Gönderen Konu: Retro Nostaljik Antika Vintage Materyaller  (Okunma sayısı 39007 defa)

0 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Retro Nostaljik Antika Vintage Materyaller
« : 12 Haziran 2014, 15:42:06 »
Bu başlık altında; elimizde bulunan, ama bilgisayar-konsol konusu ile doğrudan bağlantılı olmayan, diğer Retro-Nostaljik-Antika-Vintage materyalleri paylaşalım diyorum. Elbette bunlar netten toplanmış örnekler değil bizzat sizde olanlar ve hatta size değin öyküleri olanlar olursa daha güzel olur. Misal; bu bir kitap, saat, kılıç, radyo, alet-edevat kısacası herşey olur. Ne dersiniz?

Ben el radyosu ile başlıyorum: ROXY LK 3008 El Radyosu

Sanırım 1984 yılında alınmıştı. O zamanlar böyle birşeye sahip olabilmek benim için inanılmaz bir olaydı. Bu resimlerini koyduğum cihaz bizzat benimki değil. Bu da benim, ama başka bir şekilde elime geçti. Model olarak aynısıydı. Bu da bitpazarı ürünü değil, tanıdığım birinin. İlk sahip olduğum cihaz turuncu renkli idi. Babam benimkini ya Karaköy altgeçitten ya da iskelenin karşısındaki saatçi-elektronikçi kırması yerlerden almıştı. Resimler ektedir.

Benimkine ne işkenceler yaptığımı anlatamam. Yok ledli vumetre bağlama, yok anfi bağlama, yok çekiş kapasitesini arttırma, yok fm vericiyi içine monte etme... Garibim sonra dayanamayıp intihar etti :))

Not: Fakat radyo diyince; o yıllarda benim için en bomba olay, mühendis bir abiden öğrendiğim tek bir germanyum diyotu hoparlöre ve bakır kablo ile evdeki musluğa bağlayıp radyo dinleme olayı idi. Gerçekten (besleme de yoktu diyeceğim ama tam emin olamıyorum ve çok da mantıklı gelmiyor) başka hiçbir parça yoktu ve yaptığım bu radyoyu dipten ve inanılmaz cızırtılı olarak çalıştırmıştım.

Çevrimdışı power

• Retroman
Ynt: Retro Nostaljik Antika Vintage Materyaller
« Yanıtla #1 : 12 Haziran 2014, 15:53:42 »
ortaokul sıralarında arkadaşlar bu radyo ile maç dinlerdi, baya net çekerdi, o zamanlar çok revaçtaymış demek ki  :)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #2 : 13 Haziran 2014, 00:07:49 »
Bu başlık altında; elimizde bulunan, ama bilgisayar-konsol konusu ile doğrudan bağlantılı olmayan, diğer Retro-Nostaljik-Antika-Vintage materyalleri paylaşalım diyorum.
Evet evet, kesinlikle retro. Ayrica bilgisayar ve konsol konusu ile hic bir alakasi yok. Olabilirde... Simdilik tam emin olamiyorum. Nasil elime gecmis onu da bilmiyorum ama burada iste, fotografladim ;D
http://i.imgur.com/HfJAQX6.png

Format marka retro kondom, acilmamis ambalajinda. Alman saglamlik anlayisiyla uretildi, evladiyelik...
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #3 : 13 Haziran 2014, 00:36:47 »
Evladiyelik kondom oksimoron sayılır mı? :)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #4 : 13 Haziran 2014, 02:16:12 »
 Almanya, yil 1945, savas zamani. Yokluk sefalet diz boyu, tuvalet kagidi bile evladiyelik. Neyse, alco sutlayacak simdi bizi.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #5 : 13 Haziran 2014, 15:38:11 »
Almanya, yil 1945, savas zamani. Yokluk sefalet diz boyu, tuvalet kagidi bile evladiyelik. Neyse, alco sutlayacak simdi bizi.
Yahu dün öğlenden beri bu sayfa açıktı bilgisayarında... Çıka çıka bu mu çıktı birader? Ben de demiştim ki şimdi figür koleksiyonundan falan çok özel bir parçayı paylaşır burada... Veya ne bileyim o meşhur depoya girip hiç umulmadık birşeyler çıkarır... Gerçi hakikaten hiç umulmadık birşey çıktı...

