Gönderen Konu: temsili bit pazari illustrasyonu  (Okunma sayısı 5793 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
  • Bazı Retro Şeyler @youtube
temsili bit pazari illustrasyonu
« : 23 Aralık 2014, 09:09:54 »
Cocuklarin fen dergisinde gordum,saticilar olsun tezgahlardaki kargasa olsun bana bizim biti hatirlatti
Bazı Retro Şeyler @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: temsili bit pazari illustrasyonu
« Yanıtla #1 : 23 Aralık 2014, 09:33:37 »
Temsil deyince, serbest çağrışım üzerinden TRT'nin 'Radyo Temsilleri'ne geçiyorum. Amma da keyifli idi yaa. Uzun yol araba kullanırken böyle bir temsil bulsam yol daha bir keyifli hale gelirdi yaw. (Şimdi Alcofribas çıkar, ahanda MP3 formatında indirilebilir bir içerik var, link'i de şudur der! ;) ).

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #2 : 23 Aralık 2014, 09:49:42 »
Bu sabah internetten indirdigim radyo tiyatrosunu dinleyerek geldim okula :) molieré'in cimrisini yapmislar. Yeni bir kayıt degil. Cimri radyo tiyatrosu diye arayinca youtubeda cikiyor. Daha bir suru var.

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #3 : 23 Aralık 2014, 09:59:21 »
Ornek olarak

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #4 : 23 Aralık 2014, 10:02:22 »
Bu sabah internetten indirdigim radyo tiyatrosunu dinleyerek geldim okula :) molieré'in cimrisini yapmislar. Yeni bir kayıt degil. Cimri radyo tiyatrosu diye arayinca youtubeda cikiyor. Daha bir suru var.

Çok iyi ya. Ben de indireyim bunlarda :)

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #5 : 23 Aralık 2014, 10:04:36 »
Arkasiyarin seklinde suc ve ceza var misal. 5gun idare etti beni 20 bolum civarı

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #6 : 23 Aralık 2014, 10:14:18 »
Cocuklarin fen dergisinde gordum,saticilar olsun tezgahlardaki kargasa olsun bana bizim biti hatirlatti

Böyle öneri olmaz olsun! Ödeve bak, çocuklara emperyalizm öğretiliyor. Şimdi o dört ayrı satıcı anlaşacaklar, mallar ortak, karı bölüşüyoruz diye, güzelce düzenleyecekler: sebzeler oraya, aletler buraya falan, fiyatları da bir güzel arttıracaklar, başka satıcı yok ki, bildiğin tekel. Domates istesen, "arkadaş bunları antalyadan plüton'a getirmenin maliyetini biliyor musun? Vallahi kurtarmaz" diye fahiş fiyat çekecekler.

Bırak dağınık kalsın uleyn!

Temsil deyince, serbest çağrışım üzerinden TRT'nin 'Radyo Temsilleri'ne geçiyorum. Amma da keyifli idi yaa. Uzun yol araba kullanırken böyle bir temsil bulsam yol daha bir keyifli hale gelirdi yaw. (Şimdi Alcofribas çıkar, ahanda MP3 formatında indirilebilir bir içerik var, link'i de şudur der! ;) ).

Var, istanbulda mir mecburiyet, günde 2-4 saat arası trafikteyiz, ben sesli kitap dinliyorum, sorun, kitaplar çok çok çok çok çok uzun oluyor. 1 günde okuyacağım kitabı 1 ayda dinleyebilirsem iyi. 4-5GB tutuyor 500-700 sayfalık kitaplar. Ama kısa öyküler süper oluyor, bir gidişte bir öykü bitirilebiliyor.

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #7 : 23 Aralık 2014, 10:38:56 »
Yabanci dil sorunu olmadigini var sayarak arthur c. Clarke amcamizin kisa hikayelerinin toplandigi linkler var. Ben 2 kolekşın bitirdim. Birde 100 klasik turk hikayesi diye bir playlist var. Bazi hikayeler biraz huzunlu olsa da bos gecirmekten iyidir yolculuk vaktini.

