Gönderen Konu: İlgi çekici retro satışları başlığı  (Okunma sayısı 21127 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
İlgi çekici retro satışları başlığı
« : 22 Haziran 2014, 23:07:23 »
Yok yok, burası eşya satmak isteyenler için değil, internette görülmeye değer, küçük de olsa haber değeri taşıyan bir ebay/gg başlığı görürseniz koymak için (kendi satışlarınızı koymayınız!). Başlığı spamlememeye gayret ediniz.

http://www.ebay.co.uk/itm/VINTAGE-SINCLAIR-ZX-SPECTRUM-2-128K-GREY-RETRO-CUSTOM-/171361112623?pt=UK_VintageComputing_RL&hash=item27e5eb122f

Biri gri +2 spectrum'u kırmızıya boyamış, satışa koymuş. Bakalım kaça gidecek.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: İlgi çekici retro satışları başlığı
« Yanıtla #1 : 23 Haziran 2014, 00:37:13 »
 Boyama isi cok kaba. Uygun isida temiz bir ortamda yapilmamis. Dogal olarak kullanim dayanimi da yoktur. Ayrica lgbt seridi bildigin tabela folyosu, lonk diye yapistirilmis oraya. Guzel bir decal yap, kasa hatlarina uygun yerlestir,  sonra bas ustune mat vernigi... Ama kime anlatiyon?

Hayir prophet192, bizimla deyilsin!
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #2 : 23 Haziran 2014, 16:31:50 »
Hayir prophet192, bizimla deyilsin!

prophet192 aynı zamanda teyp ünitesini kesip makineyi kısaltmış. Aslında güzelbirşey olmuş, bayağı küçülmüş. Ben de yapıyım bari. Önce vaktakın amigasını göndereyim tabii :D

Çevrimdışı vaktak

• Retro Meraklısı
  • Retro computing and Cassette enthusiast
« Yanıtla #3 : 23 Haziran 2014, 18:46:11 »
Ben internete değilde al gülüm ver gülüm çalıştığım için interet satışlarından pek haber değilim ama kırmızı spectrum ilginçmiş doğrusu.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #4 : 23 Haziran 2014, 23:41:09 »
prophet192 aynı zamanda teyp ünitesini kesip makineyi kısaltmış. Aslında güzelbirşey olmuş, bayağı küçülmüş. Ben de yapıyım bari.

Iyi is cikardiysa ne ala fakat ben biktim detay yoksunu boyama susleme islerinden. Ne bileyim iste siyah A1200, yesil C64 isleriyle dolup tasiyor ortalik fakat yakindan bi bakiyorsun, tek kelimeyle "bok" gibi bir is yapilmis. Isin kotu tarafi insanlar boyle bir isten ne beklemesi gerektiginin dahi farkinda degil.

Çevrimdışı yavuzg

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #5 : 24 Haziran 2014, 09:28:07 »
sprey boya tecrübe ve sabır işi. gördüğüm kadarıyla kapatmak için basmıs ilk katı kalın kalın. sonra belli ki kapatmamış ikinci katı da basmış kalın kalın.

plastiği spreyle boyarken önce çok ince zımpara ile yüzey zımparalanmalı sonra akrilik astar sonra çoook ince 2-3 kat (hatta 4) sprey atılmalı.

belki çocukken yapmıştır dedim ama değilmiş... :) yine de teklif var, ilginç... Para ediyorsa bizde yapıp satalım ebay'de bari ama benim gönlüm el vermez bu retro cihazları boyamayı...

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #6 : 24 Haziran 2014, 11:12:36 »
Nasıl boyarsan boya sonuçta malzemenin kendi rengi gibi olmayacaktır. Bu durumda iki seçenek var, boyamak ya da boyamamak. İlkini seçtiğinizde sonuç herzaman kötü olacaktır. Elinizde kötünün iyisi ve kötünün kötüsü varsa tartışılacak pek birşey yok.

Alıntı
plastiği spreyle boyarken önce çok ince zımpara ile yüzey zımparalanmalı sonra akrilik astar sonra çoook ince 2-3 kat (hatta 4) sprey atılmalı.
ya çok komplike bir işlemmiş bu, şu bağlantıda 4 bölümlük bir video var, kısaca anladığım şey, bişey yap, zımparala, bişey yap, zımparala, bişey yap, zımparala, zımparala, bişey yap, zımparala, zımparala, zımparala, zımparala,  bişey yap, zımparala, zımparala, zımparala, zımparala, zımparala, zımparala, son olarak parlat.

https://www.youtube.com/watch?v=fgTLF0wONRE

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #7 : 24 Haziran 2014, 12:40:44 »
 Yavuz acayip detayci ve bu islere eli yatkin bir adam oldugu icin tabloyu daha net goruyor. Ben de ilk defa Dell Xps 600 Renegade ile tanik olmustum ne kadar komplike bir proses oldugunu boyama faslinin (Bulamadim simdi yapim asamasi anlatimini). Ama yaparsam bu sekilde yaparim, daha azi kurtarmaz diyorum.

Yuzey hazirligi - primer katman - boya - varsa decal - vernik. Arada da bol bol zimpara. Sira boyle ve gercekten "Güven, Özveri, Tecrübe" gerektiren bir is.

Mike Lavallee (Killer Paint) tarafindan boyanmis Dell Xps 600 Renegade http://mindflayer.files.wordpress.com/2006/01/renegade1280.jpg

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #8 : 24 Haziran 2014, 13:24:05 »
Yavuz acayip detayci ve bu islere eli yatkin bir adam oldugu icin tabloyu daha net goruyor.
Yavuz'un SegaSTV çok çarpıcıydı. Hatta sırf boya da değil, o proje komple çok hoşuma gitmişti.

Çevrimdışı Adamın Biri

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • Sadece bir müze...
« Yanıtla #9 : 03 Temmuz 2014, 11:58:29 »

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #10 : 03 Temmuz 2014, 13:31:56 »
Komik resimli ve bozuk Türkçeli olanları da paylaşabiliyor muyuz?

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-monitor-fiyat-dusdu-hastasina-antika-commodore-1901-143505279/detay

Monitör ekranındaki yansıma da oldukça eğlenceli, duvarda sanki sertifika belgeleri gibi çerçeveler mevcut ;)

Temiz olsa kaçırmazdım doğrusu...

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #11 : 03 Temmuz 2014, 14:24:16 »
Komik resimli ve bozuk Türkçeli olanları da paylaşabiliyor muyuz?
Böyle ikircikli laflar etmeyin kardeşim :) Bak şimdi yüreğim pırpır ediyor; Shax gelir de bu fırsatı kaçırmaz ve gole gider diye. Ondan sonrası tufan...

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #13 : 14 Ekim 2014, 20:30:31 »
Cok yımışağ bir ilan olmus.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #14 : 15 Ekim 2014, 15:32:34 »
Bu singler'i çok seviyom,  Singler GL esintisi taşıyo ;)

Uygun fiyatta olsa gaçırmazdım...