Gönderen Konu: Acilen 220 Volt - 110 Volt dönüştürücü lazım  (Okunma sayısı 12185 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı leventp

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
Arkadaşlar selamlar,

Benim acilen bir 220 Volt - 110 Volt dönüştürücüye ihtiyacım var, lakin bu cihazı yarın (c.tesi) edinmem gerekiyor. Piyasada 30 Watt falan cihazlar var ama bana gerekenin şöyle 150 Watt kadar kaldırabilmesi lazım.

Çok kısa süre için Xbox One geldi elime, bu hafta sonu incelemesini yapmam lazım ama adaptörü universal değilmiş, öylece kalakaldık. Millete de inceleme sözü verdik, tam battık. :(

Sevgiler, LP

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: Acilen 220 Volt - 110 Volt dönüştürücü lazım
« Yanıtla #1 : 25 Ocak 2014, 01:41:54 »
Levent,

mecbur kalırsan o 30 wattlıklardan kullanacaksın patlayana kadar. Makineye bir zarar vereceğini sanmıyorum, olan adaptöre olur.

ya da kesinlikle önermediğim ama mecburum artık dediğin anda kullanılacak bir yöntem! Tahminen bunu yapmaya girişmezsin ama böyle bir yol var:
biraz teknik ekspertiz ve swich olmayan adaptör gerekitiriyor (şu ağır olanlar) ki 30w ise genelde onlardandır, bunlardan 3-4 tane alacaksın, hepsini aynı üçlü/dörtlü prize aynı yönde takacaksın (tek prizle hepsini tek harekette tak/çıkar yapmalısın), çıkışlarını paralel bağlayarak daha fazla akım sağlayacaksın, ama bunların kapasitelerinin ve markalarının aynı olması iyi olur.

Ekstra bir korunma yöntemi olarak, xbox'ı takmadan önce elde ettiğin voltajı kontrol etmelisin. Yine 110V olmalı.
Ekstra ekstra önlem olarak, adaptörleri söküp takmadan önce xbox'u devreden ayıracaksın.

Bu arada ars-technica'ya göre xbone en kral anda 120watt çekiyormuş. Bu durumda 3 tane 40watt adaptör işini görür :)

http://arstechnica.com/gaming/2013/11/xbox-one-review-more-than-a-game-console-less-than-a-living-room-revolution/

disclaimer:
Teknik lise elektrik/elektronik bölümü mezunu olmama karşın (az buçuk denedik bu anlattıklarımın hepsini), bu mesajın içeriğinden dolayı xbox patlarsa sorumluluk sende olur :) Lakin lise çok geçmişte kaldı...

Şurada 100watt'lık bir adaptör var misal, ama konu AC olunca Watt (VA) işleri biraz karışıyor faz durumundan ötürü:

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/ms-100-100va-220-110v-transformator-102386957?mpch=ads&ggap_s=ucuzu&ggap_m=ocs&ggap_n=ucuzu&scxid=14489-164755-2357-0

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #2 : 25 Ocak 2014, 08:13:15 »
http://www.pilburada.com/ataba-at-1122c100-convertor-30925u.html

Yazıcıoğlu'nun alt katında yerleri var. Gitmeden telefon et. Belki o an ellerinde yoksa da Karaköy veya Perpa mağazasından getirirler. Hatta daha yüksek modelini de bulabilirler. Fakat sana söyleyecekleri fiyat %25 kadar fazla olacaktır. İnternet fiyatları daha uygun. İstersen şey dersin "arkadaşlar Aydın Beyin ismini vermişti, o yardımcı olur demişlerdi" dersin ve %20 civarı bir indirim alabilirsin.

