Alcofribas, keşke bu veya daha düşük ayarda 3-5 dergi daha olsaydı da onlar hakkında da muhabbet edebilseydik.
Keşke olsaydı. Buna itirazım olmaz zaten ama beraberinde de birçok kaliteli dergi de olsaydı.
alaylı bir ekibin amatör + esnaf ruhuyla bir şeyler ortaya çıkardığı aşikar, camiaya farklı bir tat kattığı ise tartışılmaz.
Buna da itirazım yok. Kesinlikle bir tat.
Arkasında Kavala Holding gibi bir güç olmadığı,
İşte buna itirazım çok! Kavala Holding ile '
salt parasal desteği' kastettiğini düşünerek fikirlerimi söylüyorum. Para herşey demek değil. Çok şey olduğu muhakkak ama herşey değil
Buna bir itirazın olacağını sanmıyorum.
Mesele; vizyon, gusto, standartlar, kültür ve hamur meselesi ekseninde dönüyor bence. Bunlar için para şart mı peki? Yüzde yüz şart değil ama olursa
katkısı olacağını da inkar etmek mümkün değil. Peki sonuç olarak, bunlar olmayınca ne oluyor dersen; Toki binaları, arnavut kaldırımları söküp yerine yapılmış granit kaldırımlar, 64ler dergisi, estetik yoksunu devasa kuleler minvalinde şeyler çıkıyor ortaya... Diyeceksin ki; yahu bu 64ler meselesini de memleketin ahval ve şeriatine bağlandın ya! Bağlarım çünkü bu memleketin "nitelik mi yoksa nicelik mi" sorusuna her daim "nicelik" yanıtı vermekten dolayı çok çektiğini ve dahi çok kaybettiğini düşünüyorum. Ha tüm bunların kökeni de eğitime dayanıyor. Buraya kadar olan kısım, konuya genel bakış açımdı.
64ler özelinde ise;
1- Yahu kendi anadilini düzgün kullanamayan editörden hayır mı gelir o dergiye. Bunun için Kavala Holding mi lazım?
2- Üstelik bu beyefendi bir de basın yayın dünyasında hala daha
3- Dergiyi bedava vermiyorlardı. Alaylı olmaları önemli ama alaylı olanlar yazar tayfası çocuklar.
4- Hadi ilk birkaç sayıda dizgi mizgi meseleleri sıkıntılıydı diyelim. Peki sonrası? Yanlış hatırlamıyorsam, ancak 31. sayıdan sonra gözle görülür şekilde düzeliyordu.
Yani diyeceğim o ki; bazı şeyleri yapmak için Kavala Holding'e ihtiyaç yok. Ben eğer dersem ki "Commodore Dergisi'nin kağıdı çok güzeldi", o zaman Kavala Holding yaklaşımını kabul ederim. Elbette ki kağıt kalitesi öncelikle parayı gerektirir. Sonuç olarak; kağıt konusunda zaten böyle birşey demem çünkü benim için en güzel dergiler Eğitimde Bilgisayar, Mikroprogram ve Elo idi. Yani saman kağıdının bir tık iyisi
Özünde beni isyana sevkeden ne biliyor musun? Memleketin gitgide daha fazla derecede vasatlığın krallığı olması ve vasatlığın sürekli taltif edilmesi. Ama elbette, senin 64ler bağlamındaki yaklaşımının, yaşlılıktan mütevellit daha romantik bir bakış açısı olduğunun da farkındayım