Gönderen Konu: Multiplayer Tv programı  (Okunma sayısı 15217 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: Multiplayer Tv programı
« Yanıtla #15 : 05 Şubat 2014, 14:07:04 »
@Ref
Probe Elektronik artık yok demişsin ama söylediğinin aksine hala var :) 3-4 sene önce Lütfi abi ile telefonda konuşmuştum. Hatta sonrasında Yazıcıoğlu'na gittiğimde Probe'u da gördüm. Son 1-2 sene içinde kapandı ise bilmiyorum.

Bitpazarları ile ilgili son yıllarda yaşanan sorun, yerlerinin bilinmemesinden ziyade yerlerinin sık sık değişmesi. Haliyle bir pazar sabahı kargalar kahvaltısını etmeden uyanıp oralara gidip, kapı duvar ile karşılaşmak da mümkün.

Fiyat konusundaki yorumlarını Bitpazarı ve İzmir tayfası duymasın :) Ne o öyle 50-75lira A500 mü olurmuş :) Ama tabi politik yaklaşımı elden bırakmayıp " ama tabi buna gönül verip 250lira diyen de var" demişsin. Eminim samimiyetle böyle düşünüyorsundur...

Yahu o oyun doktoru ne çekmiş de çıkmış programa?

Amstrad konusuna gelince; birincisi Amstrad'ın çözünürlük ve benzeri teknik özellikleri muadillerine göre iyi olsa da, kendine rakip olarak bahsettiğin gibi Amiga'yı falan görmüyor. Zaten o tarihte Amiga ortada yok ve sonrasında da Amiga zaten ayrı bir dünya. Olaya CPC464 olarak bakarsan amaç; tıpkı tümleşik müzik setleri gibi düşük fiyat ve az kablo ile fazla uğraşmadan hemen kullanmaya başlamak. Zaten Amstrad'ın geçmişten gelen bir audio ekipman tecrübesi var. Bunu Home Computer pazarına aynı mantıkla uygulamak istiyorlar. CPC 464'ün yeşil monitörlü fiyatı 199sterlin, renkli monitörlü ise 299sterlin. Bu fiyatları muadilleri ile karşılaştırırken; sorunsuz bir teyp sistemi, monitör ve neredeyse profesyonel denilebilecek tasarım ve kalitedeki klavyeyi de hesaba katmak lazım.

Bir de sonrasında gelen disket sürücülü modellerle esas amaç bu bilgisayarların yarı profesyonel manada da kullanılması olmuş. Yani bir PC değilse bile bir PC'ye vereceğin paranın çok daha azı ile PC'ye yakın işler çıkartmak. O yıllardaki PC kabiliyetlerini düşürsen, bu çok da abartılı bir beyan olmamış bence. Yüksek çözünürlüklü ekran modu ve tam CP/M desteği, iş programları ve kelime işlem için ideale yakın bir ortam sunuyordu. Benzer bir yapıyı C128'de de denediler ama CPC'deki başarı yakalanamadı. Bir de şöyle bir husus var ki;87-88 yılı ve sonrasında CPC oyunları kalite olarak üst seviyeye çıkmaya başlıyor ve CPC'nin %40 küsür ile pazar lideri olduğu Fransa'da, dergi reklamlarında CPC vs Atari ST(ilk nesil ATARi STler, blittersız olanlar) gibi bir söylem ortaya çıkıyor.

Exclusive game meselesine gelince, hem doğru hem de yanlış. CPC'ye has oyunlar var. Misal; Amsoft ürünleri(Roland serisi), Fransız ve İspanyol oyunları gibi. Ama bunlardaki sorun CPC aldırtacak kadar bilinir veya iyi olmamaları. Diğer taraftan şu da bir gerçek ki; CPC'ye çok iyi uyarlanmış Operation Wolf ve Gryzor gibi oyunlar da var. Bunlardaki sorun ise; ancak 87-88 ve sonrasında, CPC donanımının programcılar tarafından tecrübe kazanılmış ve özelliklerinde yararlanılır hale gelmiş olmaları. Yani oldukça geç bir tarih :)

http://en.wikipedia.org/wiki/La_Abad%C3%ADa_del_Crimen

http://en.wikipedia.org/wiki/Get_Dexter

Speccy oyun fiyatları biraz işkembeden sallanmış gibi geldi. Ya da nalıncı keseri misali bir şeyleri kendine yontmuşsun :) 2-3 sterline olsa olsa cascade games olur be kardeşim... Sadece 1 ya 2 sterlin düşüktü Speccy oyunları.

Muhtelif yerlerde bazı teknik yanlışlar var ama onları sonrasında siz de farketmişsinizdir diye tekrar bahsetmiyorum burada.