@Ref
Bu verdiğin yanıtı vermek için hakikaten akademisyen olmak lazım. :)

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
  • Bazı Retro Şeyler @youtube
« Yanıtla #3 : 25 Ocak 2014, 09:17:51 »
ne kadar saçma ya, yan sanayi xbox one adaptörleri 110/220 aralığını desteklerken orjinali desteklemiyor.

en basit şekilde biraz sanırım teknik bilgisi yüksek biri tarafından bi ATX power supplydan devşirilebilir. 12 volt çıkış bence sıkıntı yapmayacaktır ama dediğim gibi :D teknik biri daha iyi yorumlar
Bazı Retro Şeyler @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *

Çevrimdışı leventp

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #5 : 25 Ocak 2014, 13:30:49 »
Ref hocam 30 Watt'lık cihaz 30 lira, ondan 4 tane alacağıma 400 Watt olanını 70-100 TL arasına alırım zaten. Lakin iki gün sürecek bir test için bu parayı harcamak istemiyorum, elim sıkışık.

Ataba marka 100 Watt cihaz bizim ofiste varmış, birazdan o elime geçecek. Onunla kastıracağım, patlarsa patlar artık. Elimdeki Xbox One emanet olduğu için tedirginim, sakınan göze çöp batıyor hep.

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #6 : 25 Ocak 2014, 14:56:58 »
Ref hocam 30 Watt'lık cihaz 30 lira, ondan 4 tane alacağıma 400 Watt olanını 70-100 TL arasına alırım zaten. Lakin iki gün sürecek bir test için bu parayı harcamak istemiyorum, elim sıkışık.
Japon ya ve amerikadan sıkça konsol getirtenler için 400wlık olan çok güzel ama dediğiniz gibi bir daha işe yaramayacaksa yüksek bi miktar.

Çevrimdışı leventp

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #7 : 25 Ocak 2014, 21:06:13 »
100 Watt cihazla konsolu çalıştırıp arayüzünü vs. inceledim. Cihaz masaüstünde bile 75 Watt kadar güç tüketiyor. Henüz oyuna girmeye cesaret edemedim, önce arayüzünü falan derinlemesine kurcalayım da. :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #8 : 25 Ocak 2014, 22:30:09 »
100 Watt cihazla konsolu çalıştırıp arayüzünü vs. inceledim. Cihaz masaüstünde bile 75 Watt kadar güç tüketiyor. Henüz oyuna girmeye cesaret edemedim, önce arayüzünü falan derinlemesine kurcalayım da. :)

Arada bir xbox adaptörü daha var, onu da düşünmek lazım :) Yani makinenin bozulma ihtimali düşük. Olmadı bir xbox adaptörü hediye edersin arkadaşa :D

100VA'lık adaptör xbox gibi bir yük altında aşağı yukarı 65W gibi bir güce sahiptir, tabii bu biraz kafadan uydurmasyon bir rakam :) Ama öyle kabul edelim, siz buna 120watt bindirirseniz ısısını kontrol etmelisiniz :) Üzerine balkonda soğutulmuş demir balyoz koyun :P

Hahah, benim yöntemler de adamı yoldan çıkaran, merdiven altı teknoloji editörlüğüne gidecek bir yol çiziyor :)

Çevrimdışı leventp

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #9 : 26 Ocak 2014, 05:10:59 »
Aradaki dönüştürücü 100VA değil abicim, 100 Watt olarak belirtilmiş kapasitesi üzerinde. Oyun testlerine falan giriştim, 130 Watt'a kadar kaldırdı şimdilik. Kafam rahat olsun diye bir vantilatör doğrulttum üzerine. Benim incelemeyi böylece kurtaracağız gibi gözüküyor, ancak ABD'den Xbox One getirtecekler şu konuştuklarımızı bir kenara not etsin.

Bu arada, cihazla geçirdiğim bir günün sonunda izlenimlerim oldukça kötü, ki bunu da Xbox 360'ını çok seven bir kişi olarak söylüyorum.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #10 : 28 Ocak 2014, 16:51:26 »
Bu arada, cihazla geçirdiğim bir günün sonunda izlenimlerim oldukça kötü, ki bunu da Xbox 360'ını çok seven bir kişi olarak söylüyorum.
Evet hocam, kulaklarımız sende... Teknoseyir öncesi az biraz daha spoiler alalım lütfen :)