Gönderen Konu: iCloud Sızıntısı  (Okunma sayısı 21139 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
iCloud Sızıntısı
« : 03 Eylül 2014, 11:12:54 »
Malumunuz 31 Ağustosu 1 Eylüle bağlayan gece iCloud olduğu tahmin edilen bir bulut sunucusundan çalınan Holywood yıldızlarına ait fotoğraflar 4chan ve Reddit üzerinden yayınlandı. İddiaya göre ünlülere ait iCloud parolaları basit bir brute force saldırısıyla ele geçirilmişti. Hatta saldırıda kullanıldığı iddia edilen pyhton betiği github üzerinden yayınlandı. İddiaya göre 'find my iPhone' servisinde brute force koruması yoktu. Ertesi gün Bryan Hamade adlı bir Reddit kullanıcısı olaylı ilgili olarak tutuklandı. Ancak sadece durumdan faydalanarak bitcoin kazanmaya çalıştığını iddia etti. (dailymail haberi)

Bu günse Apple'dan beklene açıklama geldi. Tercümesi:

Alıntı yapılan: 'Apple'
Belirli ünlülerin fotoğraflarının çalınmasıyla ilgili olarak yaptığımız araştırmayla ilgili son haberleri paylaşmak istedik. Hırsızlığı öğrendiğimiz zaman çok öfkelendik ve Apple mühendislerini kaynağı keşfetmeleri için acilen harekete geçirdik. Müşterilerimizin gizliliği ve güvenliği son derece önemlidir. 40 saatten fazla süren araştırmanın ardından, belirli ünlü hesaplarının kullanıcı adları, şifreler ve güvenlik sorularını hedef alan; İnternet genelinde de yaygın şekilde kullanılan bir saldırının hedefi olduğunu belirledik. Araştırdığımız vakaların herhangi birinin Apple’ın iCloud veya iPhone’umu Bul gibi sistemlerindeki herhangi bir açıktan kaynaklanmadığı sonucuna vardık. Olaya karışan suçluların belirlenmesine yardımcı olmak için yasal birimlerle çalışmayı sürdürüyoruz.

Bu tür saldırıya karşı korunmak için, tüm kullanıcılarımıza daima güçlü bir şifre kullanmalarını ve iki aşamalı doğrulamayı etkinleştirmelerini tavsiye ederiz. Her ikisi hakkında detaylı bilgileri web sitemizde http://support.apple.com/kb/ht4232 adresinde bulabilirsiniz.
Orjinal açıklama metni

Açıkçası bu açıklama beni tatmin etmedi. ‘İnternet genelinde de yaygın şekilde kullanılan bir saldırı’ dediği brute force attack mı? Eğer öyle ise doğru şifreyi bulana kadar denemeye devam izin vermesi bir güvenlik açığı değil midir? Resimlerimin çalınmasından korkmuyorum ama son zamanlarda Safari kredi kartı şifrelerime talip oldu. Arada "Sen hala bu formları doldurmaya üşenmiyor musun?" diye laf sokuyor. Kovalıyorum.

Sizce bu olay, aslında 70'lerin mainframe/uç birim metaforunun yeniden ısıtılarak servis edilmisi olduğunu düşündüğüm, bulut servislerinin güvenilirliğini nasıl etkiler?

Jobs hayatta olsa iCloud'u nasıl savunurdu diye düşünmeden de edemiyorum. Çok konuşulacak bir Keynote konuşması olurdu sanıyorum.

PS: Forumun metin editörüyle ilgili ciddi sıkıntılarım var. Şu an Windows 8 üzerinde Chrome kullanıyorum. Editör kafasına göre fontları küçültüyor. Paragrafları kes/düz metin olarak yapıştır diyerek iki seferde yazıyorum. Paragraflar arasında bir satır boşluk bıraktığımda görmüyor. İlla iki satır bırakmam gerekiyor. Yukarıdaki metni yazmak işkence oldu. İmla hataları ve gereksiz satır araları için kusura bakmayın.

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: iCloud Sızıntısı
« Yanıtla #1 : 03 Eylül 2014, 15:26:28 »
Privacy! Privacy! Privacy!

Yeni dönemin gözdesi ve paranın akacağı kanal bu olacak.

Bu bağlamda, takip etmekte fayda olduğunu düşündüğüm bir isim var: Aral Balkan

Sanırım şu linkler işinizi kolaylaştırır. https://aralbalkan.com ve https://twitter.com/aral

Şu başlıklar epey ilginç:

http://aralbalkan.com/notes/schnail-mail-free-real-mail-for-life

http://aralbalkan.com/notes/on-owning-your-own-data

http://aralbalkan.com/notes/beware-of-geeks-bearing-gifts

http://aralbalkan.com/notes/the-missing-quadrant-of-consumer-technology

https://aralbalkan.com/notes/codename-prometheus

Bu olay bizde olsaydı, konuşmalar şu eksende dönerdi gibi geliyor bana: Canım, onlar da niçin cıbıldak foto çektiriyorlar ve üstüne üstlük bir de bunları İnternete yüklüyor... Cık...Cık...Cık...