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #8 : 23 Aralık 2014, 10:41:11 »
@ref ayni noktaya ben de takildim. Bir tanede sacma bir onermeye takilmistim ama bu sayfami bilemiyorum.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #9 : 24 Aralık 2014, 12:59:39 »
(Şimdi Alcofribas çıkar, ahanda MP3 formatında indirilebilir bir içerik var, link'i de şudur der! ;) ).
Var gerçekten. Kanuni olarak konuya en profesyonel yaklaşan yer GETEM.

Yerli reklamları genelde hiç beğenmem, ama TürkTelekom'un Getem reklamı; hakikaten amacına hizmet eden, güzel bir nokta atışı çalışmadır.

türk telekom suç ve ceza (raskolnikov) reklam filmi

Gayri kanuniler için gelirken yanında HDD getir diyorum :)

Görme engelliler ve sesli kitap meselesi konu olmuşken; Gültekin Yazgan'dan bahsetmeden geçmek olmaz. Hayat hikayesini oku, ondan sonra otur kendi yaptıklarına, tutkularına ağla!

Yangı Yazgan'ın da babasıdır. Kendisinin, aşağıdaki 'Ya Mutluysak da Bilmiyorsak?' sunumu da tam bizi anlatıyor :)

Ya Mutluysak da Bilmiyorsak?: Yankı Yazgan at TEDxReset 2011

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #10 : 24 Aralık 2014, 18:33:55 »
GETEM'in sitesine girdim ama siteden hiç bir şey anlamadım. Gerçekten yoğun emek isteyen bir işi başarmışlar ama sunum kısmında çuvallamışlar. En son, son eklenen kitaplar linkinden Word dosyası çıkınca ben de siteden çıktım. İnternet üzerinde yayınlanacak dökümanı word'de hazırlama abukluğunu geçtim; sorumlusu kimse, save as HTML opsiyonunu kullanmaktan da aciz. Sanıyorum HTML bilmekten başka özelliği olmayan birinin üstüne yıkmışlar yayınlama işini.

Zaten satın almak, abone olmak gibi kavramlar da yok. Engelli değilseniz faydalanamıyorsunuz. Fotokopi, fax falan istiyor üyelik kısmında.
Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #11 : 24 Aralık 2014, 18:50:18 »
@alcofribas

Yankı Yazgan'ın bu sunumu oldukça iyiymiş ve bize de hitap ediyormuş gerçekten de :) Ama biz retro'nun altın çağında da mutluluğumuzun farkında idik ve o zamanı hala aklımızdan çıkaramadığımız için kırıntılarıyla uğraşıyoruz günümüzde de.

@wizofwor

Korsanlık iliklerine işlemiş bir insan olarak ben de bu tarz konularda 'para verme engelli'yim. Formu doldursam arşivden ücretsiz faydalanabilir miyim acaba? :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #12 : 24 Aralık 2014, 22:54:55 »
GETEM'in sitesine girdim ama siteden hiç bir şey anlamadım.

Sanırım o siteyi kullanmak için görme engelli olmak esas.

Diğer taraftan adamlar 16000 kitabı sesli kitap haline getirmişler, ayda 150 kitap ekleniyor. Büyük olasılıkla iş gücü yetersiz kaldığı için direk word dosyasını ekliyorlar, bilgi işlemde çalışan adamın word'de açıp bunları html olarak kaydedecek ne enerjisi ne zamanı vardır.

Nitelik ve nicelik olarak büyük bir iş yükü var, boşver sen tasarımı. Birgün gider toparlarız :D

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #13 : 25 Aralık 2014, 08:57:18 »
@whichdoctor

Aynısını ben de düşündüm ama faks gelene kadar üyeliği açmıyorlarmış. Anladığım kadarıyla yasada engelliler için düşünülen imtiyazlara sırtını dayayan bir çalışma. Her hangi bir telif ödemedekleri için kayıtları serbest olarak dağıtamıyorlar. Manyetik ortamlarda çürüyüp gidecek güzelim mp3'ler.
Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #14 : 25 Aralık 2014, 10:41:58 »
Aşık Googlei der ki:

Sesli Edebiyat Yapımları - Öyküler ‘Ses’leniyor

Öyküler Sesleniyor - Sesli Edebiyat Öyküleri 2