Gönderen Konu: Github  (Okunma sayısı 19065 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
Github
« : 30 Haziran 2014, 00:34:54 »
GitHub kullanan birilerinin yardımına ihtiyacım var. İlk Repo'mu geçen hafta açmıştım. İlk dosyalarımı da GitHub for Mac üzerinden göndermiştim. Bu gün ikinci bir repo açtım. Fakat Github for Mac bunu görmedi. Ben de shell'den configure ettim ve dosyaları gönderdim. Ancaak... bu meret doğru düzgün çalışmıyor. Sürekli olarak hata mesajları alıyorum.
Alıntı
Updates were rejected because the remote contains work that you do not have locally
Bu hatayı web sayfası üzerinden dosya eklediğim için mi alıyorum? Eğer öyleyse web arayüzünde dosya ekleme özelliği neden var?

Alıntı
Fatal: Paths with -a does not make sense.
En sık aldığım hata bu. git commit --all dediğimde bu hatayı alıyorum. 5 dakika sonra aynı komut çalışıyor. Anlamadım.

Alıntı
Unable to create '/Users/gokhan/Local-Repo/C64-Trial-and-Error/.git/index.lock': File exists.
Alıntı
Found a swap file by the name "~/Local-Repo/C64-Trial-and-Error/.git/.COMMIT_EDITMSG.swp"
          owned by: gokhan
Arada bu hataları alıyorum. Gidip bahsettiği dosyaları silince düzeliyor. Hatta şu anda döngüye girdi. Önce birinci hatayı, dosyayı silip tekrar commit etmeye çalıştığımda ikinci hatayı alıyorum. İkinciyi düzeltince tekrar birinci.. ve böyle devam ediyor.
Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Çevrimdışı coze

• RAAT
  • Retroman
  • *
Ynt: Github
« Yanıtla #1 : 30 Haziran 2014, 03:11:45 »
Alıntı
Updates were rejected because the remote contains work that you do not have locally
Bu hatayı web sayfası üzerinden dosya eklediğim için mi alıyorum? Eğer öyleyse web arayüzünde dosya ekleme özelliği neden var?

Bu remote(github) uzerinde yerel repo da olmayan degisiklikler var demek. Oncelikle bu degisikleri yereline cekmelisin (pull)

diger sorularin github for mac'e ozel gibi gorunuyor. Github for mac kullanmadigim icin yorum yapamayacagim. Brew ile yukledigim git'i kullaniyorum. Github'dan ziyade git komut istemcisini ogrenmeni tavsiye ederim. Github arayuzleride sonuc olarak buradan calisiyor.

http://git-scm.com/book/en/Getting-Started-Git-Basics

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #2 : 30 Haziran 2014, 09:31:50 »
Github for Mac'e işleri kısa yoldan halletmek için bulaştım ama ortalığı karıştırmaktan başka bir işe yaramadı. Yazdığım kodların dropbox gibi otomatik olarak Github'a kopyalanmasını istemiştim ama öyle bir dünya yok anlaşılan.

Alıntı

Bu remote(github) uzerinde yerel repo da olmayan degisiklikler var demek. Oncelikle bu degisikleri yereline cekmelisin (pull)

Pull yaptığımda da aynı dosyanın daha güncel tarihlisi localde var minvalinde bir hata alıyorum. Dün localdeki dosyaları silerek aşabildim bunu.

Çevrimdışı coze

• RAAT
  • Retroman
  • *
« Yanıtla #3 : 30 Haziran 2014, 12:15:00 »
Pull yaptığımda da aynı dosyanın daha güncel tarihlisi localde var minvalinde bir hata alıyorum. Dün localdeki dosyaları silerek aşabildim bunu.

boyle bir durumda yereldeki dosyalari stash'e atip pull yapabilirsin. daha sonra stash'deki dosyalari apply edersen uzerine ekler.

Kod: [Seç]
git stash
git pull
git stash apply

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #4 : 30 Haziran 2014, 16:08:09 »
Yazdığım kodların dropbox gibi otomatik olarak Github'a kopyalanmasını istemiştim ama öyle bir dünya yok anlaşılan.

