Gönderen Konu: Teknoseyir'in Durumu  (Okunma sayısı 7341 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı vaktak

• Retro Meraklısı
  • Retro computing and Cassette enthusiast
Teknoseyir'in Durumu
« : 07 Mayıs 2014, 15:37:09 »
 Teknoseyir'in durumu malumunuz sonuçta çok güzel retro bölümleri var bu konudada ne düşünüyorsunuz merak ediyorum?

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: Teknoseyir'in Durumu
« Yanıtla #1 : 07 Mayıs 2014, 16:35:51 »
Vaktak, bu konuyu biraz açmak lazım. Ben durumu biliyorum ve ne kasttettiğin hakkında bilgim var ama herkes için aynı durum geçerli olmayabilir. Başlığı "Teknoseyir'in Yeniden Yapılanması hakkında" gibi açıklayıcı bir hale çevirmek ve mesaj içine de şu anki durumu ve yapılacak olanları özetlemek iyi olur. Böylece, konu hakkında bir fikri olmayanlar hemen olayı kavrar. Ya da yıllar sonra biz baktığımızda ne olmuş ne bitmişi hızlıca görebiliriz.

Misal ben hemen şöyle başlayayım:

http://www.teknoseyir.com/107650/teknoseyirin-gelecegi/

TeknoSeyir'in geleceği

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #2 : 07 Mayıs 2014, 17:42:22 »
@Alco: Videoyu paylaştığın için teşekkürler. Levent'in twitter'daki sitemlerinden durumu az çok kestirebiliyordum ama bu boyuta geldiğinden haberim yoktu. Güzel bir şey deniyorlar ama şansları az olacak. Bizim insanımız maalesef soyut şeylere para vermeyi sevmiyor. Satın alınan hizmetin değerini arttırmak ve daha somut bir hale getirmek için yapılabilecek bazı şeyler var. Bunları da düşünmüşler zaten. İnşallah başarılı olurlar.

Video podcast olayına girselerdi ben de üye olurdum ama bu olmayacak herhalde. Evde bilgisayar karşına oturup video izleyecek vaktim olmuyor. Youtube videolarını podcast yapan birkaç program denedim ancak çok fazla manuel adım içerdiğinden mantıklı gelmedi. Bu yüzden forumlarda özellikle link verilmediyse izlemiyorum.
Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Çevrimdışı ozayturay

• Retroman
  • Commodore Forever
« Yanıtla #3 : 08 Mayıs 2014, 11:17:48 »
http://www.retrodergi.com - http://www.e-turay.com

* Commodore 64C, 1541-II
* Amiga 500, Cortex Floppy Emu

* XBox (TSOP Flash, XBMC)
* Wii (SoftMod, USB Loader GX)
* PS3 Slim (Rogero Cobra, webMAN + mmCM)
* PS2 (FHDB, OPS2L)
* PS1 (ModChip)
* XBox360 (JTAG, Aurora)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #4 : 08 Mayıs 2014, 12:35:42 »
Sanırım Levent ve arkadaşları önden başlamak istiyor, çünkü bu işin geleceği bu yönde.

Sonuçta müşteriden para almaya başlamak gerekiyor artık. Yöntem konusunda hiçbir bilgim yok, hep beraber göreceğiz sonucu.

Bir çeşit "freemium" uygulaması yapıyorlar, herkesin katılımı ücretsiz olarak devam edebilecek, ek özellikler için para ödeyeceksiniz.

Sanırım para-ödül konusundaki tek kıstas parayı veren kişinin sonuçlardan anında faydalanmaya başlaması. (Örneğin, sitede kullanıcı ikonu üzerinde belirleyici bir görünüm değişikliği (başkaları görecek şekilde) gibi.) Bu çeşit bir yapı kurabilirlerse evladiyelik bir site olacaktır bence.

Teknoseyir'e bol şans diliyorum, umarım tutar ve arkadaşlarımız beğendikleri işi istedikleri şekilde yapmaya devam edebilirler.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #5 : 08 Mayıs 2014, 13:49:06 »
Levent'in daha iyi projelerle daha iyi hizmet sunabilmesi için bu sektörden artık bir şeyler kazanması gerekiyor. Kendisi ile samimiyetim olmasa da 7dx partilerindeki sohbetlerimizde, verdiği hizmet ve sektördeki bilinirliğine paralel bir gelir elde edemediği ve maddi olarak pek de parlak bir durumda olmadığını biliyorum. Umarız güzel bir uygulama ile hem kendisi hem de takipçilerini memnun etmeyi başarır.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #6 : 08 Mayıs 2014, 14:38:49 »
Burada hem yeni bir iş modeli hem de yeni bir omurga/altyapı sözkonusu. Ben iki olayı da beğendim. Her ikisini de bekleyen sıkıntılar var ve tahminlerin ötesinde daha da fazlası olacaktır. Lakin; bu zaten ilklerin kaderi değil mi?

