Gönderen Konu: Raspberry Pi nerden alınır  (Okunma sayısı 41583 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı asit27

• Retromanik
Raspberry Pi nerden alınır
« : 17 Nisan 2014, 03:35:11 »
Raspberry Pi nereden ve kaça alınır kazık yemeden ve alırken nelere dikkat etmeliyiz hangi modele falan filan

Çevrimdışı AmonR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
Ynt: Raspberry Pi nerden alınır
« Yanıtla #1 : 17 Nisan 2014, 10:25:30 »
Öncelikle "Model B - Rev2" modelini almalısınız bence. Yani ethernet portu olan ve 512 MB RAM'li modeli.

Nereden satın alınabileceği hakkında raspi.gen.tr sitesinde güzel bilgiler var:
http://www.raspi.gen.tr/faqs/nereden-satin-alabilirim/

Çevrimdışı Dejavu

• Retroman
« Yanıtla #2 : 20 Nisan 2014, 23:42:12 »
Banana pi diye bir şey çıkıyor yakında. Biraz bekleyin isterseniz.

http://www.lemaker.org

developer fiyatı :45$ mış.
son kullanıcı fiyatı henüz belli değil. 80-120$ arası beklemel çok yanlış olmaz.
Amiga1200/Apollo1260@80MHz/RapidRoadUSB/IndiAGAmkcr2
Amiga500+/ACA500/ACA1233n@55MHz/IndivisionECS
Turbo Chameleon 64 w/Docking Station
RaspberryPi Zero/1B/2B/3B
Lattepanda 4/64GB
ACA1221EC@42MHz

Çevrimdışı Dejavu

• Retroman
Lattepanda 4/64GB
ACA1221EC@42MHz

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #4 : 26 Mayıs 2014, 22:27:30 »
Aldıktan sonra ne yapacağımı bulursam almayı düşünüyorum. Yalnız linux konusunda acayip acemiyim. Arada evde atıl durumdaki bilgisayarlara linux kurar sonra hiç bir işte kullanamaz tekrar kaldırır geri Windows kurarım. Bu muz ve benzeri  ahududu türevleri birebir uyumlu mudur? Dut için yazılmış bir programı, değişiklik yapmadan muzda da derleyip çalıştırabiliyor muyuz? Benim gibi acemiye fazladan yük olacaksa orjinalinden şaşmam.
Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Çevrimdışı Dejavu

• Retroman
« Yanıtla #5 : 26 Mayıs 2014, 23:41:51 »
Linux için benzer şeyleri yaşamışız.
Bu bananaya android kurulabiliyormuş.
Böylece varsa akilsiz lcdnizi akilli yapabilirsiniz.
Bunun yanında i/o pinleri ve programlama yardimcilariyla projemsi hobisel şeylerde şey edilebilir. Mesela arabaniza geri görüş kamerasi falan gibi.
Lattepanda 4/64GB
ACA1221EC@42MHz

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #6 : 27 Mayıs 2014, 10:22:45 »
Mesela şuradaki rpi micro arcade projesi çok hoşuma gitti. Ancak adam lcd ekranı direk GPIOlara bağlı çalıştırmak için gerekli display driver'ı kendisi yazmış. Kodları da sitesinde paylaşmış. Display driver yazacak yetenek bence olmadığı için bu tarz şeyleri hazır alıp kullanabilmek istiyorum.

Proje olarak da, herkesin yaptığı ev elektroniği, geri dönüş kamerası vb. çok ilgimi çekmiyor açıkçası. Onun yerine akıllı robotize bir kamera, quadcopter gibi biraz daha innovatif şeyler düşünüyorum. Uygun bir zamanda Arduino ile bir giriş yapmayı planlıyorum. Arduino ile Amiga'da kullanılabilecek joystick/mouse adaptörü, ethernet kartı gibi basit ve faydalı işler yapılabiliyor.   
Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Çevrimdışı behlul

• Retromanik
« Yanıtla #7 : 27 Mayıs 2014, 14:56:26 »
http://www.robotistan.com/Raspberry-Pi-Type-B-512-MB,PR-1412.html

Bu siteden alabilirsiniz, hemde aksesuar konusunda da bayağı zengin bir site

i_r_on

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 21 Nisan 2015, 00:17:42 »
Nereden alırsanız alın, bunu en azından şu anda yurtdışından almaya göre ciddi hiç bir fiyat avantajı yok. Yurtdışından alıp haftalarca kargo beklemek de cabası.
Ancak aksesuarları için yurtdışı daha caziptir.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #9 : 21 Nisan 2015, 10:05:39 »
Microsoft, RaspberryPi 2 için windows 10 desteğini duyurmuş.