Sonuç olarak güzel bir program olmuş ama sunuculardan size konuşma sırası gelmemiş gibi :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #16 : 05 Şubat 2014, 21:00:45 »
"... kendine rakip olarak bahsettiğin gibi Amiga'yı falan görmüyor. "

Ya aslında amstrad konusundaki görüşlerim daha çok senden bana geçen fikirler. Kaldı ki programlanabilir paletli bir ekran düzeni vs, bizim gibi sefil 8bitçilerin hayalinde gördüğü (sonra ulaplus ile hayallerin gerçek olduğu) bir durum. Aslında zaman ilerledikçe teknoloji ucuzladığı için bu teknolojiler bu makinelerin içinde yer bulabilmişler. Bu sebepten CPC biraz yüzünü amigaya dönmüş, o tarafa köprü kuran bir ürün.

Bitpazarları ile ilgili son yıllarda yaşanan sorun, yerlerinin bilinmemesinden ziyade yerlerinin sık sık değişmesi.
Ben aynen bu lafı ettiğimden eminim ama ya o sıra kayıtta değildik, ya da kesip atmışlar.

Ne o öyle 50-75lira A500 mü olurmuş

Fiyat konusunda eleştiri alacağımı biliyordum, fakat benim bu fiyatlar konusundaki tutumum bellidir. Bu aletletlerde fiyatı belirleyen çok fazla faktör var, ve evet evdeki amiga oranına bakarsam, sapasağlam, uzun süre (1yıldan fazla) sağlam çalışabilecek amiga sayısı %16.64. Yani her 7 amigadan sadece 1 tanesi eksiksiz çalışıyor. Bu orana göre her yıl satılan amigaların büyük kısmı arızalı/sağlam kategorisinde. Bu aşamada 150 lira basmadan önce iyice düşünmek lazım. Programı izleyip amiga almak isteyen alıcılar için bu fırsatı yaratmak istedim. Ayrıca bunların fiyatı 150 lira diyip eleştiri almaktansa 75 diyip almak daha iyi, en azından gelmek isteyenin gözü korkmaz :D

Ayrıca ben nadirlik açısından c64, sinclair ya da amiga arasında bir fark görmüyorum. Bu aletlerin fiyatı içindeki donanıma göre belirlenmiyor artık. Verilen fiyatlar tamamen şişirilmiş feci şekilde pazarlığa açık fiyatlar. Şimdi bakıyorum internetteki fiyatlara 30 liraya da spectrum var, 80'e de. Özellikler aynı, adaptör/kablo yok, test edilmemiş, kauçuk tuşlu speccy. Ben 30 olanı tercih ederim. Amiga için de 50tl yazanı tercih etmek gerekir demek istiyorum. O da neden 50TL belli değil hani. Yani ULA heryerde bulunur birşey de, PAULA bulmak çok mu zor?

"Sonuç olarak güzel bir program olmuş ama sunuculardan size konuşma sırası gelmemiş gibi"

Ya aslında ben çok konuştum ama tabii bu işin bir kurgu kısmı var, bizim kayıt 1:50 gibi bir süre idi. Buna karşın daldan dala hızla zıplandığı için bir konuyu toparlamak mümkün olmadı, bir ordayız bir burda, her konunun ucu açık, tartışmaya açık. Sohbet tamamen doğaçlama olduğu için bazı yerde ipin ucu kaçmış olabilir, ben bir konudaki fikirlerimi yüzbin farklı noktayı kesiştirerek bulan bir adamım, böyle olunca hızlı sohbetlerde tutarsızlıklar oluşabiliyor :)

Çevrimdışı Cengiz Demir

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #17 : 07 Şubat 2014, 19:55:08 »
Başka bir yere upload edilmişmiydi.  Dün akşam seyretmeye başladım. 15 20 dakika sonra görüntü gitti o zamandan beridir ara ara açıyorum siyah ekran geliyor sadece.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #18 : 07 Şubat 2014, 20:25:47 »
Başka bir yere upload edilmişmiydi.  Dün akşam seyretmeye başladım. 15 20 dakika sonra görüntü gitti o zamandan beridir ara ara açıyorum siyah ekran geliyor sadece.
Ref bu videonun en kaliteli halini(3GB ts dosyası) indirdi. Ama sonrasında uygun hale getirip bir yere upload etmedi sanırım. Ben seyrettim ama yine de bekliyorum :)

Çevrimdışı Cengiz Demir

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #19 : 07 Şubat 2014, 20:47:17 »
Ref' in insafına kaldık o zaman.  ::)

Çevrimdışı Adamın Biri

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • Sadece bir müze...
« Yanıtla #20 : 07 Şubat 2014, 23:25:55 »
Hangi bilgisayardan girersem gireyim izleyemiyorum ve bu beni üzüyor.

Çevrimdışı Cengiz Demir

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #21 : 08 Şubat 2014, 00:37:48 »
Hangi bilgisayardan girersem gireyim izleyemiyorum ve bu beni üzüyor.