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #6 : 13 Haziran 2014, 21:30:36 »
Inanmiyorum abi... bu benim ilk tamir ettigim radyo idi. bana birisi bedavaya bozuk diye vermisti. ben de cok anlamadan icini acip bakinmistim. lehimleri yeniledim birkac yerde calismaya basladi. Nasi mutlu olmustum anlatamam. sonra 92 de mi ne belediye secimlerini bununla dinlemistim :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #7 : 14 Haziran 2014, 00:49:08 »
Evladiyelik kondom oksimoron sayılır mı? :)

Kesinlikle. oksimoron ile paradox arası bir noktada kesinlikle :D

Bence markanın adı bile önemli. "FORMAT". arkadaş, bütün sektörleri formatlar, mbr'i bozar, hard-disk kullanılmaz hale gelir mi? gelir :D

Inanmiyorum abi... bu benim ilk tamir ettigim radyo idi.

Benim de ilk bozduğum radyolardan biri olsa gerek. Yahu adamlar nasıl bir pazarlama yapmışlarsa, o yıllarda bu radyoya sahip olmayan var mı desem, çıt çıkmayacak :D

Çevrimdışı memrah

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #8 : 14 Haziran 2014, 01:08:10 »
Radyonun uzerinde yazan hersey iyi guzel de neden LED yazmislar ki? Tamam orada bir adet LED var da yani, yaziyla belirtmek neden? 

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #9 : 14 Haziran 2014, 12:38:09 »
Radyonun uzerinde yazan hersey iyi guzel de neden LED yazmislar ki? Tamam orada bir adet LED var da yani, yaziyla belirtmek neden?
Kör kör parmağım gözüne düsturunu benimsemişler :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #10 : 14 Haziran 2014, 17:55:13 »

O led sadece power mıydı yoksa sinyalin gücüne göre saha parlak mı yanıyordu? Fonksiyonlu birşey ise o dönem için vurgulamak istemiş olabilirler.

Bugünün LCD tv'lerinin üzerinde LCD yazması gibi :D

Çevrimdışı yavuzg

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #11 : 14 Haziran 2014, 21:30:44 »
O led sadece power mıydı yoksa sinyalin gücüne göre saha parlak mı yanıyordu? Fonksiyonlu birşey ise o dönem için vurgulamak istemiş olabilirler.

@ref, yalan olmasın, sanki sesi açıp kısınca LED'de parlaklaşıp sönükleşiyordu diye hatırlıyorum. yanlış da hatırlıyor olabilirim. bende kırmızı plastik olanı vardı o radyonun bu arada ;) rahmetli peder'le balığa çıktığımızda alırdık yanımıza...

Çevrimdışı memrah

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #12 : 15 Haziran 2014, 22:43:16 »

Bugünün LCD tv'lerinin üzerinde LCD yazması gibi :D

Eger TUNING gostergesi fonksiyonu varsa daha mantikli tabi ama sadece POWER isigi ise gercekten de biraz LCD TV ornegi gibi olmus. :D  Hatta bana da 70'lerdeki bazi elektronik cihazlarin uzerinde yazan "SOLID STATE" ibaresini hatirlatti. "Transistor kullaniyoruz biz, boru degil son teknoloji" demenin retrocasi :D

Çevrimdışı AmonR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #13 : 16 Haziran 2014, 12:02:48 »
Benim de ilk bozduğum radyolardan biri olsa gerek. Yahu adamlar nasıl bir pazarlama yapmışlarsa, o yıllarda bu radyoya sahip olmayan var mı desem, çıt çıkmayacak :D

Aynen öyle. Benim de çevremdeki herkesin elinde bu radyodan vardı. Ben de babama "bundan alalım" demiştim. Rahmetli sağolsun "daha kalitelidir" diye aynı ebatta bir Sony marka radyo almıştı.  ;D
Halen annemlerin evinde, mutfakta, aktif olarak kullanılıyor kendisi.   8)

Çevrimdışı memrah

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #14 : 16 Haziran 2014, 20:16:37 »
Aynen öyle. Benim de çevremdeki herkesin elinde bu radyodan vardı. Ben de babama "bundan alalım" demiştim. Rahmetli sağolsun "daha kalitelidir" diye aynı ebatta bir Sony marka radyo almıştı.  ;D
Halen annemlerin evinde, mutfakta, aktif olarak kullanılıyor kendisi.   8)

Ne hikmetse ben de surekli simitci, milli piyangocu gibi seyyar satici tezgahlarinin kosesine ilistirilmis calarken gorurdum o yillarda bu radyolardan.