Bundan böyle dünyada Aşkın adı Speccy olsun 
Ne güzel bir slogan olmuş bu böyle. Ref direkt imzasına taşımış.

Şiirin orijinali de gayet güzelmiş, teşekkürler Alcofribas.

Konumuza dönecek olursak:
Ilahi Ref, hakkaten RasPi'yi Speccy hanedaninin devami adlederek, Shax'in bahsettigi "konuyu Speccy'ye baglama" olayinda yeni bir cigir actigini dusunuyorum 
Biri boyle indie "silkelenip kendimize gelmeliyiz" tarzi asagidan baslayan kucuk hareket. Oburu alemin en ticari olusumlarindan biri yahu
(el bombasini atar ve duvarin arkasina saklanip kulaklarini tikar )
Nightlord bence Sir. Sinclair'e haksızlık ediyorsun.
Sonuçta "ticari" bir müessese kurmuş olmakla birlikte, geliştirdiği tüm ürünlerde (hesap makineleri, bilgisayarlar, cep TV, C5, vs. vs.) semi-idealist bir hareket noktası bulunduğunu düşünüyorum. (Minimalist bir yaklaşımla ürünleri minyatürize etmek, düşük maliyetlerle her eve girmek, vs. vs.)
Zaten öyle olmasaydı, elde avuçta ne varsa C5 hayaline yatırıp, sonuçta şirketini elden çıkartmak zorunda kalmazdı.
Nedense "alemin en ticari olusumlarindan biri" tabirini duyunca aklıma Jack Tremiel geliyor.

(Hadi bakalım ben de el bombasını patlamadan geriye attım.)

Gerçi bu dediklerime rağmen, Raspberry Pi'nin öncülü hangisidir diye soracak olursanız, benim aklıma BBC Mikro geliyor:
http://en.wikipedia.org/wiki/BBC_Micro"The BBC Microcomputer System, or BBC Micro, was a series of microcomputers and associated peripherals designed and built by the Acorn Computer company for the BBC Computer Literacy Project, operated by the British Broadcasting Corporation. Designed with an emphasis on education, it was notable for its ruggedness, expandability and the quality of its operating system."
Yani hem BBC desteği ile gayet "İngiliz" bir proje, hem de amacı çocukların "bilgisayar okur-yazarlığını artırmak".
Ayrıca unutmamak gerekir ki BBC Micro'yu geliştiren Acorn Computer, ARM (Acorn RISC Machine) mimarisini de geliştirerek Raspi'de (ve diğer pek çok açık kaynak kod çalıştıran cihazda) kullanılan işlemcilerin üretilmesini sağlamıştır.