Iste yeni bir "Retro Nostaljik Antika Vintage Materyal" ile karsinizdayim
Bu seferki 40 yasinin uzerinde
Bu gunku cihazimiz, ailemize yetmislerin ilk yillarinda, ben daha henuz dogmamisken giren, ve rahmetli dedem tarafindan sifir olarak satin alinmis Grundig C403 teyp.
Cihazi ilk olarak rahmetli dedem 70'li yillarda kendisi cok severek kullanmis. Bir suru kaseti bununla plaktan, radyodan ve yer yer de canli performanslardan (evet dogru okudunuz) doldurmus. Vefatindan sonra esyalarini ihtiyaci olanlara dagitirken, bu teybi cok sevdigi icin kimseye vermeye kiyamayan annem, babasindan bir hatira olarak saklamis. Yetmislerin sonlarinda annem tarafindan kullanilan bu teyple ben de seksenlerde daha ilk okula yeni baslamisken, hayatimda sahip oldugum ilk bir kac kaseti dinlerdim. Ayrica radyo'dan kayit yapmaya calistigimi ama gerekli ara kablom olmadigi icin ancak mikrofonunu radyoya iyice yaklastirip, odadaki herkesi susturarak kayit yapabildigimi dun gibi hatirliyorum.
Seksenlerden sonra da cihaz artik bir antika ve hatira obje olarak dolapta yerini aldi. Aktif olarak kullanilmasa da, arada sirada cikartip kirk kusur yil once dedemin doldurdugu kasetleri dinledigim, ya da kendi cocuklugumda kendi sesimle doldurdugum kasetleri calip, guldugum olmustur.
Arka planda gorulen kasetler de artik vintage kategorisinde 70'ler yapimi, genelda Alman mali kasetlerdir, ki tuhaf da olsa, bunlarin da kolleksiyonunu yapan bir grup insan var. Ben ozellikle kolleksiyon olsun diye toplamadim. Zaten ailemizde olan, dedemden kalma kasetler. Ve 40 yil once de yine bizzat bu teyp tarafindan kayit edilmisler.