Taşınma sürecinde (!) olduğum için HDMI kablo ve SD kart bulmakta zorlandım, sonunda satın almak zorunda kaldım. Uzun zamandır Linux türevleriyle uğraşmadığım için birçokları için kolaylıkla çözülebilecek sorunlarla haşır neşir olmaya da başlamış oldum.
* Elimdeki kullanılmayan 2 amperlik Iphone adaptörlerinden biri + mikroUSB kablosunu aramalar sonucu bulabildim.
* Raspicade'in Pi 2 sürümü olan kart imaj dosyasını alıp 'Win32 Disk Imager' programı ile yazdırdım.
* İmaj dosyası 4GB'lık olduğu için elimdeki 8GB (veya 16GB)'lık SD kartlardaki partisyonu genişletmem gerekecek, bu da kriptik komutlarla olacak galiba.
* Bir hevesle ROM dosyasını elde ettiğim SD karttaki 'roms' klasörüne aktarmak istedim ama boot partisyonunun dışında bir de EXT4 formatlı partisyon olduğunu ve buna ulaşmak için bir başka efor daha sarfetmem gerektiğini farkettim.
* Arayışlar sonucunda 'Paragon ExtFS Windows' adlı bir çözüm olduğunu gördüm, indirip kişisel kullanımlar için ücretsiz register ettim.
https://www.paragon-software.com/home/extfs-windows/* Bir heyecanla Total Commander yardımıyla 8-10 rom dosyasını usr/games klasörüne kopyaladım ve sistemi tekrar boot ettim.
* Linux filesystem'de bir dolu bozukluk olduğundan yakındı ve bunları düzeltmekle uğraştı bir süre. Demek ki dışarıdan dosya falan aktarmak pek de doğru değilmiş bu dosyalama sistemine, cahilim pek bilmiyorum.
* USB portlardan birine Logitech K410 klavye-tocuhpad, diğerine Logitech F310 gamepad taktım.
* Sonunda sistemi çalıştırdım ve sorulan config sorunlarını yanıtladım (ses çıkışı, arabirim, oyun kontrolcüsü vb).
* Sistem çalıştığında bu oldukça yaygın olan gamepad'i tanımadı. Forumlarda bazılarının tanıtabildiğini, birçoklarının ise bir türlü tanıtamadığını gördüm. 400mA kadar güç çektiği için güç destekli bir USB hub kullanılması öneriliyordu. Bir zamanlar Tchibo'dan alıp bir kenara attığım USB hub'ı bulmam gerektiğini farkettim ama arayıp bulmayı gözüm yemedi.
* Bari klavyeden birşeyler oynayayım dedim ama attığım rom'lar klasörde olmasına rağmen sistemde listelenmedi. Kendilerinin koyduğu star wars temalı oyunu biraz oynadım. Ses çıkışını HDMI üzerinden vermeme rağmen oyunda bir türlü ses almayı başaramadım.
* Rom'ları hangi klasöre atmam gerektiği ile ilgili doğru dürüst bir bilgiye ulaşamadım. Keyfim kaçtı, çocuklarla biraz TV seyrederken uyuyakalmışım.