Şu anda izliyorum. Sanırım sorun çözülmüş  :)

Şom ağzıma.  :-X   Dünkü yerde kesildi ve yine açmıyor.  :-\

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #22 : 08 Şubat 2014, 11:49:40 »
yahu bir sürü kişi tv'de izlemiş galiba, o saatte amma çok ayakta olan varmış, okuldaki bir sürü hoca görmüş, çok enteresan.

Dosya çok büyük olduğu için birşey yapmadım, 2 saat video, küçülmüyor :D 500MB'a falan indirirsem bir yere atarım kısa bir süre için :D

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #23 : 08 Şubat 2014, 12:00:22 »
yahu bir sürü kişi tv'de izlemiş galiba, o saatte amma çok ayakta olan varmış, okuldaki bir sürü hoca görmüş, çok enteresan.
Görmüş de noolmuş? Sana bir faydası var mı bro? Sen ondan haber ver... İnsanlar koli koli Speccylerini kapmışlar da sana mı koşuyorlar yoksa GG'de ilan mı açıyorlar :D :D :D

Alıntı
Dosya çok büyük olduğu için birşey yapmadım, 2 saat video, küçülmüyor :D 500MB'a falan indirirsem bir yere atarım kısa bir süre için :D
Amma naz yaptın yahu? Dosyayı al da bana gel. Hem bak; tam karşıdaki binanın deposunu boşaltıyorlar, hurdacılar el arabalarını dayamışlar deponun ağzına. Eski bir firma, belki eski makinalar çıkar diye bakıyorum :) Gel beraber seyredelim iki kameradan :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #24 : 08 Şubat 2014, 14:24:16 »
bugün yine okuldayım be alco. sen çıkanların yarısını ayır :)

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
  • Bazı Retro Şeyler @youtube
« Yanıtla #25 : 08 Şubat 2014, 15:04:00 »
Uzun zamandır koşuşturma içinde olduğumdan ve 8 gündür internette olamadığımdan yeni izleyebildim.
@ref hocam kesinlikle çok kamera önü insanısıymışsınız. Sadece saçları bağlı arkadaşla siz oturup konuşsanız bile yetermiş.

Bir de kapasitör mevzusunda açık bırakıp tekrar başlatmak, bilimsel bi noktaya dayanmıyo demişsiniz orda ama dayanıyor: Kapasitörleri akım havuzu gibi düşünürsek sıkıntı havuzun yeterince dolu olmamasından ve içindeki sıvı kuruduğu için akımı geç şarj etmesinden kaynaklanıyor. Cihazı bir süre  açık tuttup resetlediğimizde de yavaş da olsa akımı biriktirmiş kapasitörümüz gerekli akımı sağlayabiliyor. Bendeki MD Robocop Versus Terminator oyunun içinde de kötüleşmiş bi kapasitör var. Cihazı açıp 2-3 dk bekleyip restart atınca çalışıyor.
Bazı Retro Şeyler @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #26 : 09 Şubat 2014, 00:38:37 »
tam karşıdaki binanın deposunu boşaltıyorlar, hurdacılar el arabalarını dayamışlar deponun ağzına. Eski bir firma, belki eski makinalar çıkar diye bakıyorum :) Gel beraber seyredelim iki kameradan :)

Alco bu senin mekandan her bahsedişinde benim gözümün önüne full monty'de lomper'ın güvenlik görevlisi olduğu yer ve şu sahne geliyor :)

Robert Carlyle Dances to You sexy thing

Çevrimdışı Pe@ceR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #27 : 09 Şubat 2014, 12:24:31 »
nedense konuya hiç girmeyip kaçırmışım ben de cidden merak ettim şimdi. Umarım yüklenir de izleriz :)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #28 : 09 Şubat 2014, 13:08:50 »
Alco bu senin mekandan her bahsedişinde benim gözümün önüne full monty'de lomper'ın güvenlik görevlisi olduğu yer ve şu sahne geliyor :)
Yok be lordum! Lomper'ın çalıştığı yerin aksine, bizimkisi öyle büyük fabrika tarzı bir yer değil, aksine ufak bir ofis. Ufak bir de barımız var, part-time barmaid arkadaşlar çalışıyor. Dostlar da sağolsun yalnız bırakmıyorlar. Ofisin bir kısmını, daha ziyade şöyle bir ortam olarak hayal edebilirsin:

POUR SOME SUGAR ON ME

Diğer kısmı ise şöyle:

Retro Computers used in The IT Crowd with Graham Linehan

Kısacası; oldukça elit bir ortam. Gelirsen seni de bekleriz. Alt tarafı bir bilete ve biraz jetlaga bakar :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #29 : 10 Şubat 2014, 09:10:34 »

Diğer kısmı ise şöyle:

Aa alco, ben ofisin bu kısmını hiç görmemişim yahu, spectrum falan varmış. Bidahaki sefere barmaid'lerin olmadığı bir gün geleyim de, o tarafta takılırız. :)