Gönderen Konu: Retro Nostaljik Antika Vintage Materyaller  (Okunma sayısı 39009 defa)

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı memrah

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
Ynt: Retro Nostaljik Antika Vintage Materyaller
« Yanıtla #30 : 22 Nisan 2015, 00:59:42 »
Ben de bir "Retro Nostaljik Antika Vintage Materyal" ekliyim bari.... :D

Çevrimdışı memrah

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #31 : 22 Nisan 2015, 01:04:24 »
Photoshop'in katkilariyla...

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #32 : 22 Nisan 2015, 09:24:42 »
Ne demek yani??? Sen şimdi Retrojen'e "Retro Nostaljik Antika Vintage Materyal" mi demek istedin???

Teessüf ederim...

Şaka bir yana PS olayını söylemesen kafayı yerdim "bu adam bunu nasıl yazmış" diye... Leblebi'yi demiyorum elbette :)

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
  • Bazı Retro Şeyler @youtube
« Yanıtla #33 : 22 Nisan 2015, 12:11:26 »
çok hoş makinaymış.
bende de "speak and read" var onun videosunu atayım bari buraya.
Bazı Retro Şeyler @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1

Çevrimdışı AmigaDays

• Ön Kayıt
« Yanıtla #34 : 22 Nisan 2015, 13:51:15 »
memrah, süper olmuş ta, forumun tepesine koyma refleksi göstericem şimdi lw3d misali :D

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #35 : 22 Nisan 2015, 13:53:31 »
memrah, süper olmuş yahu :D

Cengiz ben hala sinclair soverign hesap makinesinin 25 liradan fkamanlıya satılmasını hazmedemiyorum -tamamen benim hatam-, bu sebepten hesap makinelerinden soğudum valla. Hesapmakinesi soğukluğu geldi.

Çevrimdışı AmonR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #36 : 22 Nisan 2015, 16:38:28 »

Muhtemelen 70'li yılların sonlarında, dayım üniversitede okurken buna benzer bir Texas Instruments "scientific calculator"u vardı. Yanlış hatırlamıyorsam Amerika'dan akrabalar getirmişti. Ben o sıralar ilkokul öğrencisiyim ve tabii bu alete imrenirdim. Kendisi mezun olup askere giderken aleti bize vermişti ama o zaman da aletin sarjlı pili ölmüş haldeydi. Bir süre direkt adaptöre bağlı olarak kullandık, sonra o şekilde de çalışmaz oldu.  :P

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
  • Bazı Retro Şeyler @youtube
« Yanıtla #37 : 22 Nisan 2015, 18:07:16 »
@ref onu kim satmıştı fkamanlıya?

Yavuzun hediyesi olan Speak&Read
Speak & Read Texas Instruments 1980
Bazı Retro Şeyler @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1

Çevrimdışı memrah

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #38 : 23 Nisan 2015, 02:10:09 »

Muhtemelen 70'li yılların sonlarında, dayım üniversitede okurken buna benzer bir Texas Instruments "scientific calculator"u vardı. Yanlış hatırlamıyorsam Amerika'dan akrabalar getirmişti. Ben o sıralar ilkokul öğrencisiyim ve tabii bu alete imrenirdim. Kendisi mezun olup askere giderken aleti bize vermişti ama o zaman da aletin sarjlı pili ölmüş haldeydi. Bir süre direkt adaptöre bağlı olarak kullandık, sonra o şekilde de çalışmaz oldu.  :P

Evet tipik bir 70ler donemi Scientific Calculator bu. Tam yapim yili 1975 diye biliyorum. O yillarda HP ve Texas Instruments bu tur hesap makineleri piyasasinin hakimleri ve aralarinda da buyuk rekabet yasaniyor.

Bu cihazlarin ilk pilleri dogal olarak gecen 40 yilda tamamen bozuluyor. Bendekinde yeni pil var. Bozulmus Nikel Kadmiyum piller bazen adaptor takili da olsa makinenin acilmasini engelleyebiliyor. Pili bozulmus makine adaptorle de acilmiyorsa illa da cihazin kendisinin de bozulmus oldugu anlamina gelmiyor. Yanliz makinanin alt tarafinda yazan uyarida da belirtildigi gibi adaptoru takmadan once bataryayi mutlaka takmis olmak lazim. Bataryayi takmadan calistirilmamasi gerekiyor.