Bu proje başarılı olamasa bile; piyasadaki oyuncular ve kendinden sonra gelenler için, her yönden örnek teşkil edecektir.

Aklıma gelen sıkıntılı noktalar:
*Fiyatlandırma politikası
*Tahsilat biçimleri
*Legal olarak en az kayıpla muhasebeleştirme
*Kullanıcı yorumlarının yaratabileceği hukuki sıkıntılar
*Altyapıdan doğabilecek teknik sorunlar
*Altyapıya dair bir community support(Wordpress benzeri) olmaması
*Kullanıcı sayısında tatminkar rakamları yakalamak ve bunda sürekliliği sağlamak

Sonuç olarak; bazı zincirleri kırabilirse, hem yeni Teknoseyir'in hem de altyapının çok başarılı olacağına inanıyorum. Güzel Düşün, Güzel Olsun!

Not: Böyle güzel girişimlerden bahsetmek iyi ama, şu başlıkta matahari'nin bahsettiği konu, sektörün geleceği adına karamsar bir tablo ortaya koyuyor.

Bırakın oyun pazarını, bu ülkede artık bilişim pazarı bile sektör olarak sınıflandırılmıyor! (bkz: http://www.bthaber.com/bilisimin-onlenemeyen-dususu/) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin kabul ettiği 30+ sektör dışındaki tüm "pazarlar", ülkeye sağladıkları ihmal edilebilir girdi hacmi sebebiyle yan sektör başlığı altında bile incelenememektedir.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #7 : 09 Mayıs 2014, 10:21:06 »
internetteki en büyük sorun micropayment konusu. Yani henüz 1 tıklamayla 1 lira ödeme yapabileceğimiz sağlıklı bir sistem gelmedi. Bunu getirmeye çalışan firmalar hızla büyüyüp küt diye batıyorlar, neden onu da anlamış değilim. Internetin genelini kapsayabilecek uluslararası bir micropayment standardı oluştuğu anda internetteki içeriğin çılgınca büyüyüp kalitesinin şiddetle artmasını bekliyorum. Eğer böyle kolay bir uygulama olsaydı sadece ilgilendiğiniz bir makaleyi/videoyu izlemek için küçük bir ödeme yapmak mümkün olabilirdi.

Bir başka önemli nokta ise, birkaç sitede okuduğum kadarıyla, online yayıncılığa para ile abone olanların %80'i tablet kullanıcısı. Bu %80'in %20 gibi büyük bir kısmı sitenin tamamını satın almak yerine işine yarayan kısımlara abone olmayı tercih ediyormuş. Örneğin, donanım kısmını okumayacaksa, yazılım kısmına indirimli abonelik satın alıyor. Sadece videoları izlemek ya da incelemeleri okumak için de ayrı ücretlendirmeler mevcut.

Levent'in bu işe girerek başı çekmesi bence harika ve aynı zamanda cesur bir adım, sonucu hep beraber göreceğiz. Elimden geldiğince destek olmayı planlıyorum. Çok yaşa tozlu raflar!

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #8 : 09 Mayıs 2014, 14:59:51 »
internetteki en büyük sorun micropayment konusu. Yani henüz 1 tıklamayla 1 lira ödeme yapabileceğimiz sağlıklı bir sistem gelmedi. Bunu getirmeye çalışan firmalar hızla büyüyüp küt diye batıyorlar, neden onu da anlamış değilim. Internetin genelini kapsayabilecek uluslararası bir micropayment standardı oluştuğu anda internetteki içeriğin çılgınca büyüyüp kalitesinin şiddetle artmasını bekliyorum. Eğer böyle kolay bir uygulama olsaydı sadece ilgilendiğiniz bir makaleyi/videoyu izlemek için küçük bir ödeme yapmak mümkün olabilirdi.

Şu dediğini akademik makale fulltext'lerinde dahi yapamadılar, onlarda bile korsan account'lar falan kullanıyorum (ya da makale yazarının iletişim adresini bulup, Türkiye gibi 3. bir dünya ülkesinde yaşadığıma dair bir diyalog üzerinden kendimi acındırıp author'dan ediniyorum doğrudan!), bir makaleye 20 dolar falan istedikleri ve bunun için de bir ton prosedürle uğraşmak zorunda kalacağım için.

Internet dünyasında fiyatların korsanla, kopyayla uğraştırmayacak kadar uygun, ödeme işleminim de insanı yorup sıkmayacak kadar pratik olması gerekli...

Hepsiburada bile alışverişlerde 3D secure vb sistemleri devreden çıkardı. Artık bilgilerinizi verifiye edip depoluyor. Tek klikle alışverişi tamamlıyorsunuz.

