Gönderen Konu: Raspberry Pi nerden alınır  (Okunma sayısı 41582 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: Raspberry Pi nerden alınır
« Yanıtla #30 : 21 Ocak 2016, 16:08:19 »
@AmonR

Hayırlı olsun, RasPi almanın en güzel yönü, kafanı rahatlatması, alayım mı almayayım mı, nereden alayım, üç-beş kuruş ucuza bulabilir miyim türü gereksiz düşüncelerden kurtarması...

Bellek kartları ucuzladığı için disket muamelesi görüyor artık, RasPi için bu da keyifli bir durum. Ben aldığım birkaç gün kurcalayıp kenara atmıştım, tekrar çıkarayım bari ;)

Çevrimdışı AmonR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #31 : 21 Ocak 2016, 18:17:30 »
@AmonR

Hayırlı olsun, RasPi almanın en güzel yönü, kafanı rahatlatması, alayım mı almayayım mı, nereden alayım, üç-beş kuruş ucuza bulabilir miyim türü gereksiz düşüncelerden kurtarması...

Bellek kartları ucuzladığı için disket muamelesi görüyor artık, RasPi için bu da keyifli bir durum. Ben aldığım birkaç gün kurcalayıp kenara atmıştım, tekrar çıkarayım bari ;)

Teşekkürler @witchdoktor. Gerçekten de aldım - rahatladım.  :)
Hatta iyi ki almışım diyorum çünkü muhtemelen bir kenara atmayacağım. Aktif şekilde "Media Center" olarak kullanmayı planlıyorum.
Bir süredir "medya oynatma" işlerini yeni aldığımız "akıllı" LCD TV ile gerçekleştiriyorduk. TV sağolsun USB portuna taktığımız HDD içerisindeki hemen hemen her tür formatı oynatabiliyor ama yine de bir Media Center "ruhu" yok.
Oysa XBMC ve mahdumları (Kodi, OpenELEC veya OSMC), HDD'yi tarayarak arşivinizdeki filmler ve diğer medya ile ilgili bilgi, belge, poster, fanart vs. ilgili web serverlarından indirip gayet güzel bir database hazırlıyor.

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #32 : 21 Ocak 2016, 21:06:09 »
Hayırlı olsun AmonR

Smart TV'lerden şiddetle nefret ediyorum. Yazılım yapmayı bilmeyen elektronik firmalarının hantal ve ağır yazılımlarını abuk sabuk SoC'ler ile birleştirip TV'ye koyuyorlar, sonra da bizden yüzlerce dolar fark alıyorlar. Tabii ki normal kullanıcılar için çok kullanışlı bir form faktör. Ama ben istemiyorum kardeşim :) Bana akılsız TV verin aklını ben ayrıca kotarırım onun.

Senin "media center ruhu" dediğin o kullanıcı arayüzü ve veritabanı vs Samsung'un, LG'nin falan bir on yıl yakalayamayacağı şeyler.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #33 : 22 Ocak 2016, 14:12:00 »
Hayırlı olsun AmonR

Smart TV'lerden şiddetle nefret ediyorum. Yazılım yapmayı bilmeyen elektronik firmalarının hantal ve ağır yazılımlarını abuk sabuk SoC'ler ile birleştirip TV'ye koyuyorlar, sonra da bizden yüzlerce dolar fark alıyorlar. Tabii ki normal kullanıcılar için çok kullanışlı bir form faktör. Ama ben istemiyorum kardeşim :) Bana akılsız TV verin aklını ben ayrıca kotarırım onun.

Senin "media center ruhu" dediğin o kullanıcı arayüzü ve veritabanı vs Samsung'un, LG'nin falan bir on yıl yakalayamayacağı şeyler.

Nightlord, senden korkulur yahu. Akıllı TV'nin bile aklını alırsın sen ;)

Bu arada ülkemizde 'akıllı' olmayan TV kalmadı gibi birşey. 22 inç'lik Samsung TV bile her tür formatı oynatıyor.

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #34 : 22 Ocak 2016, 22:15:10 »

Valla sen boyle deyince, aklima fikir dustu. bazi akilli TV'lerin "akillarini almak" baya baya mumkun olabilir. eger single board entegre edilmemis ise :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #35 : 24 Ocak 2016, 19:49:05 »

Valla sen boyle deyince, aklima fikir dustu. bazi akilli TV'lerin "akillarini almak" baya baya mumkun olabilir. eger single board entegre edilmemis ise :)
android tabanlı olanlar iyi görünmeye başlamıştı gözüme, forumlarda  wireless klavye ve emülatörleri kurmuş millet, screenshot'ları patlatmış falan, uae, speccy, mame... Olur gibi gelmişti ama :D

