Haklısın, aceleciliğimi mazur görün
1986 da bir ZX Spectrum + sahibi oldum. O yıllar oyun satan yerleri çoğunlukla tesadüfen bulurdum (özellikle sirkeci de, vitrininde bilgisayarla ilgili birşey gördüğüm her dükkana dalmışımdır). Byte Computer'i ise oyunların yükleme ekranındaki isin ve adres bilgileriyle merak edip dururdum. Lise çağıma gelip biraz daha seyahat özgürlüğü kazanınca da hemen Kadıköy'ün yolunu tuttum tabi
Böylece birçok değişik yerden aldığım (Sirkeci, Bakırköy, Vezneciler..) oyunların gerçek kaynağını bulmuştum, ki o anki mutluluğumu mutlaka tahmin edebilirsiniz
Hatta muhtemelen ilk aldığım oyun Gunship idi ve çok iyi hatırlıyorum oyunla birlikte bir adet fotokopiyle çoğaltılmış bir kullanım klavuzu ve ZX Spectrum+ klavyesine uygun bir "keymap" de almıştım (gelsin bitmek bilmeyen uçuş saatleri). O zamandan sonra aldığım oyunların hemen hepsini de Byte Com.'den aldım. Micro-Drive'ları ilk defa orda görmüştüm ve tabi nasıl çalıştığına aklım ermiyordu. Biraz da çekingendim, kalkıp bişey de sormazdım, çocukluk işte
Byte'dan aldığım kasetlerin kapaklarına foto-baskı ile çoğaltılmış oyun resimleri olurdu, gözüm gibi saklardım onları.. ta ki lise arkadışa verip geri alamayana kadar... hala içimde hafif bi cız eder (şimdi de etti işte
Bir arkadaşım da ZX Spectrum almıştı
Bi diğerinin Goldstar MSX bilgisayarı olmuştu. Lisede de 2-3 arkadaşımda ZX Spectrum +2 vardı. O dönem sevgili kuzenim önce bir Commodore 64 aldı daha sonra Amiga'ya terfi etti. Böylelikle o güzelliklerle de haşır neşir olabildim.
Özellikle Byte Computer'i merak ettim çünkü diğerlerinden çok farklıydı. Bi kere kocaman bir arşivleri vardı, güzelce listelerden ya da duvarlardaki resimlerden oyun seçebiliyorduk (raflara dizilmiş az sayıda kaset yerine..). Sanırım bu anlamda daha bir samimiydi ve işini ciddiye alıyordu. Bir de 90'lara doğru Sirkeci'deki birçok yerde oyun bulamaz olmuştuk, ki Sirkeci bana çok daha yakındır semt olarak(sadece Rainbow uzuuuun zaman hizmet vermeye devam etti ama o da başka bir başlık konusu sanırım)
Bir de Tatari Bilgisayar vardı Vezneciler-Direklerarası'nda. Cahit Tatari, onu da merak ediyorum daha sonra ne yaptı diye.. ordan da özellikle Commodore için fazlaca alışveriş yapmıştık...
Şimdi neden bu forum için "tam aradığım yer" dediğim anlaşılmıştır herhalde, konuşacak o kadar çok eski ve güzel şey var ki...