Gönderen Konu: Tiny RAAT  (Okunma sayısı 44919 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Tiny RAAT
« : 20 Mayıs 2014, 17:09:05 »
Biliyorsunuz Coze bizlerden epey uzakta, Japonya'da takılıyor. Geçenlerde çok özledim kendisini. Dedim "atla bir uçağa da gel". Sağolsun kırmadı beni ve 11 küsür saatlik bir yolculuktan sonra kavuştuk. Şaka şaka... Hakikaten Japonya'da kendisi ama, arasıra mesajlaşırken "gelirsen görüşelim" ve "RAAT'a gelsene" muhabbeti geçiyordu aramızda. Geçenlerde mesaj attı ve "İstanbul'dayım bir süreliğine, müsaitsen uğrayayım" dedi. Hınzır, tutmuş kolunun altında bir X68000 ile beni ziyarete gelmiş. Dedim "aşkolsun, ne gerek vardı, sen gelsen yeterdi"

Kısıtlı bir zaman dilimi ve bende yoğunluk sözkonusu olduğu için, geniş çaplı bir toplantı organize edemedik ama en azından, RRJ Fanzin sayı 0'ı getirmesi ve bahane ile Coze ile de tanışması için Ref'i bulabildim. Sonuç olarak; RAAT for 3 ya da RAAT for Doktora Terks ya da Tiny RAAT ortaya çıktı. Toplantı sonunda giderayak, modaya uyarak bir de selfie olayına girdik. Ektedir.

Dürüm döner ve T.kırmızı'nın su gibi aktığı gecede, masamıza meze olan konu başlıklarından bazıları şunlar:

-HAT dergisi
-Ne olacak bu Türk Retro Dünyasının hal-i pürmelali
-Gömülü işlemcilerde memory optimizasyonu
-Vatan millet Sakarya
-Memlekette, bu ahval ve şerait içinde gitmek mi zor kalmak mı
-Yurtdışında yaşayan bir Türk'ü bulan diğer Türklerin klasik soruları(ne yiyon? ne içiyon? hayat pahalı mı ucuz mu? İnsanlar nasıl)
-Matahari
-Chris Hoca (Chris Stephenson)
-X68000
-Nightshift 2006
-Türk Oyun Sektörü
-Forumlarda moderasyon
-Gezi
-Üniversite eğitim kalitesi ve muhtelif örnekler
-Çocuklardan komik anekdotlar
-RRJ Fanzin'e yazması için Coze'ye duygu sömürüsü
-7DX

***Katılımcı arkadaşlara teşekkür ederim. Sağolsunlar, vakit ayırdılar.
***Katılamayan arkadaşları da bir sonrakine bekleriz.

Çevrimdışı coze

• RAAT
  • Retroman
  • *
Ynt: Tiny RAAT
« Yanıtla #1 : 20 Mayıs 2014, 18:14:04 »
Arkadaşlar, gerçekten tadına doyum olmaz bir sohbet oldu :) çok teşekkürler, darısı artık bir daha ki RAAT'a :)

Çevrimdışı Wisdom

• RAAT
  • Retroman
  • *
« Yanıtla #2 : 21 Mayıs 2014, 00:39:56 »
Disarida kiyamet kopmadiktan, ortaligi gaz goturmedikten sonra ne anladik boyle RAAT'tan? :-)

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #3 : 21 Mayıs 2014, 02:22:21 »
Disarida kiyamet kopmadiktan, ortaligi gaz goturmedikten sonra ne anladik boyle RAAT'tan? :-)

Hiç... :)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #4 : 21 Mayıs 2014, 13:29:34 »
Arkadaşlar, gerçekten tadına doyum olmaz bir sohbet oldu :) çok teşekkürler, darısı artık bir daha ki RAAT'a :)

Hiç... :)

Siz isteyin yeter ki! Yaparız bir bol aksiyonlu RAAT daha. Hatta bu sene, yeme içme olayı için bir sürprizim olacak. Nutella'nın dibine vuracağız diyeyim :)

Çevrimdışı AmonR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #5 : 21 Mayıs 2014, 13:45:45 »
Siz isteyin yeter ki! Yaparız bir bol aksiyonlu RAAT daha. Hatta bu sene, yeme içme olayı için bir sürprizim olacak. Nutella'nın dibine vuracağız diyeyim :)

