Hoşgeldin yavuzg!
Biz de senin varlığından haberdardık ve bir süredir takip etmekteydik
Senin çalışmalar muhteşem. Benim açımdan bir çalışmayı muhteşem yapan temel iki özellik var: İçerik ve Özen. Bunlardan sadece biri kaydadeğer şekilde varsa, proje etkileyici oluyor. Ama ikisi de varsa tadından yenmez
Sende ikisi de çok çok üst seviyede. Elbette bunları etkileyen; zaman, para, yabancı dil, eğitim gibi muhtelif faktörler mevcut ama kişinin içinde yoksa, taşıma suyla değirmen dönmüyor maalesef. Takdir etmek haddimize değilse de hem özeniyor hem de takdir ediyoruz. Ellerine sağlık.
Benzer övgüleri, daha önce etmemiş olsam da cengizermiş için de düşünüyorum. Zira o da yaptığı işin detaylarına çok özen gösteriyor. Hem de enteresan şeyler bulup çıkartıyor.
Gelgelelim; ben konsol konusuna da arcade olayına da uzak sayılacak biriyim. Aslında huyumdur, ilgimi çekmeyen konuya kafamı çevirip bakmam. Lakin, kaliteli kotarıldığı her halinden belli işlere de kayıtsız kalmak mümkün değil
Arcade konusundaki ilgisizliğime şöyle bir örnek anlatayım. Yıllar önce, muhtelif dergi ve 1084 monitör alışverişimiz sırasında bir arkadaş koli koli arcade boardlar, beslemeler ve kasetler(Beta video kasetlere benzeyen - KOF dan tut da ne ararsan vardı) çıkardı. Bak bunlar çakma değil, ben yurtdışına gidiyorum, gel şunları da sana vereyim dedi. Şimdi GG ve sahibinden de gördüklerime göre oldukça komik bir rakam söylemişti. Lakin, sırtımı döndüm ve gittim.
Konsollar da ayrı hikayedir. Hardcore bitpazarı zamanlarımda bile pek dönüp bakmazdım. Aldıklarımı da sağa sola verirdim.
Diğer yandan; atölye tecrübesi olan birisi olarak, senin alet-edevat konusundaki tavsiyelerini de çok beğeniyorum. Bir insana "olmuşken kalitesi-pahalısı olsun" demek başka birşey, "olmuşken bu olsun çünkü salgı yapmaz ve pahalı uçları kırmadan düzgün delersin-kesersin" demek daha başka birşey. Her pahalı mal kaliteli demek değildir. Ya da benim gerçekten bu ürüne bu kadar para vermeye ihtiyacım var mı? Yazılarında bu tip soruların yanıtlarını da görüyorum satır aralarında. Bu da en az projeler kadar önemli bir detay. Yani "Kem âlât ile kemâlât olmaz" ise de gerekçeleri belirtmekte daima fayda var.
Ve yine gelgelelim; Web ortamı iyidir hoştur ama kaybolmaya mahkum. Bu projelere başka bir mecra da bulmak lazım
Artık Evil Genius serisinden bir kitap mı olur yoksa Make Magazine mi bilmiyorum ama... Yerli alternatifi de düşünebilirsin...
Top Gun'ı sinemada seyrettiğine göre en az benim kadar yaşlısın sanırım
O zaman hep beraber Kelly McGillis'in son fotoğraflarına bakıp ağlayalım...