Github'la aramı düzelttim sayılır. Ev dışında, başka bilgisayarda ufak tefek bir işlerle uğraştığımda github üzerinden yeni dosya yaratıp kaydediyorum. Eve gelince değişiklikleri pull ediyorum. Ohh mis. Üzerinden çalıştığım işler istediğim seviyeye geldiğinde commit ediyorum falan çok güzel. Github flawored markdown'u da öğrendim. Zaten öğrenilecek topu topu üç tane işaret var. Bir de
Mou diye markdown editörü buldum ki değmeyin keyfime. Arada commit yaparken bazı saçmalıklar oluyordu. Meğer -m ile mesaj yazmadığımda vi açılıyormuş. Ben cahilliğimden git kilitlendi işlem yarıda kaldı zannediyormuşum

. Bir iki tane vi komutu ezberleyerek bu işi de çözdüm.
Ama tabi yazılım dünyasında sorunlar bitmiyor. Başka bir başlıkta zsh kabuğuna geçtiğimi söylemiştim. Şimdi bu zsh'a güncelleme geldi. Terminali başlattığımı güncellemeyi buluyor, ancak güncelle dediğimde başarısız oluyor. Hata mesajını araştırdığımda sorunun git'ten kaynaklandığını buldum. Tema dosyalarını değiştirmiştim. Önce değiştirdiğim tema dosyalarını commit etmem gerekiyormuş. Sonra zsh'ın github sayfasını buldum. Adamlar daha ilk sayfada yeter artık bize tema dosyası göndermeyin yazmışlar.

Tema dosyalarını göndermeden bu işi nasıl çözerim? Coze senin stash numarasını deneyeceğim. Git neyi stash edeceğini o anki klasörden mi anlıyor? Zsh klasörüne girip git stash demem yeterli mi? Repoların bir birine karışmasından çekiniyorum.