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #2 : 03 Eylül 2014, 15:31:20 »
Çalındığında o kadar da üzüleceğiniz pek bir şeyinizin olmaması daha güzel bir çözüm gibi. Belki de 'dijital içeriklerimizi' de sigortalatacağız günün birinde. En azından çalıntı durumunda kullanıcıya çok ciddi tazminatlar veren hizmetler devreye girse de verilerimizin bir gün çalındığı anı iple çeksek.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #3 : 03 Eylül 2014, 20:15:31 »
Forumun metin editörüyle ilgili ciddi sıkıntılarım var. Şu an Windows 8 üzerinde Chrome kullanıyorum. Editör kafasına göre fontları küçültüyor.
windows 8 üzerinde chrome kullandım, böyle bir sorun olmadı. Plug-in problemi olmasın?

Alıntı
Paragraflar arasında bir satır boşluk bıraktığımda görmüyor.
Görmüyor derken, boşluğu mu görmüyor? Biraz rtük edasında tarif etmişsin doktor :D

Alıntı
İlla iki satır bırakmam gerekiyor. Yukarıdaki metni yazmak işkence oldu. İmla hataları ve gereksiz satır araları için kusura bakmayın.
problem smf'den kaynaklanıyor olabilir. Bende de metin kutusunu genişletme kısmı çalışmıyor. Kutunun köşesindeki ikondan çekip uzatabiliyorum ama alttaki çubuklu kısım sadece firefox'da çalışıyor. Bir tuhaflık var ama bi bakayım çözmeye çalışalım.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #4 : 03 Eylül 2014, 21:24:48 »
Alıntı
Paragraflar arasında bir satır boşluk bıraktığımda görmüyor.
Görmüyor derken, boşluğu mu görmüyor? Biraz rtük edasında tarif etmişsin doktor :D
Pışşşt... O doktor değil... Doktor bir altta. Sanırım birayı fazla kaçırmışsın, yine mi alkollü geçtin klavyenin başına? Yoksa geleneksel "Ref: Mutlu yarınlar için Bir tutam da sen unut!" Vakası mı?

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #5 : 03 Eylül 2014, 22:07:25 »
Yaşadığım iki farklı sıkıntı var. Birincisi küçülme problemi. Sıkıntıyı şöyle tarif edeyim. İki paragrafı birleştirmek istediğimde alttaki paragrafın önüne gelip DEL yaptığımda paragraflar birleşiyor ama ikinci paragrafın fontu küçülüyor. Şimdi safaride denedim. Burada da aynı şey oldu. Bu küçülme işi de SIZE etiketleriyle olmuyor. Hem giriş alanında hem de ön izleme de küçük görünüyor metin. Aşağıda giriş alanının resmini ekledim.

Satır hikayesine gelince. İki paragraf arasında bir satır boşluk bıraktığımda. Ön izlemede paragraflar birbirine yapışıyorlar. Kontrol etmedim ama görüntü araya sadece bir </br> etiketi yerleştirilmiş gibi. İki kez enter bastığımda ise sanki hem <p> hem </br> varmışçasına bol keseden veriyor boşluğu.

Gerçi şu anda tam tersi bir durum yaşıyorum. Paragrafları yapıştırırsam ön izlemede 1 satır, arada 1 satır boşluk bırakırsam 2 satır boşluk görünüyor.

Daha sonra iletiyi düzenle kısmından fazla boşlukları görüp silebiliyormuşum. Şimdi onu farkettim.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #6 : 03 Eylül 2014, 23:47:19 »
@wiz
Hmm çok acaip, ama wysiwyg editör yüzünden olabilir mi acaba?

Profil -> look and layout -> wysiwyg editörü göster seçeneği açık ise kapatabilir misin?

Pışşşt... O doktor değil... Doktor bir altta.

Eheh, üst katta klozete tiner döktüler galiba, bugün ev komple tiner kokuyor. Artık nasıl bir haldeyim siz düşünün. :D

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #7 : 04 Eylül 2014, 13:03:45 »
Dediğin gibi wysiwyg'i kapattım, rahatladım.

Dünkü açıklamadan sonra, biz burada editörle uğraşırken, Apple'ın hisseleri %4,22 oranında düşmüş. 98,94 olmuş. Bakalım yeni telefonun lansmanından sonra toparlayacak mı? link