Çevrimdışı memrah

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #39 : 12 Mayıs 2015, 01:05:38 »
Bu aksam retrojen'deki bir iki basliga resimli mesaj eklemek icin fotograf cekerken masamin uzerinde olusan goruntu sevimli geldi, paylasayim dedim.

Çevrimdışı memrah

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #40 : 01 Haziran 2015, 23:55:45 »
Iste yeni bir "Retro Nostaljik Antika Vintage Materyal" ile karsinizdayim :)  Bu seferki 40 yasinin uzerinde :)

Bu gunku cihazimiz, ailemize yetmislerin ilk yillarinda, ben daha henuz dogmamisken giren, ve rahmetli dedem tarafindan sifir olarak satin alinmis Grundig C403 teyp.

Cihazi ilk olarak rahmetli dedem 70'li yillarda kendisi cok severek kullanmis. Bir suru kaseti bununla plaktan, radyodan ve yer yer de canli performanslardan (evet dogru okudunuz) doldurmus. Vefatindan sonra esyalarini ihtiyaci olanlara dagitirken, bu teybi cok sevdigi icin kimseye vermeye kiyamayan annem, babasindan bir hatira olarak  saklamis. Yetmislerin sonlarinda annem tarafindan kullanilan bu teyple ben de seksenlerde daha ilk okula yeni baslamisken, hayatimda sahip oldugum ilk bir kac kaseti dinlerdim. Ayrica radyo'dan kayit yapmaya calistigimi ama gerekli ara kablom olmadigi icin ancak mikrofonunu radyoya iyice yaklastirip, odadaki herkesi susturarak kayit yapabildigimi dun gibi hatirliyorum.

Seksenlerden sonra da cihaz artik bir antika ve hatira obje olarak dolapta yerini aldi. Aktif olarak kullanilmasa da, arada sirada cikartip kirk kusur yil once dedemin doldurdugu kasetleri dinledigim, ya da kendi cocuklugumda kendi sesimle doldurdugum kasetleri calip, guldugum olmustur.

Arka planda gorulen kasetler de artik vintage kategorisinde 70'ler yapimi, genelda Alman mali kasetlerdir, ki tuhaf da olsa, bunlarin da kolleksiyonunu yapan bir grup insan var. Ben ozellikle kolleksiyon olsun diye toplamadim. Zaten ailemizde olan, dedemden kalma kasetler. Ve 40 yil once de yine bizzat bu teyp tarafindan kayit edilmisler.

Çevrimdışı AmonR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #41 : 02 Haziran 2015, 16:04:44 »
Yine çok güzel bir "Retro Nostaljik Antika Vintage Materyal" paylaşımında bulunmuşsun memrah. :)
Nesilden nesile geçen bir hikayesinin olması da ayrıca kıymetli.
Tam bir "eski toprak". VU-metresi bile var yahu.  :D
Model numarasının yanında yazan "Automatic" ibaresi ise, kaset bittiğinde "play" tuşunun kendi kendine attığını ve böylece çalma işleminin "otomatik" olarak durduğunu belirtmiş oluyor di mi. ;)

Tabii bu arada, 3. fotoğrafta bizlere arkadan göz kırpan cihaz da dikkatimden kaçmadı. Bir ara onu da bizlere tanıtırsın artık.  ;D

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #42 : 02 Haziran 2015, 20:57:28 »
Fiyakalı bir cihazmış. Speccy'ye bağlamayı denedin mi? :)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #43 : 02 Haziran 2015, 21:18:44 »
Cidden güzel olabilir... Üzerindeki vu-metre ile kafa ayarı sorunu da olmaz.

Çevrimdışı memrah

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #44 : 02 Haziran 2015, 21:26:38 »

Bunca senedir bende ama Spectrum'a hic baglamadim cunku tipik 70ler Alman tasarimi oldugu icin ses giris/cikisi DIN soket. Yani Spectrum'a baglamak icin ozel kablo yapmak gerekir. Onunla da ugrasmaya usendim hep. Aslinda Spectrum 128+ 'nin yanina gercekten yakisabilir dediginiz gibi :)