Merhabalar geçenlerde internette gezinirken eski bir ekran kartının görsellerine rastladım. Japon sitesiymiş görselin sahibi. Dolayısıyla kaynaktan sadece model adını alabildim. Buna rağmen çok fazla kaynağa raslamadım internette.
Fakat bir videodan (LGR) öğrendiğim kadarıyla Dimand Edge 3D bir grafik hızlandırıcı ve en çok vuguladıkları nokta Sega Saturn için çıkan oyunların PC portlarını saturn oynarmışçasına ve daha iyi grafiklerle oynayabilmenizi sağlıyor olmasıymış.
Bu kartın en can alıcı özelliği ise içerisinde oyuncular için optimize edilmiş bir dahili ses kartı barındırması ve de SATURN OYUN KOLLARINI herhangi bir ara aparat kullanmadan PCye takmanıza yarayan portları da bünyesinde barındırması.
USBnin var olmadığı Gameporttan takılan gamepadlerin ise ergonomiden uzak olduğu bir dönemde böyle bir imakana sahip olmak gerçekten harika bi düşünce bence! Ha birde yanında 3 adet Saturnden port edilmiş oyun ve 2 adet SATURN kolu da hediye geliyormuş. Arcadi saymazsak 8bit konsoldan PCye geçen biri olarak o dönemde bu karta sahip olmak isterdim.
Son olarak, ilk kez nvidia markalı bir grafik çipi kullanan kartmış.