Gönderen Konu: Bu hangi oyun bulmacası  (Okunma sayısı 37110 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: Bu hangi oyun bulmacası
« Yanıtla #15 : 23 Temmuz 2014, 16:42:35 »
Ben sirami savdim digerlerine hemen atlamiycam :)

zorlaştırıyorum, zaten atlama olasılığı iyice düştü :D

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #16 : 24 Temmuz 2014, 06:13:43 »
Rpg'yi kaçırdığıma üzüldüm ama zaten sadece son ikisini biliyordum. Bu arada Amiga'nın rpg açısından çokta renkli olmayan bir platform olduğunu iddia etsem karşı çıkan, itiraz eden olur mu acaba? :)

Çevrimdışı coze

• RAAT
  • Retroman
  • *
« Yanıtla #17 : 24 Temmuz 2014, 10:19:35 »
Bu arada Amiga'nın rpg açısından çokta renkli olmayan bir platform olduğunu iddia etsem karşı çıkan, itiraz eden olur mu acaba? :)

evet, olur :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #18 : 24 Temmuz 2014, 11:17:54 »
Rpg'yi kaçırdığıma üzüldüm ama zaten sadece son ikisini biliyordum. Bu arada Amiga'nın rpg açısından çokta renkli olmayan bir platform olduğunu iddia etsem karşı çıkan, itiraz eden olur mu acaba? :)

Öncelikle söyliyim, aynı fikirdeyim. Sebep, amigada rpg çok ama "anlatısı" olan rpg yok. Role play oyunu yapılyorlar fakat bir sebepten narratif oyuna eklenmiyor (pahalı çünkü). Bir nevi nethack oluyor.

Tabii, konsoldaki japon usülü rpglerle kıyasladığında eline bir avuç örnek geliyor ancak. Hatta aklıma şu an tek bir örnek geliyor, ambermoon. O bile içine amiga usülü tuz ekilmiş bir rpg.

Amiga'nın rpg/frp tarzı farklı. Özellikle dungeon master stili rpg'ler bolca mevcut. Diğer bir tür de heimdall gibi 8bit döneminden gelme rpgler. Hall of Light'ta 300 adet rpg çıkıyor, bu sayı nintendo rpg'lerinden fazladır ama amiga oyun havuzuna göre çok zayıf kalıyor kesinlikle.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #19 : 24 Temmuz 2014, 14:32:38 »
Ref, güzel bir başlıkla foruma bir hareket kazandırmışsın :)

Tabii, konsoldaki japon usülü rpglerle kıyasladığında eline bir avuç örnek geliyor ancak. Hatta aklıma şu an tek bir örnek geliyor, ambermoon. O bile içine amiga usülü tuz ekilmiş bir rpg.

Amiga'nın rpg/frp tarzı farklı. Özellikle dungeon master stili rpg'ler bolca mevcut. Diğer bir tür de heimdall gibi 8bit döneminden gelme rpgler. Hall of Light'ta 300 adet rpg çıkıyor, bu sayı nintendo rpg'lerinden fazladır ama amiga oyun havuzuna göre çok zayıf kalıyor kesinlikle.

Bu türe çok da hakim sayılmam ama Darkmere'i keyifle oynamıştım. Hired Guns'daki atmosfer hala aklımdan çıkmıyor (tek cihazda 4 kişi oynardık!). Perihelion, Captive ve Liberation'a da bir ümitle başlamış ama sonraları sıkılmış ve sonlarını getirememiştim. Pek oynamadım ama birçoklarının Eye Of The Beholder serisi hayranlığı mevcut.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #20 : 24 Temmuz 2014, 23:18:02 »
Bu türe çok da hakim sayılmam ama Darkmere'i keyifle oynamıştım. Hired Guns'daki atmosfer hala aklımdan çıkmıyor (tek cihazda 4 kişi oynardık!). Perihelion, Captive ve Liberation'a da bir ümitle başlamış ama sonraları sıkılmış ve sonlarını getirememiştim. Pek oynamadım ama birçoklarının Eye Of The Beholder serisi hayranlığı mevcut.