Bu RAAT(lar)a davet edilebilmek için hangi prosedürleri yerine getirmek gerekiyor acaba?   ::)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #6 : 21 Mayıs 2014, 15:10:39 »
Bu RAAT(lar)a davet edilebilmek için hangi prosedürleri yerine getirmek gerekiyor acaba?   ::)
RAAT toplantılarını benim ofiste yaptığımız için yer sorunumuz var. Toplam 45m2 civarı bir alanımız mevcut. Bu alana da verimli olarak 15 ve verimsiz olarak da max 20 kişi sığar gibi geliyor. Geçen sene 1 Haziran'da yapmıştık ve ortalama 12 kişi civarı olduk. Malum, Gezi olaylarından dolayı gelemeyen arkadaşlar olmuştu. Oradan kişi sayısı açısından bir gözlemimiz oldu. Bu noktada; masaları, bilgisayarları ve sandalyeleri de hesaba katın. Haliyle herkese açık yapamıyoruz. Bu mekan sorunumuz.

Bir de aynı kafada adamlar(ilgi alanları-bilgileri-bir miktar dünya görüşleri-forumda etkinlik) olsun diye düşünüyoruz. Sonuçta 7DX gibi büyük bir organizasyon olmadığı için, muhabbet ve etkinlikler genelde birarada yürüyor. Zaten keyifli yanı da bu.

Hiç bilmediğimiz ve sadece forumdan tanıştığımız insanları da çağırdığımız oldu. Buna en güzel örnek şu an aklıma gelen ExtMod'dur. En ufak bir fikrimiz yoktu "kimdir nasıl biridir" diye. Ama gün sonunda hepimiz çok memnun kalmıştık tanıştığımıza. Geçen RAAT'ın bizim için en önemli getirisi bu olmuştu bence ve hatta birkaç kişice :)

Bu sene kontenjanda yer olursa ekstradan birkaç kişiyi daha davet edeceğiz. Hatta daha birkaç gün önce Ref'e "Yahu bu AmonR ile sen tanış mıydın? Nasıl biri, RAAT'a uyar mı" diye sormuştum :)

Dediğim gibi; kontenjan olur da ilan edebilirsek ve tarih sana uyuyorsa, seni de aramızda görmek isteriz.

Gönül ister ki; mekan sorunu olmasın da daha büyük bir organizasyon yapabilelim. Ama şu an için olanaklar bu şekilde.

Çevrimdışı AmonR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #7 : 22 Mayıs 2014, 13:40:12 »
Bu sene kontenjanda yer olursa ekstradan birkaç kişiyi daha davet edeceğiz. Hatta daha birkaç gün önce Ref'e "Yahu bu AmonR ile sen tanış mıydın? Nasıl biri, RAAT'a uyar mı" diye sormuştum :)

Dediğim gibi; kontenjan olur da ilan edebilirsek ve tarih sana uyuyorsa, seni de aramızda görmek isteriz.

Bak gururlandım şimdi.   :)  Belli ki Ref benimle ilgili iyi referans vermiş.   ;D

Doğrusu 7DX 2013'e katıldığımda Ref ve diğer bazı arkadaşlar ile tanışmış oldum fakat benim zaman kısıtım sebebiyle sohbetleri koyulaştıramadık.
Bu seneki 7DX'de ise, farklı zamanlarda mekanda bulunmamızdan dolayı Ref'le hiç karşılaşamadık.

7DX'ler gerçekten çok güzel ve başarılı organizasyonlar ve scenerler için bulunmaz fırsatlar.
Fakat benim gibi hiçbirşey üretmeyen "kullanıcılar" için, sohbet-muhabbet-geyik ağırlıklı, nisbeten az katılımcılı, RAAT türü buluşmaların daha uygun olduğunu düşünüyorum.  ;)
Kısacası, kontenjanda yer olursa ve tarihi de bana uygun olursa, seve seve katılırım.  :)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #8 : 14 Kasım 2014, 12:20:52 »
Eveeettttt... Zaman hızla akıp geçiyor. Dün, aniden gelişen bir Tiny RAAT daha vuku buldu. Toplam 3 saat civarında sürdü.

Sabah önce akermen mesaj attı "ofiste misin" diye... Tam onunla mesajlaştıktan sonra telefonum çaldı ve matahari aradı. O da yaklaşık aynı minvalde bir soru yöneltti. Öğlene doğru hepimiz ofisteytik ve hiç oyalanmadan yemeğe çıktık. Daha doğrusu; sağolsun matahari, her zamanki cömertliği ile bizi yemeğe davet etti.

