Yaw tam da biz Pi 2'yi aldık, adamlar aynı fiyata 3'ü çıkartmışlar. Resmen kazıklandık yahu.
@Ragnor, işlemcisi 32-bit yerine 64-bit imiş. Şimdilik bunun bir fark yaratacağını sanmıyorum ama Raspbian vs. işletim sistemlerinin 64-bit sürümleri ortaya çıktıkça hızda gözle görülür farklar oluşur sanırım. Benim açımdan en güzel artısı, Bluetooth ve WiFi'nin entegre edilmiş olması.
@Wizofwor, adamlar nasıl yapıyorsa Pi 2 ile Pi 3'ü aynı fiyattan satıyorlar. Hem önceki modellerin üretimine de devam ediyorlar. Yani her meşrebe, her kullanım senaryosuna göre farklı model seçebilirsin. Hatta Pi 3 için de bir A modeli çıkartacaklarmış.
Bkz.
https://www.raspberrypi.org/blog/raspberry-pi-3-on-sale sayfasındaki FAQ kısmı:
"Are you discontinuing earlier Raspberry Pi models?
No. We have a lot of industrial customers who will want to stick with Raspberry Pi 1 or 2 for the time being. We’ll keep building these models for as long as there’s demand. Raspberry Pi 1 Model B+ and Raspberry Pi 2 Model B will continue to sell for $25 and $35 respectively.
What about Model A+?
Model A+ continues to be the $20 entry-level Raspberry Pi for the time being. We do expect to produce a Raspberry Pi 3 Model A, with the Model A+ form factor, during 2016."