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #36 : 25 Ocak 2016, 21:05:15 »
Güle güle kullan AmonR. İstersen şunları bir dene. Belki hoşuna gider:

http://mattechnology.blogspot.it/p/amiga-inc-like-os.html

http://jonlennartaasenden.wordpress.com/2016/01/25/booting-into-uae-on-armrpi2

2015 yılının son aylarında, bizim emektar Panasonic CRT'yi güzelce paketleyip balkona kaldırdım ve LG Smart TV'ye geçtim. Cihaz Webos 2.0 diye bir işletim sistemi kullanıyor. Genel olarak memnunum ama Webos felaket ağır. Forumlarda falan millet Webos 1.0 çok yavaştı ama bu iyi olmuş filan demişler. Fakat, babamlarda 6-7 senelik Panasonic bir Smart TV var. Menüler falan yağ gibi akıyor. Bariz bir şekilde menülerin görsel, erişim ve tasarım farkı var. Diyeceksiniz "peki kendine neden Panasonic almadın", maalesef bir süredir Panasonic TV'ler Türkiye pazarında satılmıyor. Fiyat açısından rekabet edemediği için pazardan çıkmış. Şöyle diyeyim; biri yağ gibi akan XP diğeri Vista :)

Herşeyin hacklisini modlusunu arama huyu olan bu kardeşiniz, gözünü kararttığı bir an şuraya dalacak ama şimdilik garantinin bitmesini bekliyor :)

http://openlgtv.org.ru/forum

Bu arada; içimizden bir arkadaşın profesyonel olarak Smart TV yazılım tecrübesi var ama bu aralar etrafta mı veya birkaç satır karalar mı bilemiyorum. 

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #37 : 26 Ocak 2016, 13:27:49 »
@Alcofribas

LG'nin WebOS öncesi TV'lerinde de (örneğin bendeki 47LM660S) arabirim kaymak gibi zaten. İşi işletim sistemi kompleksliğine götürünce biraz hantallaşmış durumda. Örneğin şu an kullandım WebOS2.0 TV'de filmde altyazıyı kapatmak ya da ikinci dublaja geçmek için bile az da olsa uğraşmanız gerekiyor.

Bu arada Panasonic hala yaşıyor mu? Yıllar önce LCD/LED panel üretimini durdurup plazma ile devam etme kararı almıştı, geçtiğimiz yıllarda plazma TV üretimini de durdurdu. Bir zamanların en büyük elektronik şirketi idi, şimdi Sony'den beter durumda...

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #38 : 28 Ocak 2016, 20:58:35 »
@Alcofribas

LG'nin WebOS öncesi TV'lerinde de (örneğin bendeki 47LM660S) arabirim kaymak gibi zaten. İşi işletim sistemi kompleksliğine götürünce biraz hantallaşmış durumda.
Sonuç olarak en azından şimdilik, işletim sistemi işini pek de becerememişler gibi. Bilmiyorum, belki Panasonic'i görmeseydim daha farklı düşünebilir miydim acaba... "vaay be! olm ne manyak bir arayüz yapmışlar, herşey var" şeklinde bir yorumum olur muydu acaba... İnsan şüpheye düşüyor.

Alıntı
Örneğin şu an kullandım WebOS2.0 TV'de filmde altyazıyı kapatmak ya da ikinci dublaja geçmek için bile az da olsa uğraşmanız gerekiyor.
Çok iyi bir örnek verdin.

Alıntı
Bu arada Panasonic hala yaşıyor mu? Yıllar önce LCD/LED panel üretimini durdurup plazma ile devam etme kararı almıştı, geçtiğimiz yıllarda plazma TV üretimini de durdurdu. Bir zamanların en büyük elektronik şirketi idi, şimdi Sony'den beter durumda...
Son durumu nedir bilmiyorum. Fakat birkaç farklı teknoloji mağazasında Panasonic ve Türkiye ile ilgili olarak yukarıda aktardığım şeyi söylediler.

Ben aslında öncelikle, yerli malı yurdun malı diye Vestel bakmaya gittim. Böyle bağnaz bir yönüm vardır benim. Ve yine bayinin tavrına sinirlenerek çıktım. Bir kere fiyatlar arasında pek fark yok. Diğer yandan da; bayilerin ne fiyat ne de ürünlerin özelliklerinden haberi var. Sorduğum özellikler de web sayfasında yazan şeyler. Öyle abidik gubudik detaylar falan değil. Zaten 2 soru hakkın var. Üçüncüyü sorunca sıkılmaya başlıyorlar. Bu dediğim de AVM içinde büyük bir bayisi. Bunların tek sevdiği müşteri tipi "düğün hazırlığı yapanlar" grubu. Ver ordan bir bulaşık, bir çamaşır, TV nası bişey nerecen usta? Yani elinde ne varsa onu alıp gideceksin. Özellik falan da sormayacaksın.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #39 : 29 Şubat 2016, 22:38:48 »

Satın alma dürtüsünü pingleyen yeni birşey...

http://www.raspberrypi.org/blog/raspberry-pi-3-on-sale

http://www.samm.com/raspberry-pi-3.html

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #40 : 01 Mart 2016, 00:52:41 »
Samm'den yapmış olduğum Raspberry Pi Zero siparişi patladığından beridir keyfim biraz kaçık, şu aralar zaten alsam da ilgilenemem ama bir ara almak istiyorum bir tane şu aletlerden.Yeni Raspberry'nin heyecanlanmamıza sebeb olacak güzel bir özelliği var mı? Şöyle bir göz attımda daha güçlü bir alet olması dışında bi farklılık yok sanırım?