http://dev.windows.com/en-us/featured/raspberrypi2support

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #10 : 10 Ekim 2015, 13:38:09 »
Kartal Otomasyon'dan kravatsız 110Liradan aldım. Her ürün için geçerli değilse de bazı ürünler kravatsız olabiliyormuş. Ben önünden geçerken durdum ve aldım. Kravatsız olarak kargo ile yollarlar mı emin değilim.

Kutu ve 5V 1A düzgün bir adaptör şart. Kutusunu kendim bastım. Adaptör olarak da eski bir iphone charge kullanıyorum. Sorun olmadı. 1A düzgün olmazsa resetleyip duruyor.

İşletim sistemlerini mıncıklamak isteyenler için Class10 hızlı bir Sd kart da lazım. Şart değil ama Class4 ler ile biraz bayıcı oluyor işlemler. Min 4Gb olsun ama 8GB ile daha rahat edersiniz. Elbette bu rakamlar yapmak istediğiniz işe göre değişir.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #11 : 10 Ekim 2015, 18:23:30 »
@Alcofribas
Autoboot MAME kurup bir dolu korsan ROM yükleyip TV'nin arkasına yapıştırmak istiyorum. N'apmam lazım,  bir yol göstersen ;)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #12 : 10 Ekim 2015, 19:03:01 »
@Alcofribas
Autoboot MAME kurup bir dolu korsan ROM yükleyip TV'nin arkasına yapıştırmak istiyorum. N'apmam lazım,  bir yol göstersen ;)
Ben bir tane kurup deneyeyim. Yolu yordamı da buna göre yazayım. Garanti olsun. Ya da olmadı komple(Raspi 2 + Mame kurulu Sdkart) yapar yollarım. Hatta bir de Vesa mountlu kutu basarız. Direkt TV arkasına takarsın :)

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #13 : 12 Ekim 2015, 11:17:22 »
Santralistanbul'daki etkinliğe kapanmasına az kala katılabildim ve Robotistan'cılardan 140TL'ye kravatlı bir Raspi + uyuduruk beyaz kasa satın aldım (kartla tek çekim). Medya oynatıcı + MAME amaçlı kullanmayı düşünüyorum. Önerilere açığım...

Bu arada uyumlu Wi-Fi dongle olarak Türkiye'de bulunan modellerden hangisini önerirsiniz? Edimax EW-7811 kullananlar var ama piyasada birçok yerde bulunmuyor ve sinyal çekim sorunları var galiba (muhtemelen nano olması nedeniyle).

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #14 : 13 Ekim 2015, 19:46:51 »
Santralistanbul'daki etkinliğe kapanmasına az kala katılabildim ve Robotistan'cılardan 140TL'ye kravatlı bir Raspi + uyuduruk beyaz kasa satın aldım (kartla tek çekim). Medya oynatıcı + MAME amaçlı kullanmayı düşünüyorum. Önerilere açığım...
İyi işte, piyasa fiyatına almışsın. En azından o konu kapanmış.

Medya oynatıcı için şurda iyi bir makale var. Şurada da güzel bir karşılaştırma yazısı mevcut.

Emülasyon için ise RetroPi ve PiPlay denersin.

Bence çok da düşünmeye gerek yok. Nasıl olsa sende bir sürü sdkart vardır. Hemen Win32disk Imager'i indir ve kartlara ayrı ayrı yaz medya player ve Emülatorleri. Hangisini beğenirsen kullanırsın.

Alıntı
Bu arada uyumlu Wi-Fi dongle olarak Türkiye'de bulunan modellerden hangisini önerirsiniz? Edimax EW-7811 kullananlar var ama piyasada birçok yerde bulunmuyor ve sinyal çekim sorunları var galiba (muhtemelen nano olması nedeniyle).
Şu listeye baktın mı? Ben açıkcası Wifi olayına henüz ihtiyaç duymadım. Evde-ofiste her yerde illaki bir Cat5 kablo var :) Ama duyacağımı da biliyorum elbette... Sen tecrübe et de bize anlat. Yok 4K videoları wifi hızı karşılamıyor falan filan gibi detaylar duyalım biraz.