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #9 : 10 Mayıs 2014, 00:05:00 »
Yavaş yavaş birileri bu işe öncülük ederek, deneme yanılmayla uygun yöntem/yöntemler bulacaklar bunun için. Yani içerik üreten üretmek istiyor, içeriği tüketende o içeriğe ulaşmak istiyor. Ortak bir yol bulunur elbet.

http://www.patreon.com/ gibi yeni şeyler çıkıyor mesela. Kickstarter gibi ama bir projeyi desteklemek yerine takip ettiğiniz sanatçı/içerik üreticisi vs. ne ise işte onu destekliyorsunuz. Daha yeni, bende çok kurcalamadım açıkcası. Nasıldır, ne kadar iyidir, ne kadar işe yarar bilmiyorum şimdilik.

Çevrimdışı mustafa

• Retromanik
« Yanıtla #10 : 10 Mayıs 2014, 02:38:02 »
Meslek ilkelerinden taviz vermedikleri için yani samimi ve dürüst oldukları için iyi bir takipçi kitlesine sahipler. Eğer doğru bir strateji uygulayabilirlerse başarılı olma ihtimalleri yüksektir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #11 : 12 Mayıs 2014, 15:47:03 »
N'oluyoruz yahu!

Teknoseyir sosyal medya ile devşirilir... Hürriyet sosyal medya ile devşirilir...

Bu noktada... Eğer sosyal medya ile devşirilinecek ise; ilanihaye onu da en iyi biz biliriz...

Çevrimdışı ozayturay

• Retroman
  • Commodore Forever
« Yanıtla #12 : 13 Mayıs 2014, 13:29:43 »
http://teknoseyir.com/ adresinde yeni tasarım beta testi aşamasında. Hala üye olmayan varsa bir an önce üye olun.

Beni takip etmek isteyenler için kullanıcı sayfam: http://teknoseyir.com/u/ozayturay
http://www.retrodergi.com - http://www.e-turay.com

* Commodore 64C, 1541-II
* Amiga 500, Cortex Floppy Emu

* XBox (TSOP Flash, XBMC)
* Wii (SoftMod, USB Loader GX)
* PS3 Slim (Rogero Cobra, webMAN + mmCM)
* PS2 (FHDB, OPS2L)
* PS1 (ModChip)
* XBox360 (JTAG, Aurora)

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #13 : 13 Mayıs 2014, 15:00:29 »
Yeni siteyi ek$iciler hiç beğenmemiş. Demek ki tutacak. Bu gün girilen entrilerden bazı alıntılar aşağıda:

Alıntı
facebook'tan twitter'dan her şeyden biraz var diye bahsediyorlar biz hepsinden alıntıladık diyorlar. kusura bakmasınlar ama bu alıntılama falan değil direk mashable sitesinin birebir kopyası olmuş. kopyalasınlar canları sağolsun da ordan biraz burdan biraz aldık diye sallamaya gerek yok.

Alıntı
yani kusura bakmasınlar ama gösterdikleri web sitesi şablonu kötü bir mashable klonundan öte değil. yani en azından tamamen kopyalasalarmış, mashable typografiye falan önem veriyor en azından. bu yeni gelen kel yazilimcinin user experience adına güzel bişi çıkarabileceğini hiç sanmıyorum. çakmış twitter bootstrap'i, vurmuş span4 span4 span4 geçmiş.

Alıntı
tasarımı beğenmesem de ki zaten tasarım yok ki zaten ortada. düz bootstrap kullanılmış. özellikler denen şeylerse buddypress denilen wordpress eklentisi imiş.

Alıntı
bazı sorunlara çok acil çözüm getirmesi gereken site. sosyal platform her geçen saniye giderek donanımhaber forumuna dönmekte. durum paylaşımından çok inceleme paylaşılmaya başlandı. "teknosa da gördüğüm galaxy s5 incelemesi" yada "iphone 6 incelemesi" gibi şeyler görünmeye başlandı. önceden bu sitenin tek sorunu levent tektaş tı şimdi yüzlerce ergen teknoseyir i istila etmek üzere.
Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #14 : 13 Mayıs 2014, 22:29:24 »
Alıntı
tasarımı beğenmesem de ki zaten tasarım yok ki zaten ortada. düz bootstrap kullanılmış.
"Bu oyunu beğenmedim, düz directX kullanılmış" demek gibi bişey. Gayet düzgün yazılmış bir kütüphane kullanmak gayet normal.

Diğer taraftan, tasarım, mashable klonu olmuş çok fena. Ama zamanla değişeceğine inanıyorum, kullanıcı ihtiyaçları ortaya çıktıkça teknoseyir kendini bulacaktır.