Gönderen Konu: Raspberry Pi nerden alınır  (Okunma sayısı 41588 defa)

0 Üye ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: Raspberry Pi nerden alınır
« Yanıtla #45 : 01 Mart 2016, 15:40:10 »
Koreli diyecektin galiba.

Koreli falan değil, Lenovo ya da Xiaomi gibi bir şirketle. Xiaomi'nin son dönemdeki yükselen grafiği korelileri bile korkutmaya başladı...

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #46 : 03 Mart 2016, 18:24:04 »
Koreli diyecektin galiba.

Koreli falan değil, Lenovo ya da Xiaomi gibi bir şirketle. Xiaomi'nin son dönemdeki yükselen grafiği korelileri bile korkutmaya başladı...

bide huawei var.

Raspi konusu ise tamamen community meselesine döndü, donanımın sudan ucuz olduğu bir zaman dilimindeyiz.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #47 : 22 Aralık 2016, 17:21:46 »
Çizgi Tagem'de uygun fiyatlı Super Pi / Bana Pi var. 46Lira gibi bir rakama veriyorlar. Gerçi serverları şu an arızalı ama çalışmaya başlayınca bakarsınız diye yazıyorum. Benim açımdan bu kartın güzelliği, üzerinde e-sata olması. Ayrıca firma tarafından official Android sürümü de mevcut. Android kurdum ve Kerem hemen kaptı bunu. Scratch de gayet güzel çalışıyor.

Yazıcıdan kutu da bastım ama maalesef Çizgi'nin sattıkları Super Pi diye geçen cihaz. Bunları Foxcon üretmiş. Sonra Banana Pi çıkmış. Fakat aralarında kart tasarımı açısından minör farklar mevcut. Thingiverse'de olan kutular buna tam oturmuyor. Ben de bastığım ziyan olmasın diye yan keski olayına girdim :)

Niyetim e-sata avantajı ile SimpleNas olayına girmek. Ne kadar verimli olur bilemiyorum ama tahminim USB'den iyi olacaktır.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #48 : 27 Aralık 2016, 23:13:59 »
Fiyatı görünce düşünmeden atladım ve sipariş ettim ama neyse ki ödeme sisyeminde bir hata var, kredi kartımı kabul etmedi.

Sanırım doğru düzgün bir ödeme sistemi gerekiyor,  benim gibi kartı internet üzerinde folloş olmuş birinin parasını bile almayı beceremediler.

Bu durumda vaz geçtim.  Ama güzel makine hem de o fiyata... Pro'su için değmez bence. 

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #49 : 28 Aralık 2016, 17:13:31 »
Fiyatı görünce düşünmeden atladım ve sipariş ettim ama neyse ki ödeme sisyeminde bir hata var, kredi kartımı kabul etmedi.

Sanırım doğru düzgün bir ödeme sistemi gerekiyor,  benim gibi kartı internet üzerinde folloş olmuş birinin parasını bile almayı beceremediler.

Bu durumda vaz geçtim.  Ama güzel makine hem de o fiyata... Pro'su için değmez bence. 

Bence şansını tekrar dene ve en azından bir tane al. Ben iki tane aldım. Nas performansına göre en az iki tane daha almayı düşünüyorum. Ha bir de Scratch ve/veya Appinventor ile GPIO erişimi sorunsuzsa yeme de yanında yat.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #50 : 02 Ocak 2017, 16:32:18 »
Alco'nun gazıyla ben de 2 tane aldım bu SuperPi meredinden. Birini projeksiyon cihazı ile, diğerini de server amaçlı kullanmayı düşünüyorum. Şu tarz bir wi-fi dongle deneyen var mı RasPi varyantlarıyla?

http://www.dx.com/p/ultra-mini-nano-usb-2-0-802-11n-150mbps-wifi-wlan-wireless-network-adapter-48166

Ayrıca aşağıdaki gibi bir SATA kablosunu buralardan temin edebilir miyim?

https://tr.aliexpress.com/store/product/SATA-cable-for-Banana-Pi-Banana-Pi-SATA-cable-Banana-Pi-HDD-Cable-Banana-Pi-hard/701314_1909503516.html

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #51 : 02 Ocak 2017, 17:19:15 »
Bizde evin her yerinde gizli saklı cat5ler olduğu için wifi' a hiç ihtiyaç duymadım. Ama şu linkte bir inceleme yazısı var. Hatta bu Mikronauts komple güzel bir sitedir. TP-link 725 falan her yerde bulunuyor. Gerçi 50 lira karta verip 35 liraya wifi dongle almak da insanı biraz irite etmiyor değil ha :)

Bir de şöyle birşeyle şansını deneyebilirsin. Realtek 8188 de eski bir chipset diye hatırlıyorum. Muhtemelen çalışır.

