Gönderen Konu: TeknoSeyir'den bir davet  (Okunma sayısı 11087 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı leventp

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
TeknoSeyir'den bir davet
« : 17 Şubat 2014, 03:06:55 »
Selamlar,

Açıkçası burada aile içinde sayılırız, TeknoSeyir'i ve Tozlu Raflar bölümünü yeterince biliyorsunuz varsayıyorum, açıklamaya gerek görmüyorum.

Mesele şu: Tozlu Raflar çok seviliyor, ancak işin donanım ve sistem tarafında benim yapabileceğim şey sayısı hayli azaldı. Kendi bilgim dahilinde olan Commodore 64 bölümlerini yaptık. Ref'in desteğiyle Sinclair bölümü yaptık. Biraz acemice bir MSX bölümü yaptık. Amiga üzerine de bir şeyler yapacağız. Sonrasında tıkanıyorum.

Öncelikle, Amstrad ve Atari 800 üzerine bir şeyler yapmak lazım ancak bu sistemler üzerine benim bilgim ancak yüzeysel. Araştırıp öğrenecek vaktim de yok doğrusu. Dolayısıyla, bu ve benzeri sistemlerin videolarını ancak sizlerin desteğiyle yapabilirsem yapacağım.

Cihazları temin etmek çok zor değil, o noktada sizin desteğinizi alırım zaten de, daha önemlisi konunun uzmanı olup, gelip anlatacak birileri lazım.

Maalesef bu iş için sizlere bir ücret ödeyebilmemiz mümkün değil, bizim operasyon her ay ancak kendini kurtarabiliyor hala.

Durum bu. Benimle birlikte kamera önüne geçip konuşmak, anlatmak istediği bir şeyleri anlatacak kimler var? Çekim yaptığımız yer Suadiye'de.

Sevgilerle, LP

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: TeknoSeyir'den bir davet
« Yanıtla #1 : 17 Şubat 2014, 14:49:11 »
Maalesef bu iş için sizlere bir ücret ödeyebilmemiz mümkün değil...

Bundan sonrasini okumadim :P Nightlord' un dedigi gibi; Bu ulkede ya Istanbul'dasin ya da Istanbul'da degilsin. Yoksa cok eglenceli olacagini dusunuyorum.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #2 : 17 Şubat 2014, 17:59:16 »
Öncelikle, Amstrad ve Atari 800 üzerine bir şeyler yapmak lazım ancak bu sistemler üzerine benim bilgim ancak yüzeysel. Araştırıp öğrenecek vaktim de yok doğrusu. Dolayısıyla, bu ve benzeri sistemlerin videolarını ancak sizlerin desteğiyle yapabilirsem yapacağım.

Cihazları temin etmek çok zor değil, o noktada sizin desteğinizi alırım zaten de, daha önemlisi konunun uzmanı olup, gelip anlatacak birileri lazım.
Bu sene Amstrad'ın 30. yılı. Ben kamera önüne geçmeyi düşünmem ama neler anlatılması gerektiğine dair materyal(pp sunum, ana başlıklar, vb şeyler olabilir) hazırlayabilirim. Tabii yetişmesi gereken bir tarih falan yoksa. Cihaz şu bu konusunda da yardımcı olurum. Ya da siz beni bir yerde spontane olarak konuşturur ve gizli kamera ile çekerseniz de olur :)

Alıntı
Maalesef bu iş için sizlere bir ücret ödeyebilmemiz mümkün değil, bizim operasyon her ay ancak kendini kurtarabiliyor hala.
Merakımdan soruyorum. Para isteyen çıkıyor mu?

Çevrimdışı leventp

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #3 : 18 Şubat 2014, 04:38:01 »
Hocam olabilir, seni Amstrad bölümlerinde "metin yazarı" tadında değerlendirebiliriz.

Para isteyen yok henüz ama 2-3 yıl önce benzer bir daveti CGTR'de yaptığımda "biz bunlara bir sürü para sayıyoruz, karşılığı teşekkürle ödenmez" falan diye atarlanan biri olmuştu. O günden beridir temkinliyim.