Darkmere işte amiganın rpg macerasını özetliyor: Karmakarışık bişeyler! :D

Amiga rpg'leri deyince, ishar var, daha önce dediğim gibi ambermoon daha iyisi amberstar, sonra kanımca tek başına oynaması anlamsız olan geç kalmış bir hired guns klasiğimiz var, mindscape'den legend ve captive var. Ultima/Eob port, bu sebepten sayılmaz.

Final Fantasy 1987'de çıkmış, fakat amigada varsa yoksa izometrik ingiliz rpgleri, hepsi zx spectrum'un suçu, knightlore'u çıkarmasaydı bunlar olmazdı. Bu tür amigaya bir türlü gelmiyor, 90'larda artık konsollar bayrağı alıyor, amigaya yol görünüyor ufaktan, belki ondandır.

Çevrimdışı coze

• RAAT
  • Retroman
  • *
« Yanıtla #21 : 25 Temmuz 2014, 04:16:42 »
Öncelikle söyliyim, aynı fikirdeyim.

Guzel soylemisin, ama 'oncelikle soyleme' kismina biraz takildim. Ayni fikirdeysen 'oncelikle' gibi bir cikis yapmana gerek yok bence. :P (evet, simdi dersimiz Turkce :) )

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #22 : 26 Temmuz 2014, 00:51:04 »
Guzel soylemisin, ama 'oncelikle soyleme' kismina biraz takildim. Ayni fikirdeysen 'oncelikle' gibi bir cikis yapmana gerek yok bence. :P (evet, simdi dersimiz Turkce :) )

Gramer nazi :D O çıkışın sebebi o paragrafı sonradan eklemiş olmam :D Vurgu şarttı :) Normalde ilk paragraf "Tabii, konsoldaki japon usülü rpglerle..." olan idi.

Söylemeye çalıştığım şey, amigada rpg bolca var, fakat doyurucu değiller. Misal elvira rpg olmasına karşın, alttaki skill pointlere hiçbir etkiniz olmadığı gibi, experience sistemi 1 adam öldür=1 xp olarak tasarlanmış, level atlamaca yok vs.

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #23 : 26 Temmuz 2014, 15:43:19 »
Hatta SSI'ın altın çağından sonra rpg'lerin neredeyse öldüğü döneme girmesinde bu güzel gözüken ama içeriği zayıf rpg'lerin çok katkısı var ve bu türde en çok Amiga'da rastlanıyor. Neyse ki Diablo, Fallout ve Baldur's Gate ile 1-2 yıl içinde işler değişti. Ta ki günümüze kadar. Şimdi de indie rpg'ler falan olmasa Bethesda'nın, Bioware'in sözde rpg'lerine kalacağız işte. Neyse enough konu dağıtmaca! (Öz Türkçe oldu sanırım :)

Yeni sorular, yeni listeler Ref!

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #24 : 26 Temmuz 2014, 17:39:30 »
İmkansızlıklar ligi!

Düşman birlikleri 301:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #25 : 26 Temmuz 2014, 19:45:48 »
Lan?!  :o

Fenaymış sanırım 3. Tyrian ve 5. Silkworm'un şu yandan gözüken hali, adı neydi unuttum. Gerisi yok.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #26 : 26 Temmuz 2014, 23:10:34 »
Lan?!  :o

Fenaymış sanırım 3. Tyrian ve 5. Silkworm'un şu yandan gözüken hali, adı neydi unuttum. Gerisi yok.
Yok tutmadi.
cogu shootemup, yukaridaki oyunlarin yarisini mutlaka herkes oynamistir, hepsinin ismini bilirsiniz. 5numarada sasirtmaca var, ipucu olsun.

Çevrimdışı fullgrim

• Retro Meraklısı
    • Adventure Attacks!
« Yanıtla #27 : 28 Temmuz 2014, 00:45:29 »
Hakkaten zormuş, çoğunu oynamışızdır kesin ama 20 - 25 yıl geçince 1 unitten hatırlamak zor. Bir cinlik yapıp, Google görselle ara'dan ekran görüntülerini arattım, ama ondan da bir şey çıkmadı, sonuç; beyaz bayrağı çekiyorum  ;D

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #28 : 29 Temmuz 2014, 01:50:55 »
1.

2.

3.

4.

5.

yukarıdaki zor bulmacanın kahramanları...

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #29 : 29 Temmuz 2014, 02:05:17 »
4. Cannon Fodder :)