Hatta X68k için CPS1 developer board bulmaya çalırken, benimle aynı fikirde biraz da sinirli bir amcayla karşılaştım. Assembler games forundaki kaplanlı amcayı kastediyorum. http://www.assemblergames.com/forums/showthread.php?731-Arcade-Machine-Dev-Kits/page2
Adam adeta düşüncelerimi okumuş

Bu biraz şuna benziyor, ilk türk filmi olarak yıllarca kitaplarda okutulan bir film vardır: 'Ayastefanos'taki Rus Abidesinin Yıkılışı'. Bu film sayesinde bu sene türk sinemasının 100.yılı kutlanıyor. Ben okulda argör olarak başladığım sene (bir kısım uzun zaman önce oluyor) Nihan isminde bir arkadaşım, "yahu, sen bu filmi hiç izledin mi?" diye sordu. Ben de izlediğimi zannederek "izledim tabi ya, kule var patlıyor sonra yıkılıyor" dedim. Fakat akşam içimi bir dert aldı, düşün düşün, sonra farkettim, yok ya, ben filmi görmedim, olayın fotograflarını gördüm sadece. Sonra Nihan bu işi kovalayınca filmi gören kimsenin olmadığı ortaya çıkıyor. Bu konu hakkındaki tek kaynak 70'lerde çıkmış bir dergideki makale.
Sonradan anlaşılıyor ki, aslında böyle bir film büyük olasılıkla hiç çekilmedi. Planlaması yapılmış olabilir, fakat filmle ilgili bilgi, filmi çektiği iddia edilen adam tarafından bile doğrulanamadı. Bu sadece bir temenni imiş

Kimse de laftan dönemiyor, bir kulak tıkama dönemindeyiz. Tabii film bir gün ortaya çıkarsa en çok ben sevinirim çünkü bu sene 100.yıl diye bir sürü angarya çekmekteyim, seminerler, kitaplar vs, uğraş dur

Yoksa 2-3 sene sonra, "yok, asıl 100.yıl bu yıl!" derlerse, herşeyi baştan alcaz
X68000'deki bu durum da bir temenni olsa gerek. Hani amigacılar olarak "NASA amigayı kullanıyordu" diye övünürüz ya, buna benzer birşey. X68000 hoş bir donanım, ama gerçekten de bir ciddi bir developer workstation olarak bana biraz kısa düşer gibi geliyor. Ha, zx spectrum deseniz daha güçlü bir ihtimal.