Gittiğimiz yerde yemekler, sunum, mekan epey güzeldi. Ortam nezih. Günün sonunda hepimiz memnun bir şekilde ayrıldık. Sonrasına ofiste filtre kahve+muhabbet şeklinde devam ettik.

Gün boyunca epey geniş bir skalada muhabbetler döndü. Ana başlıklar şöyle:

-Bölgelere ve çiğ yenilebilmesine göre tarhana çeşitleri
-Japonların %7 alkollü ve Türk gencine dokunmayan, Bomonti ayarı biraları
-Suşi kültürü
-Adobe RGB
-Pitch Black perde
-NextGen konsollar ve hala doğru düzgün NextGen oyun olmaması(ekmek yoksa pasta yesinler)
-Model trenler(Marklin den tut Lima ya ve oradan da Miniatur Wunderland)
-Lego
-Çocuklar
-Klasik olarak Tanzimci ve Derya Abi
-Facebook yoksunluğumuz ya da kimilerimizin FBmaniası

Gün sonunda ise şunu öğrendik: matahari'nin içinde bildiğin Türk genci var. Yok FenerBahçe sevgisi yok Ümit Besen ile sürpriz bahçe partileri. Nikahına beni çağır sevgilim... Yakında yayları kesilmiş bir Doğan SLX ile cıstak cıstak görürsek şaşırmayalım...

Valla bana şu sıkıntılı günlerde çok iyi geldi. Darısı başınıza!

Miniatur Wunderland *** official video *** largest model railway / railroad of the world

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #9 : 14 Kasım 2014, 14:07:54 »
AdobeRGB konusunu merak ettim aslında. Bu renk profilleri hep önümüze çıkıyor, acaba tinyRAAT'da ne gibi bir irdeleme sözkonusu olmuştur?

Bu da minyatür wonderland konusuna kişisel katkımdır, buyrun kendi ellerimle çekmiştim:

http://instagram.com/p/q17Tj8L2Zy/

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #10 : 14 Kasım 2014, 16:22:41 »
Bi de bu fotografın orjinali bende, ekledim ek olarak :=)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #11 : 14 Kasım 2014, 16:29:44 »
Bi de bu fotografın orjinali bende, ekledim ek olarak :=)
Bu işten en karlı çıkan ben oldum sanırım. Sonuç olarak memleketin en hayvani iki coderı, neresinden bakarsan bak bende vücut bulmuş oluyor :)

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #12 : 19 Kasım 2014, 10:56:06 »
Bu sakal-bıyık hadisesinden komplekse girdim (hatta sakalsız-bıyıksız olmam nedeniyle bir sonraki RAAT'a kabul edilmeyeceğim kaygıları oluştu bende ;) ).

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #13 : 19 Kasım 2014, 14:30:53 »
Bu arada biraz bakındım, zx ve cpc'nin grafikleri amigadan devşirilmiş
Onu bunu bilmem de... En güzel renk paleti CPC'de yahu :) Ciddiyim!

Bu sakal-bıyık hadisesinden komplekse girdim (hatta sakalsız-bıyıksız olmam nedeniyle bir sonraki RAAT'a kabul edilmeyeceğim kaygıları oluştu bende ;) ).
Sen bahane uydurmayıp gelebil de :) tüylü-tüysüz her şekilde kabulümüzsün...

Bu sakal meselesinine değin aklıma gelen bir anekdot var. Yıllar önce 7DX 2005 partisini Teknoloji TV'den izlerken, hanım şöyle demişti bana: Bu Commodore olaylarında sakal veya gözlük şart sanırım. Şöyle bir ekrana bakmıştım da cidden herkes ya sakallı ya gözlüklü ya da ikisi birdendi. Bonus olarak da göbek. Elbette istisnalar vardı ama çoğunluk böyleydi. Bak şimdi düşündüm de neredeyse 10 sene olmuş yahu...

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #14 : 19 Kasım 2014, 14:55:53 »
Valla ben yılların verdiği top sakal yorgunluğundan sonra kirli sakalı geçiş yaptım. Arada eş dostun siyasi imalarına muhattap oluyorum ama idare ediyoruz. Gözlüğü çıkaralı da iki seneyi geçti. Şimdi dışarıdan bakınca Commodore'cu olduğum anlaşılmıyor mu?
Endişe etme! Kirli mirli sonuçta sakal sakaldır :)

Zaten Commodorecu da genel bir yaklaşım.