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #4 : 18 Şubat 2014, 05:59:09 »
Para isteyen yok henüz ama 2-3 yıl önce benzer bir daveti CGTR'de yaptığımda "biz bunlara bir sürü para sayıyoruz, karşılığı teşekkürle ödenmez" falan diye atarlanan biri olmuştu. O günden beridir temkinliyim.

Ahahahahahhaa abi super insanlar var hakkaten ahahahahaha gozumden yas geldi :D

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #5 : 18 Şubat 2014, 07:51:08 »
ben bu camiada skate'in coding denemeleri dışında atari800 ile ilgilenen ve uğraşan birine de rastlamadım. Sanırım öyle biri yok. :)

Msx'den de domino anlar ama o da shax'dan beter, zonguldakta.

Benden de olsa olsa bir sinclair programı daha çıkar, başka bişey olmaz :)

Çevrimdışı ozayturay

• Retroman
  • Commodore Forever
« Yanıtla #6 : 18 Şubat 2014, 09:38:30 »
Atacan da var MSX'ci. İlk bilgisayarı MSX'miş, hatta daha geçen bir tane Sony MSX HB-75P aldı SCART girişi falan var.

Gerçi o da İzmir'de ama bilemiyorum.
http://www.retrodergi.com - http://www.e-turay.com

* Commodore 64C, 1541-II
* Amiga 500, Cortex Floppy Emu

* XBox (TSOP Flash, XBMC)
* Wii (SoftMod, USB Loader GX)
* PS3 Slim (Rogero Cobra, webMAN + mmCM)
* PS2 (FHDB, OPS2L)
* PS1 (ModChip)
* XBox360 (JTAG, Aurora)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #7 : 18 Şubat 2014, 10:25:11 »
ben bu camiada skate'in coding denemeleri dışında atari800 ile ilgilenen ve uğraşan birine de rastlamadım. Sanırım öyle biri yok. :)
Ref yanılıyorsun! Sana şimdi büyük bir Türk Düşünürü'nün(çok yüksek yerlerden torpilli) şu sözünü hatırlatsam "Hayal Etmeden Başaramazsınız! - Without dreaming you can not achieve!", bu fikrinde hala ısrarcı olur musun? Ya da ne bileyim; Ref'e tercih edilen sihirli sakız mı yoksa sihirli tabanca mı istersin? Yani varolmaya var ama bence tekin, stabil biri değil gibi. Zaten sanırım o da İstanbul'da değil.

Kimden aldığımı söylemeyeceğim ama (yoksa ona da "aşkolsun bu makinayı ne kadar aradığımı biliyorsun" tadında bir mail gidebilir) Teknoseyir için ilginç olabilecek şöyle birşey var elimde:

Bir de SIO2PC kablosu yapmıştım ve bununla çalışır vaziyette bir 800XL kurulabilir.

Ayrıca bu sene Atari'nin 8bit ailesinin 35. yılı(duyurusu 78, piyasaya sürülmesi 79) dolayısıyla foruma post etmek üzere birşeyler hazırlıyorum. Yani bu konuda da elimde materyal var.

Kıssadan hisse; eğer Ref'in aldığının iki katını verirseniz bu konuda da yardımcı olurum. Ayrıca; kuliste kuru erik başta olmak üzere kurutulmuş meyveler ve pint bardakta servis edilecek şalgam suyu isterim. Bir de favori pubumdan arkadaşlarımı(carpenter david, janitor john, storyteller David) getirin bana.

Cask & Barrel adres bilgisi: 24-26 W Preston Street Edinburgh EH8 9PZ UK

Not: Aile içinde olduğumuz için isteklerimi böylesine makul ve mütevazi tuttum.

