Gönderen Konu: Tan Oral ile röportaj  (Okunma sayısı 4277 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Adamın Biri

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • Sadece bir müze...
Tan Oral ile röportaj
« : 04 Ocak 2015, 19:03:19 »
Evet partilerden erken çıkıyor olabilirim ama bir sorun neden :)

Keyifli okumalar!

http://www.sadecebirmuze.com/rop/tanoral.html

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: Tan Oral ile röportaj
« Yanıtla #1 : 04 Ocak 2015, 19:29:35 »
Ellerine sağlık Deniz! Yine tarihe çok önemli bir not düşmüşsün. 2014'ü bomba gibi bitirdik derken, 2015'e de bomba gibi başladık sayenizde.

Alıntı
Ama Spectrum ilk sevgili gibi, onun gönüllerde bıraktığı iz hiç unutulmadı.
Bunu imzasına koyacak nice arkadaşlar var burada ;)

Çevrimdışı matahari

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • The Blog of Mert Börü
« Yanıtla #2 : 04 Ocak 2015, 20:04:13 »
Evet partilerden erken çıkıyor olabilirim ama bir sorun neden :)
Keyifli okumalar!

Bu röportaj RAAT#2'yi bile gölgede bırakır!
Müthiş bir çalışma olmuş, teşekkürler Deniz.

Çevrimdışı gibraltar

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #3 : 04 Ocak 2015, 21:06:59 »
Deniz Can Çelik gerçekten harika bir röportaj, ilgiyle okudum. Sanırım meşhur turbo röportajını da siz yapmışsınız. Arkaplan renginden anımsadım.

Hapisten çıktığında Sevan Nişanyan'la da bir Commodore64 röportajı yapmalısınız. Sevan Nişanyan'ın halis commodore'cuların soruları karşısında ezilip büzülmesini görmek çok güzel olurdu. :)

http://www.nisanyan.com/?s=eski-hayatlar
Bilgehan Korkmaz

Çevrimdışı Adamın Biri

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • Sadece bir müze...
« Yanıtla #4 : 04 Ocak 2015, 21:38:02 »
Teşekkürler. Beğendiğinize çok sevindim.

Alıntı
Ama Spectrum ilk sevgili gibi, onun gönüllerde bıraktığı iz hiç unutulmadı.
Bunu imzasına koyacak nice arkadaşlar var burada ;)
Benim de en hoşuma giden cümle bu oldu. Tan Oral'dan ummadığım kadar duygusal ama bir o kadar da güzel...

Bu röportaj RAAT#2'yi bile gölgede bırakır!
Valla teşekkürler ama katılmadığımı söylemek zorundayım :) RAAT'ı gölgede bırakmak kimin haddine -- hele hele bir röportajla!

Deniz Can Çelik gerçekten harika bir röportaj, ilgiyle okudum. Sanırım meşhur turbo röportajını da siz yapmışsınız. Arkaplan renginden anımsadım.

Hapisten çıktığında Sevan Nişanyan'la da bir Commodore64 röportajı yapmalısınız. Sevan Nişanyan'ın halis commodore'cuların soruları karşısında ezilip büzülmesini görmek çok güzel olurdu. :)

http://www.nisanyan.com/?s=eski-hayatlar
Evet Turbo röportajını da ben yapmıştım. İlk röportajımdı ve heyecandan elim ayağıma dolanmıştı. Neyse ki Turbo çok anlayışlı ve yardımsever bir insandı. Sevan Nişanyan ise maalesef röportaj yapmaya ve siteme koymaya can attığım insanlardan biri değil.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #5 : 04 Ocak 2015, 21:49:24 »
Deniz, şaşırmakla şaşırmamak arasındayım, çok güzel bir zamanlamayla çok da güzel bir röportaj.

Biz burda çok şey konuşuyoruz ama senin bu röportajların Türk Retro sahnesine hepsinden daha fazla katkı sağlıyor, geçmişe bir ışık tutuyor. Eline diline sağlık, daha sırada bomba röportajların olduğunu bildiğim için ellerimi ovuşturarak "Yaşadııık" diyorum içimden :D

Yalnız bu kaçıncı spectrumcu arkadaş :D Türkiye'deki her c64'cü öncesinde hep spectrumcu muymuş nedir?