Power ve Sata kablosuna gelince, benzerleri var ama 2 bacaklı power ben hiç görmedim. Aslında gördüm yahu, ofisteki güvenlik kamerası sisteminde var. Ben açıkcası; ya doğrudan lehimlerim ya da 2li soketi alır, piyasadan temin ettiğim Sata'nın power ucunu değiştiririm.

Düşünceler düşünceler...

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #52 : 05 Ocak 2017, 21:37:41 »
Siparişin ertesi gününde SuperPi elime geçti ama bir OS imajı yazıp denemem bir haftayı buldu. Anladım ki bu cihazlar bana göre değil. Deneyimlilere bazı sorularım olacak.

* Ubuntu Mate 16.04 sürümünü 16GB bir SD karta yazdım. 8GB'lık imaj yazılınca kalan kısmı kullanamıyor muyuz? Yüksek kapasiteli kartlara multiboot vb ile birden fazla OS yazmanın kolay bir yolu var mı?

* 4K çözünürlüklü TV'de Ubuntu desktop çözünürlüğü 720p idi, seçeneklerde 1920x1080 gibi daha üst çözünürlükleri bulamadım. Yeni çözünürlükleri eklemenin kolay bir yolu var mı, yoksa bu cihaz 1280x720'nin üstünü desteklemiyor mu?

* Ubuntu'da shutdown yapınca sistem kapanıyor ama tekrar açmanın kolay bir yolunu bulamadım. Bu cihazı power off-on yapmadan açmanın bir yolu yok mudur? İlla bir power switch vb kullanmak mı gerekiyor?

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #53 : 01 Mart 2022, 22:35:03 »
Doğru mu değil mi bilmiyorum ama geçenlerde Face'de "sahte Raspi" gibisinde bir mesaja denk gelmiştim. Fotoğrafları kaydetmişim lakin mesajı bulamadım. Gerçi o mesajda da detay yoktu. Sahte derken görünüş aynı ama tamamen alakasız birşey mi(Vietnam malı görüntüde Samsung/iphone ama aslında alakasız gibi) yoksa klon Arduino gibi iş gören ve yemin etsem başım ağrımaz türü birşey mi bilmiyorum. Velhasıl son dönemde yükselen Pistorm, Rgb2Hdmi, Pi1541 akımlarını düşününce bizler açısından da temkinli olmakta fayda var.

Bir de çip krizi ve fiyatlardan dert yanan şu makaleyi koyayım.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #54 : 08 Nisan 2022, 10:39:15 »
Dünyanın farklı noktalarında Raspi ürün, stok ve fiyat durumunu takip etmek için:

https://rpilocator.com/

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #55 : 08 Nisan 2022, 13:31:19 »
Dünyanın farklı noktalarında Raspi ürün, stok ve fiyat durumunu takip etmek için:

https://rpilocator.com/

in stock=No

Bu çip krizi biter mi?

edit:
https://rpilocator.com/?instock

şurda stoktakileri listeliyor

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #56 : 23 Mayıs 2022, 20:42:29 »
Samm Market'in stoklarına Raspberry Pi Zero 2 W girmiş ve hızla tükeniyor. Tarihe not düşmek adına hemen belirteyim ki fiyatı KDV Dahil 307TL. Mesaja başladığımda stok 382 adet idi ve linki kopyalamak için tekrar baktığımda 380'e inmişti. Herkese bir tane şeklinde satıyorlar. İhtiyaç varsa haberiniz olsun.

https://market.samm.com/raspberry-pi-zero-2-w

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #57 : 23 Mayıs 2022, 23:39:32 »
an itibari ile 350. hafta sonuna kadar hepsi satılır bunun.

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
  • Bazı Retro Şeyler @youtube
« Yanıtla #58 : 25 Mayıs 2022, 17:03:32 »
İlk çıktığında normalini 19'a W olanı 60'a almadık mı bunun  :'(
edit:
zero 2 W'muş.
Bazı Retro Şeyler @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1

Çevrimdışı Skate

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #59 : 25 Mayıs 2022, 17:19:39 »
An itibariyle henüz PC ve sunucularıma kurmadığım Ubuntu 22.4’ü Pi Zero W 2’de test etmek üzereyim.

Edit: Aksesuar olarak aldıklarımı da ekledim.

Dönüştürücü USB 2.0 imiş ama zaten klavye / mouse ile kullanacağım şimdilik. Daha sonra ya doğrudan micro USB > USB çoklayıcı bulurum ya da USB 3.0/4.0 dönüştürücü bulurum.