Çevrimdışı ozayturay

• Retroman
  • Commodore Forever
http://www.retrodergi.com - http://www.e-turay.com

* Commodore 64C, 1541-II
* Amiga 500, Cortex Floppy Emu

* XBox (TSOP Flash, XBMC)
* Wii (SoftMod, USB Loader GX)
* PS3 Slim (Rogero Cobra, webMAN + mmCM)
* PS2 (FHDB, OPS2L)
* PS1 (ModChip)
* XBox360 (JTAG, Aurora)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #9 : 18 Şubat 2014, 11:02:06 »
Söylesem tesiri yok, sussam gönül râzı değil.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #10 : 18 Şubat 2014, 12:21:39 »
 Yahu hep karisitiriyorum o seyin adini; Magic_cum mu neydi? Simdi onda mi var 800? Yazik lan makinaya :) Bordo renge falan boyamistir ne bileyim, icine pc falan koymustur. Hayal etmissin ne fayda, kafada beyin olmadiktan sonra!

Ben de vintic happy 1050 seysimi yollasam alco' ya. Kendisi acayip sahsina munhasir bir zamazingo. Sanirisin ki, bir hatun makyaji suresinde acaleyle mutfakta kotarilmis, elde ne varsa onlardan imal edilmis. Tam programlik yani.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #11 : 18 Şubat 2014, 12:27:35 »
Simdi onda mi var 800? Yazik lan makinaya :)
Yok yahu! Yani varsa da benim haberim yok. Atari 800 bende var. Bitten malzeme alıp satan birinden almıştım. 33baba değil ama. Şimdiden söyleyeyim de sonra adamın başı ağrımasın.

Alıntı
Ben de vintic happy 1050 seysimi yollasam alco' ya. Kendisi acayip sahsina munhasir bir zamazingo
O zaten benim bro :) Tıpkı Ref'e ödünç verdiğim ama hala alamadığım MSX2 gibi. Hatta bir de ComX35'im olacaktı Ref'de.

Happy 1050 dediği şey donanımsal disk turbo modu. Yani Commodoreca söylersek bir nevi Dolphin DOS

Şöyle bir düşündüm de; Atari için de ciddi materyal ve kaynak var bizde. Teknoseyir yerine kendimiz çekip reklamdan gelecek milyon dolarları aramızda mı kırışsak acaba :D

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #12 : 18 Şubat 2014, 12:52:18 »
Ben de vintic happy 1050 seysimi yollasam alco' ya.

Ya anlamadığım şey, hangi ara bunun peşine koşup da happy 1050 aldın be kardeşim, ve neden aldın? Senin atari hakkında konuştuğun bu ilk mesaj falan olmalı. Ne biçim bir adamsındır sen?

Bende bir atari 1050 sürücü var (arızalı/sağlam kondüsyonda), atari 800xl var ama arasını bağlayacak kabloyu yapmam lazım bir ara. Ayrıca sinirlendim şu sio soket işine, sonunda girişip bütün soketleri rs232 ile değiştiricem o olcak sonunda.

Atari programı yapınca şöyle detaylı bilgi verin de biz de öğrenelim işin iç yüzünü. Örnek, 1541, c64 için olmazsa olmaz bir aygıtmış, 1050'nin etkisi ne kadar oldu vs.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #13 : 18 Şubat 2014, 18:55:40 »
Teknoseyir yerine kendimiz çekip reklamdan gelecek milyon dolarları aramızda mı kırışsak acaba :D

Bana bir dakika ver alco, Lp' yi banliyorum, detaylari konusuruz.

Senin atari hakkında konuştuğun bu ilk mesaj falan olmalı.

Aman abi duyulmasin bilinmesin benim eski bir atari kullanicisi oldugum. Valla cok tirsiyorum bir gun acayip adamin teki yanima gelip usulca kulagima "Hayal Etmeden Basaramazsiniz! Ben de eski atar..." der diye.

Çevrimdışı leventp

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #14 : 20 Mayıs 2014, 15:58:36 »
Arkadaşlar selamlar, ayrı topic açmak istemedim, hızlıca konuya gireyim. Intel 486DX2-66 arıyorum, 10 gün kadar süreyle lazım. Elinde olan var mı acaba?

Sevgiler, LP