Tek başına kodluyorsan bir subversion sistemine çok ihtiyacın olmuyor aslında. Bu amaçla dropbox/google drive iş görür aslında. Ben de windows'da kullandığım tortoise svn'i google drive üzerine kurdum, tortoise kendini hep local'de sanıyor, halbuki dosyalar google drive üzerinde. Yıllar süren svn debelenmesinden sonra böyle saçma birşeyler buldum işte :D

Halbuki tek istediğim sürekli üzerine yazdığım dosyanın bir history'sinin tutulmasıydı. :)

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #5 : 30 Haziran 2014, 16:27:49 »
Aslında dediğin gibi Git'in kendisine pek ihtiyacım yok. Ama Github'a ihtiyacım olduğunu hissettim. Açıklamam gerekirse yeni bir şeyler öğrenirken sürekli bir not alma ihtiyacı oluyor. Bu notların bir kısmını USB'de, bir kısmını dropbox'ta, bir kısmını evdeki bilgisayarda tutunca bir süre sonra işin içinden çıkılmaz hale gelibiliyor. Diğer taraftan evdeki bilgisayarda Projeler, C64_Projeler, Commodore_Prj gibi klasörler belirmeye başladı. Bunlara bir araya toplamak için de disipline ihtiyacım vardı. Aynı zamanda kodlarımı yayınlamak istiyorum ama bunun için bir web sitesi açmakla uğraşmak istemiyordum. Tüm bunlar beni GitHub'a, GitHub'da Git'e yöneltti.

O kadar sözünü ettik bahsettiğim repolar:
https://github.com/wizofwor/C64
https://github.com/wizofwor/C64-Trial-and-Error

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #6 : 26 Kasım 2014, 16:03:04 »
Github'la aramı düzelttim sayılır. Ev dışında, başka bilgisayarda ufak tefek bir işlerle uğraştığımda github üzerinden yeni dosya yaratıp kaydediyorum. Eve gelince değişiklikleri pull ediyorum. Ohh mis. Üzerinden çalıştığım işler istediğim seviyeye geldiğinde commit ediyorum falan çok güzel. Github flawored markdown'u da öğrendim. Zaten öğrenilecek topu topu üç tane işaret var. Bir de Mou diye markdown editörü buldum ki değmeyin keyfime. Arada commit yaparken bazı saçmalıklar oluyordu. Meğer -m ile mesaj yazmadığımda vi açılıyormuş. Ben cahilliğimden git kilitlendi işlem yarıda kaldı zannediyormuşum ;D. Bir iki tane vi komutu ezberleyerek bu işi de çözdüm.

Ama tabi yazılım dünyasında sorunlar bitmiyor. Başka bir başlıkta zsh kabuğuna geçtiğimi söylemiştim. Şimdi bu zsh'a güncelleme geldi. Terminali başlattığımı güncellemeyi buluyor, ancak güncelle dediğimde başarısız oluyor. Hata mesajını araştırdığımda sorunun git'ten kaynaklandığını buldum. Tema dosyalarını değiştirmiştim. Önce değiştirdiğim tema dosyalarını commit etmem gerekiyormuş. Sonra zsh'ın github sayfasını buldum. Adamlar daha ilk sayfada yeter artık bize tema dosyası göndermeyin yazmışlar. ;D

Tema dosyalarını göndermeden bu işi nasıl çözerim? Coze senin stash numarasını deneyeceğim. Git neyi stash edeceğini o anki klasörden mi anlıyor? Zsh klasörüne girip git stash demem yeterli mi? Repoların bir birine karışmasından çekiniyorum.

Çevrimdışı coze

• RAAT
  • Retroman
  • *
« Yanıtla #7 : 27 Kasım 2014, 11:07:41 »
Tema dosyalarını göndermeden bu işi nasıl çözerim? Coze senin stash numarasını deneyeceğim. Git neyi stash edeceğini o anki klasörden mi anlıyor? Zsh klasörüne girip git stash demem yeterli mi? Repoların bir birine karışmasından çekiniyorum.

Wiz, stash yaparsan yaptigin degisiklikleri kaybedersin. (daha dogrusu git onlari senin icin gecici olarak saklar.)
Zsh ile ilgili probleminde tema dosyalarini gitignore dosyasi olusturarak giderebilecegini dusunuyorum. tema dosyalarini gitignore'a girersen, git bunlara yaptigin degisiklikleri gormeyecektir.

http://git-scm.com/docs/gitignore
http://git-scm.com/book/en/v1/Git-Tools-Stashing

hmm tekrar dusundumde, tema dosyalari zaten git'deyse onceden bunlari git'ten silmen gerekebilir. (dosyanin kendisini silmeden)

http://stackoverflow.com/questions/1143796/remove-a-file-from-a-git-repository-without-deleting-it-from-the-local-filesyste
git rm --cached mylogfile.log