Gönderen Konu: Roland MDX3 ve PIX3 cihazlar ve 3DPrint Öncesi  (Okunma sayısı 15743 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Roland MDX3 ve PIX3 cihazlar ve 3DPrint Öncesi
« : 22 Ağustos 2014, 15:56:06 »
Benim bitmek tükenmek bilmez ofis toplama seanslarımdan birinde, eski dostlar çıktı yine karşıma. RRJ bünyesinde daha önceden bunlardan bahsettiğimi hatırlamadığım için birkaç kelam edeyim.

Birinci cihazımız; Roland Picza 3D scanner'ın PIX3 modeli bir 3 boyutlu tarayıcı. Yaklaşık 100x150x40 ölçülerindeki bir parçayı ucundaki Roland Active Piezo Sensor uç vasıtasıyla Z(0.025) ve XY(0.05) hassasiyetle tarıyor. Bu işlem sonucunda PIX uzantılı bir dosya oluşturuyor. İsterseniz bu dosyayı DXF, STL veya VRML olarak Export da edebiliyorsunuz. Bizim bunu aldığımız 96 yılı civarında PIX desteği pek yoktu ama sonradan Type3, Artcam ve benzeri bir sürü program, native veya 3rd party olarak PIX desteği vermeye başladı. Yıllar içinde kendi yazılımı da geliştiği için ek özellikler ve destekler muhtemelen gelmiştir.

Şurası resmi Roland Support sayfası. İçinde kullanım kitapçığı falan da var. Belki merak ettiğiniz birşey olur diye ekliyorum.

Bu da örnek video:

Roland Pix-3 3D Touch Probe Digitizer

Diğer ürünümüz ise; Roland Modela 3D Plotter'ın MDX3 modeli bir mini freze. İster scanner ile taradığınız, isterse kendi oluşturduğunuz bir çizimi, wax(balmumu) veya grafit türevi malzemeye işleyebiliyorsunuz. İşleme alanı ise tarayıcı ile aynı sayılır.

Şurası resmi Roland Support sayfası. İçinde kullanım kitapçığı falan da var. Belki merak ettiğiniz birşey olur diye bunu da ekliyorum.

Modela MDX3 desktop CNC

Şimdi diyebilirsiniz ki "bu kadar zayıf bir mini freze ile ne iş yapılır ki???". Güzel bir soru, yanıtı ise şöyle: wax'a işlediğiniz modelden kalıp alabilirsiniz ve bunu kuyumculuk sektöründe bir sürü şekilde kullanırsınız. Eğer grafit kullanıyorsanız, çelik dahil birçok sert metali, aşındırma temelli tezgahlarda işleyebilirsiniz. Fakat grafit böyle yetenekli bir malzeme olmasına rağmen, frezede işlemek için çok çok pis bir malzeme. Hem cihaza hem de size zarar :)

Ekte iki cihazında kutulu resmini koyuyorum. Kutuların yanında görülen disketlerin ise, daha sonra detaylı olarak bahsedeceğim apayrı bir hikayesi var. Şöyle söyleyeyim; daha geçen hafta birisi 2 tane disketi 500$'a Japonya'ya sipariş etti. Disketler telifli bir ürün olduğundan falan değil. Kopyalanamıyor :) Disket sürücüleri için ise, yine bir tanıdık geçen sene tanesine 2.500 lira verdi. Ama bu gariban kardeşiniz mevzuyu çözdü. Retro cihazlar ile de ilintili bir konu. Başka bir başlıkta anlatacağım fakat piyasadaki servislerin, buradan okuyup da millete bu rakamlara üflemesinin önüne nasıl geçerim onu düşünüyorum :)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: Roland MDX3 ve PIX3 cihazlar ve 3DPrint Öncesi
« Yanıtla #1 : 22 Ağustos 2014, 16:07:28 »
 Kullandigi ekipmana hakim olmayan adami uflesinler be alco. Hatta ne bileyim, git sen ufle :D Embossed rozet yapariz. Bir de gizli bir tokalasma falan bulduk mu deyme keyfimize, dunya hakimiyeti cantada keklik.

Hede: Sakin Amiga uyumlu disket surucu deme.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: Roland MDX3 ve PIX3 cihazlar ve 3DPrint Öncesi
« Yanıtla #2 : 22 Ağustos 2014, 17:46:25 »
Hede: Sakin Amiga uyumlu disket surucu deme.
Yok o değil. Türkiye'de pek bilinmeyen, kullanılmayan ve haliyle de olmayan bir sistemin ürünü. Anlatacağım.