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #41 : 01 Mart 2016, 11:02:57 »
Yeni raspi bana biraz ruhunu kaybetmiş gibi geldi. Orjinal Raspberry'de fazladan ram'e ihtiyaç yoksa para vermeyelim diye model A/B opsiyonları vardı. Bunda bt ve wifi standart hale gelmiş. Nesnelerin Interneti üzerine yoğunlaşırken diğer kullanım senaryoları ikinci plana atılmış. Bu bileşenlerin getirdiği maliyeti geçtim, güç tüketimi dez avantajı göz ardı edilmiş.

Aklımdaki bir kaç proje için Çinden Zero klonu bekiyorum.
Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Çevrimdışı AmonR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #42 : 01 Mart 2016, 13:31:57 »

Yaw tam da biz Pi 2'yi aldık, adamlar aynı fiyata 3'ü çıkartmışlar. Resmen kazıklandık yahu. ;)

@Ragnor, işlemcisi 32-bit yerine 64-bit imiş. Şimdilik bunun bir fark yaratacağını sanmıyorum ama Raspbian vs. işletim sistemlerinin 64-bit sürümleri ortaya çıktıkça hızda gözle görülür farklar oluşur sanırım. Benim açımdan en güzel artısı, Bluetooth ve WiFi'nin entegre edilmiş olması.

@Wizofwor, adamlar nasıl yapıyorsa Pi 2 ile Pi 3'ü aynı fiyattan satıyorlar. Hem önceki modellerin üretimine de devam ediyorlar. Yani her meşrebe, her kullanım senaryosuna göre farklı model seçebilirsin. Hatta Pi 3 için de bir A modeli çıkartacaklarmış. 8)

Bkz. https://www.raspberrypi.org/blog/raspberry-pi-3-on-sale sayfasındaki FAQ kısmı:

"Are you discontinuing earlier Raspberry Pi models?
No. We have a lot of industrial customers who will want to stick with Raspberry Pi 1 or 2 for the time being. We’ll keep building these models for as long as there’s demand. Raspberry Pi 1 Model B+ and Raspberry Pi 2 Model B will continue to sell for $25 and $35 respectively.

What about Model A+?
Model A+ continues to be the $20 entry-level Raspberry Pi for the time being. We do expect to produce a Raspberry Pi 3 Model A, with the Model A+ form factor, during 2016."

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #43 : 01 Mart 2016, 14:45:07 »
Ne yapacağınıza karar vermeden RasPi almayın! Alıp da kenara koyduğunuzda yeni bir model patlatıyorlar anında, model enflasyonu oluşturdular. Hiç uğraşmasınlar aslında, çinli bir cep telefonu üreticisi ile anlaşıp anakart çıkartsınlar 6 ayda bir.

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #44 : 01 Mart 2016, 15:11:38 »
@Wizofwor, adamlar nasıl yapıyorsa Pi 2 ile Pi 3'ü aynı fiyattan satıyorlar. Hem önceki modellerin üretimine de devam ediyorlar. Yani her meşrebe, her kullanım senaryosuna göre farklı model seçebilirsin. Hatta Pi 3 için de bir A modeli çıkartacaklarmış. 8)

Bkz. https://www.raspberrypi.org/blog/raspberry-pi-3-on-sale sayfasındaki FAQ kısmı:

"Are you discontinuing earlier Raspberry Pi models?
No. We have a lot of industrial customers who will want to stick with Raspberry Pi 1 or 2 for the time being. We’ll keep building these models for as long as there’s demand. Raspberry Pi 1 Model B+ and Raspberry Pi 2 Model B will continue to sell for $25 and $35 respectively.

Yukarıdaki serzenişimin çıkış noktası  Amiga için Raspberry Pi Floopy emulatörüydü. Belki endüstriyel bir ürün değil ama güç beslemesini internal floopy konnektöründen aldığı için yeni respi modellerini desteklemiyor.

Ne yapacağınıza karar vermeden RasPi almayın! Alıp da kenara koyduğunuzda yeni bir model patlatıyorlar anında, model enflasyonu oluşturdular. Hiç uğraşmasınlar aslında, çinli bir cep telefonu üreticisi ile anlaşıp anakart çıkartsınlar 6 ayda bir.

Koreli diyecektin galiba.

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam