengiz Demir

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #3 : 14 Ocak 2014, 09:14:37 »
Alıntı
Ya da beni tv'de görüp "anaam, bu ne biçim herif böyle" diyip birkaç kişi kaçabilir :)

Yapımcı programı gece 1 e alarak önlenimi almış..   8)

Alarmı kurdum Cuma gecesi 1  Ctesi 01:00 oluyor değil mi ?

Yada Perşembe sonrası olan Cuma 01:00 mı ?

Benim hep kafam karışır bu gece gündüz olaylarında.  ;D

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #4 : 14 Ocak 2014, 09:49:07 »
Çok güzel yahu, aslansın Ref. Bu internette bir yerlerde ulaşılabilir olacak mı?

Çevrimdışı ozayturay

• Retroman
  • Commodore Forever
« Yanıtla #5 : 20 Ocak 2014, 12:38:16 »
En son 37. bölüm var http://www.multiplayer.com.tr/video-kategori/tv-bolum/ adresinde. Sanırım biraz gecikmeli geliyor.
http://www.retrodergi.com - http://www.e-turay.com

* Commodore 64C, 1541-II
* Amiga 500, Cortex Floppy Emu

* XBox (TSOP Flash, XBMC)
* Wii (SoftMod, USB Loader GX)
* PS3 Slim (Rogero Cobra, webMAN + mmCM)
* PS2 (FHDB, OPS2L)
* PS1 (ModChip)
* XBox360 (JTAG, Aurora)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #6 : 20 Ocak 2014, 14:09:04 »
Arkadaşlar, benim gibi kendi çıktığı programı dahi kaçıranlar için, bu hafta cuma'yı cumartesiye bağlayan gece 1:00'de program yayınlanacakmış :)

bu sefer izliyim bari :) Bunu takip eden hafta da podcast olarak cnntürk sitesinde videosu yayınlanıyor.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #7 : 20 Ocak 2014, 14:14:14 »
 Podcast iyi olur evet. Zira tv seyretmek icin de fazla elitim ben. Cok heyecanlandim bak simdi.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #8 : 21 Ocak 2014, 05:30:02 »
Podcast iyi olur evet. Zira tv seyretmek icin de fazla elitim ben. Cok heyecanlandim bak simdi.

Sayın markiz, elbette retrojen elitlerini de düşünmüşler. Lakin al benden de o kadar. Diğer taraftan buradaki arkadaşların bilmediği birşey konuşmadık, ondan heyecanla beklemeyiniz.

Çevrimdışı leventyurt

• Retromanik
« Yanıtla #9 : 21 Ocak 2014, 06:51:38 »
Gece saat, sabah, herneyse işte,  o saatte benim pireler dansediyor olur,  en güzeli podcast, hatta download ve usb bellek ile tvde izlemek, kendimi canlı yayın diye kandırmak, neşelenmek, hayaller...
Umarım gaz yapmaz, first lady rahatsız olmasın :)

Çevrimdışı Cengiz Demir

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #10 : 21 Ocak 2014, 14:29:22 »
Telefonun alarmı çalmadı geçen hafta. Çaldıysa bile ben duymadım :D

Bende netten seyredeceğin heralde bu gidişle :D

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #11 : 22 Ocak 2014, 20:59:07 »
valla böyle programları "amaan çok da önemli değil" diye karşılayamıyorum ben. Bunların her bir saniyesi değerli içerik. Zaten çok çok az. O yüzden internetten ulaşılabilir olduğu anda seyredeceğim. Hatta back up alabilsek bir şekilde keşke.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #12 : 04 Şubat 2014, 10:13:15 »
http://www.multiplayer.com.tr/video/bir-zamanlar-oyunlar-multiplayer-bolum-38

online olarak yayınlanmış. sürç-i lisan ettiysek affola.

Çevrimdışı memrah

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #13 : 05 Şubat 2014, 03:52:51 »
http://www.multiplayer.com.tr/video/bir-zamanlar-oyunlar-multiplayer-bolum-38

online olarak yayınlanmış. sürç-i lisan ettiysek affola.

Buyuk keyifle izledim.

Çevrimdışı peandoas

• Retroman
« Yanıtla #14 : 05 Şubat 2014, 04:58:56 »
İşi gücü bitirmiş, kahvemi almış, forumlara bakayım da sonra bişeyler izleyeyim derken denk geldi. Konuyu da kaçırmışım, yakalamış oldum, zevkle izledim :).

@Ref: Konunun ilk mesajında açıkladığın yüz dakikalık program fikrine istinaden; var mı böyle bir girişim? Televizyon için olmasa da online olarak her cihazı detayları ile ele alan izlenceler hoş olurdu. Doğal olarak burada vakit, nakit, izleyici kitlesi gibi etkenleri hesaba bile katmadım :).

İzlediğim kadarıyla herhangi bir hata göremedim ama Amstrad için "exclusive oyun" yoktu açıklaması Alcofribas'ın varlığı nedeniyle talihsiz olmuş olabilir. İzleyip izlemediğinden emin değilim tabii ama izlemiş olsaydı ekleri ile birlikte gerekli savunma raporunu buraya koyardı diye düşünüyorum  :P.

Programın akışına da bakınca, bundan daha iyisi zaten olamazdı diyorum, tebrikler.