Gönderen Konu: Tasarıma göre 3D print yapan yerler mevcut mudur?  (Okunma sayısı 18330 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Arkadaşlar, elimizde yavaş yavaş kasası olmayan arabirimler olmaya başladı. Cumulus'ten başlayın divide'sine, hxc'sinden spectranet'ine birsürü kart/kartuş. Bunlara toplu halde kutu yaptırmak imkansıza yakın. Zaten hem pahalı, hem de tasarımı kimse beğenmez, kavga çıkar.

Halbuki 3D yazıcılar ile kasa yapmak mümkün. Kendimiz tasarlasak sonra da bastırmak istesek kaça mal olur, istanbulda nerelerde yapılıyor bilen var mı?

(tabii büyük olacak baskılar, e-b-y 10cmx10cmx5cm civarı basılabilmesi gerek.)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: Tasarıma göre 3D print yapan yerler mevcut mudur?
« Yanıtla #1 : 25 Mart 2014, 11:39:57 »
Belki başka irili ufaklı yerler de vardır ama, şu an için ön planda olan ve sistemli giden 3dörtgen var.

3Dprinter almamak için kendimi zor tutuyorum. Eğer başarılı olamazsam beraber hallederiz :)

Çevrimdışı AmonR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #2 : 25 Mart 2014, 14:08:50 »

Bu arkadaşlar (3Dörtgen), 7DX2013'de 3D printing hakkında sunum yapanlardı sanırım.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #3 : 25 Mart 2014, 14:13:00 »

Bu arkadaşlar (3Dörtgen), 7DX2013'de 3D printing hakkında sunum yapanlardı sanırım.
Evet onlar. Lakin; ben, 3Dprint dünyasını epeydir takip ettiğim için bunların ismini de çok önceden yabancı bir sitede görüştüm. İşte "İstanbul'un ilk 3Dprint baskı evi açılıyor" gibisinden bir haberdi.

Çevrimdışı peandoas

• Retroman
« Yanıtla #4 : 15 Nisan 2014, 18:11:49 »
Alcofribas zaten rastlamıştır ama şöyle bir projede var: https://www.kickstarter.com/projects/m3d/the-micro-the-first-truly-consumer-3d-printer

Yakın gelecekte evlerimize minyatür 3d yazıcılar alabileceğiz gibi görünüyor.

Çevrimdışı ilkergorkem

• RAAT
  • Retromanik
  • *
« Yanıtla #5 : 12 Ocak 2015, 10:55:20 »
Son 3-4 aydır epey bir ilgilendim printerlarla Türkiye de iki önemli yer var ikiside anadolu yakasında olunca iki yeride ziyaret ettim örnekler aldım. 3BFAB ve 3Dörtgen iki yerde çok ilgililer. 3Dörtgen ise seminer verdi bir hafta sonu sürekli etkinlik halindeler ve okullarla işbirliği peşindeler.

Bende çalıştığım yere bir sunum hazırlamıştım teknolojik yenilikleri göstermek adına sizinle de paylaşayım istedim ancak dosya 2503 KB olduğundan ekleyemedim. Belki bazı sayfaları çıkartarak azaltabilirim...

Alıntı
3Dprinter almamak için kendimi zor tutuyorum. Eğer başarılı olamazsam beraber hallederiz :)

Ben bir tane sipariş verdim açık kaynak olanlardan 45 gün içerisinde aksilik olmazsa geçecek elime (3 kişi ortaklaşa alıyoruz). Siparişlerinizi alırım artık :)

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #6 : 12 Ocak 2015, 11:29:51 »
3B baskının yerini tutmaz ama linktekine benzer akrilik kasaları da minimum malzemeyle evde imal etmenin mümkün olduğunu hatırlatayım istedim. Eğer kloroform'la çalışmaktan çekinmem derseniz, biraz daha fazla işçilikle kapalı kasa şeklinde imal etmek de mümkün.

http://amigakit.leamancomputing.com/catalog/product_info.php?cPath=40_97&products_id=1032
Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam