Burada hem yeni bir iş modeli hem de yeni bir omurga/altyapı sözkonusu. Ben iki olayı da beğendim. Her ikisini de bekleyen sıkıntılar var ve tahminlerin ötesinde daha da fazlası olacaktır. Lakin; bu zaten ilklerin kaderi değil mi?
Bu proje başarılı olamasa bile; piyasadaki oyuncular ve kendinden sonra gelenler için, her yönden örnek teşkil edecektir.
Aklıma gelen sıkıntılı noktalar:
*Fiyatlandırma politikası
*Tahsilat biçimleri
*Legal olarak en az kayıpla muhasebeleştirme
*Kullanıcı yorumlarının yaratabileceği hukuki sıkıntılar
*Altyapıdan doğabilecek teknik sorunlar
*Altyapıya dair bir community support(Wordpress benzeri) olmaması
*Kullanıcı sayısında tatminkar rakamları yakalamak ve bunda sürekliliği sağlamak
Sonuç olarak; bazı zincirleri kırabilirse, hem yeni Teknoseyir'in hem de altyapının çok başarılı olacağına inanıyorum. Güzel Düşün, Güzel Olsun!
Not: Böyle güzel girişimlerden bahsetmek iyi ama,
şu başlıkta matahari'nin bahsettiği konu, sektörün geleceği adına karamsar bir tablo ortaya koyuyor.
Bırakın oyun pazarını, bu ülkede artık bilişim pazarı bile sektör olarak sınıflandırılmıyor! (bkz: http://www.bthaber.com/bilisimin-onlenemeyen-dususu/) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin kabul ettiği 30+ sektör dışındaki tüm "pazarlar", ülkeye sağladıkları ihmal edilebilir girdi hacmi sebebiyle yan sektör başlığı altında bile incelenememektedir.