Çevrimdışı leventp

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #6 : 15 Ocak 2015, 11:25:39 »
Sevan Nişanyan'ı Commodore konularını konuşmak için TeknoSeyir'e konuk etmek istiyorum uzun süredir. Kendisiyle görüşmedim henüz ancak tanıyanlar, Commodore vs. eski konuları konuşmak istemediğini söylüyorlar.  :-X

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #7 : 15 Ocak 2015, 11:56:20 »
Sevan Nişanyan'ı Commodore konularını konuşmak için

Sevan nişanyan 2 yıllık cezasını tamamlamak üzere 3 ocakta yurt dışından türkiyeye dönerek cezaevine teslim oldu. Bu arada cezanın ultra absürd olduğunu, ve kapsamında bulunduğu suçtan hüküm giymiş ilk ve tek insan olduğunu da eklemeliyim.  Yine siyasi birşeyler var. Yani bu röportajı yapmayı bir süre ertelemelisin.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #8 : 16 Ocak 2015, 00:54:00 »
Sevan Nişanyan ise maalesef röportaj yapmaya ve siteme koymaya can attığım insanlardan biri değil.
Birkaç yıl önce, Sevan Nişanyan'ın Commodore, daha doğrusu Teleteknik tarihindeki kilit rolünü öğrenince çok şaşırmıştım. Açıkcası bu kadar detaylı olarak anlatılan bir başka startup olayı da bilmiyorum. Durum böyle olunca insan merak ediyor elbette "Deniz gibi röportajcı bir adam bu adama neden sıcak bakmıyor" diye. Söylemleri ve kişiliğinden dolayı ise profesyonelce bir yaklaşım olmaz :) Böyle diyerek, Deniz'i zorla da olsa bu işe sürükleyelim.

Çevrimdışı gibraltar

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #9 : 16 Ocak 2015, 02:10:09 »
Nişanyan hakkında edinilen veriler yüzeysel ve pek çoğu palavra ve önyargıdan oluşuyor maalesef. Vatan millet sakarya ile adamı karalamaya çalışanlar, Matematik Köyü'nün bu adamın eseri olduğunu, tüm malını mülkünü buraya bağışladığını, Türkçe için devasal bir etimoloji sözlüğü yazdığını bilip söylerler mi acaba? Elbette hayır.

Levent Pekcan, sanıyorum Nişanyan'ın dünyayla irtibatını Ali Nesin sağlıyor. Ali hocayla konuşup, Nişanyan'la görüştüklerinde röportaj textini ona vermesini sağlamak mümkün olabilir. Ben yazı usulü röportajı geri çevireceğini hiç sanmıyorum.
Bilgehan Korkmaz

Çevrimdışı Adamın Biri

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • Sadece bir müze...
« Yanıtla #10 : 16 Ocak 2015, 08:06:47 »
Ref'in dediği gibi, Sevan Nişanyan'ın aldığı son cezanın (ve onu cezalandıranların) savunulacak hiçbir tarafı yok. Akla ziyan yönetimler zaman zaman idealist fikir insanlarının kahramanlaşmasına sebebiyet verebilirler. Ancak bu her idealisti beğenmemiz gerektiği anlamına gelmez. Bunun için "yüzeysel, palavra ve önyargılı" bilgi sahibi olmaya gerek de yok. Böyle bir insan olmadığımı savunmak zorunda da değilim.

Asıl mesele şu ki, bir röportaj yapmak (en azından benim için) ciddi bir ön araştırma yapmayı gerektiriyor. Dergileri, kitapları, interneti tarıyorum, röportaj yapacağım kişiyle ilgili ayrıntılı bilgi toparlamaya çalışıyorum. Bu kişi bir süreliğine hayatımı ve aklımı işgal ediyor. İşyerinde, otobüste, kursta yapacağım işi tasarlıyorum, aklıma gelenleri (olur olmaz yerlerde) not ediyorum, bunları sıraya diziyorum, röportajı renklendirmek için sayfaya ekleyeceğim görsellerin veya diğer şeylerin ne olacağına kafa yoruyorum. Yaptığım işin son haline bu çabamı ne derecede yansıtabiliyorum bilemiyorum ama bir süre boyunca "röportajımla yaşıyorum." İşte Sevan Nişanyan konusunda bu yüzden çok istekli değilim. Çünkü Nişanyan kafamda haftalarca yer etmesi için can attığım biri değil. Ondan edineceğim bilgilerin değersiz olduğunu asla savunmuyorum, ama ona harcayacağım zamanı pekâlâ daha çok keyif alacağım başkalarına harcayabilirim diye düşünüyorum. Öte yandan sabit fikirli biri de değilim. Yani eğer Alco yeterince baskı yaparsa günün birinde bir bakmışsınız ki... ;)