Gönderen Konu: Diamond Edge 3D 3240XL (win95)- Çok enteresan bir ekran kartı.  (Okunma sayısı 29637 defa)

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
  • Bazı Retro Şeyler @youtube
Merhabalar geçenlerde internette gezinirken eski bir ekran kartının görsellerine rastladım. Japon sitesiymiş görselin sahibi. Dolayısıyla kaynaktan sadece model adını alabildim. Buna rağmen çok fazla kaynağa raslamadım internette.
 Fakat bir videodan  (LGR) öğrendiğim kadarıyla Dimand Edge 3D bir grafik hızlandırıcı ve en çok vuguladıkları nokta Sega Saturn için çıkan oyunların PC portlarını saturn oynarmışçasına ve daha iyi grafiklerle oynayabilmenizi sağlıyor olmasıymış.
Bu kartın en can alıcı özelliği ise içerisinde oyuncular için optimize edilmiş bir dahili ses kartı barındırması ve de SATURN OYUN KOLLARINI herhangi bir ara aparat kullanmadan PCye takmanıza yarayan portları da bünyesinde barındırması.
USBnin var olmadığı Gameporttan takılan gamepadlerin ise ergonomiden uzak olduğu bir dönemde böyle bir imakana sahip olmak gerçekten harika bi düşünce bence! Ha birde yanında 3 adet Saturnden port edilmiş oyun ve 2 adet SATURN kolu da hediye geliyormuş. Arcadi saymazsak 8bit konsoldan PCye geçen biri olarak o dönemde bu karta sahip olmak isterdim.
Son olarak, ilk kez nvidia markalı bir grafik çipi kullanan kartmış.

Bazı Retro Şeyler @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Creative 3DO Blaster. Bu da cok enterasan bir donanim. Mesela bundan birtanesine cok uzun yillar once sahip oldum. Donanim seviyorsaniz acayip keyifli seyler. Tekduze olmamis teknolojinin nimetleri iste.

Ozeniyorum boyle seyleri gorunce.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ha birde yanında 3 adet Saturnden port edilmiş oyun ve 2 adet SATURN kolu da hediye geliyormuş.
Kartın genel özellikleri ve beraberinde gelen böyle bir paketi düşününce, fiyatını hayal bile edemiyorum. Saturn'un kendisinden bile pahalı olabilir. Aramızda Japonca bilenler var, istersen linki de paylaş.

Bende de, yıllardır odamın içinde bulamadığım bir "SCSI ile tümleşik ses kartı" var.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Bende de, yıllardır odamın içinde bulamadığım bir "SCSI ile tümleşik ses kartı" var.

Zamanin "multimedya" anlayisinin getirdigi mecbutiyetin bir sonucu aslinda, uzerinde scsi/ata controller bulunan ses kartlari. Ev kulanicisinin cd-rom surucu sahibi olmasi icin pek bir sebebi yoktu erken donemlerde. Fakat standarti yaratanlar multimedya kozunu kullanarak gayet makul bir sebep koydular ortaya. Bunu da tek bir surucuden ziyade bir paket seklinde sunarak daha cekici hale getirdiler. Ses karti, hoparlor, cd-rom surucu ve multimedya yazilimlarindan olusan bir upgrade paketi satin alip bilgisayarinizi eglence merkezi haline getiriyordunuz.

Yani cd-rom suruculeri pc kullanicilarinin evine sokmanin en kolay yolu buydu, gerekli tum donanimi ayni pakette sunmak. Boylece hem maliyet dusuyor, hem uyumsuzluk problemi ortadan kalkiyordu. Iste bu yuzden cogu eski ses karti uzerinde ata, scsi ya da uruteciye ozel cd-rom arabirimleri barindirir.

Ayrica donemin pc' lerinin tek bir floppy ve ata kanali barindirdigini unutmamak lazim.

Çevrimdışı Cengiz Demir

• Retro Meraklısı
Bir inceleme yapmışlar. Görüntü kalitesinde epey fark var :)
LGR - Oddware - Diamond Edge 3D (nVidia NV1+Sega Saturn)

Çevrimdışı coze

• RAAT
  • Retroman
  • *
ilginc bir alet. Amiga'larda bir donem var olan PC/MaC emulator kartilarini animsatti.

http://www.bigbookofamigahardware.com/bboah/CategoryList.aspx?id=12

Cipsimizi aldik merak ile konunun Spectrum'a baglanmasini bekliyoruz :)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
  ;D Oha, baglamamis mi daha

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
siz spectruma bağlanmış konulara kurban olun :)

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
  ;D Oha, baglamamis mi daha

Retrojen.org'dan fütüristik bir ilişki kurulmasını beklemek çok da doğrum bir yaklaşım olmazdı galiba ;)

Sorun, konuyu Commodore'a, Amstrad'a bağlayamayan bizlerde aslında ;)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
 Ama simdi kabul etmek lazim. Ref' in benzetisimleri ve baglatisimlari "tanri vergisi" dedigimiz cinsten. Bizim yaptigimiz en fazla osuruktan nem kapma seklinde olur ki, onu da yuzumuze gozumuze bulastiririz.

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
Ynt: Diamond Edge 3D 3240XL (win95)- Çok enteresan bir ekran kartı.
« Yanıtla #10 : 10 Kasım 2014, 18:46:07 »
Creative 3DO Blaster. Bu da cok enterasan bir donanim. Mesela bundan birtanesine cok uzun yillar once sahip oldum. Donanim seviyorsaniz acayip keyifli seyler. Tekduze olmamis teknolojinin nimetleri iste.

Ozeniyorum boyle seyleri gorunce.
Inceledim kartı gerçekten ilginçmiş, ismini çok duyup 3do konsollarla ilişkili olduğunu hiç düşünmemiştim.

Çevrimdışı leventp

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *

Çevrimdışı yatuyu

• Retroman
TeknoSeyir'de videosu var Diamond Edge 3D'nin.

http://teknoseyir.com/diamond-edge-3d-ve-nvidianin-ilk-grafik-islemcisi-nv1

levent hocam bu video ayarlarinda sorun var sanirim;
gizli kategoride  8)

Çevrimdışı leventp

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
Hmmm hocam ilgileniyorum hemen, çok teşekkürler.

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
"This video is private" dedi bana da :)