Gönderen Konu: Yurtdisindan alinan C64  (Okunma sayısı 3690 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Wisdom

• RAAT
  • Retroman
  • *
Yurtdisindan alinan C64
« : 13 Ocak 2015, 12:05:22 »
Arkadaslar selamlar,

Yurtdisindan bir C64 aldim, posta yoluyla gelecek, ancak su gumruk islemleri konusunda epey bilgisiz sayilirim. Biraz arastirinca, paket ustunde yazan degerin 75 Euro'yu asmamasi durumunda gumruge takilma olasiliginin dusuk oldugunu ogrendim. Benim PayPal'den yaptigim odeme bu rakamin ustunde (inanmasi guc ama sifir bir C64 oldugundan). Bu durumda, diyelim ki paket ustune 50 Euro yazdik ve gelip burada gumruge takildi, muhtemelen bir fatura ibra etmemi isteyeceklerdir, ne yapmak lazim? Odenen gercek bedeli yazsak ne kadar yuzdeyle vergi odemek durumundayiz? (Aslinda bunun bir iyi yani da urunu sigortalabilmek.)

Dedigim gibi epey cahilim bu konuda, sacmasapan yazmis olabilirim. Bilgisi olan arkadaslar paylasabilirse sevinirim.

Tesekkurler.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: Yurtdisindan alinan C64
« Yanıtla #1 : 13 Ocak 2015, 12:14:38 »
 Senin kutu büyük olasılıkla fazlaca büyük olacağı için takılma ihtimali var, mutlaka takipli bir posta kullan benim birkaç gönderim ortalıktan kayboldu. Ne gümrükten çağırıldım ne başka bir yerden.

Paypal ve ebay çıktısı götürüyor birçok kişi wisdom. Bunu nasıl ayarlarsın bilemiyorum.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #2 : 13 Ocak 2015, 12:15:00 »
Sen 50 Euro yazdır. Gümrüğe takılırsa Paypal ödemeni yazıcıdan çıkış alır gidersin. Kargo bedeli hariç çıplak ürün bedeli üzerinden; Avrupa Birliği ülkelerinden geliyorsa %18 ve diğer ülkelerden geliyorsa da %20 vergi ödersin. Değişmediyse en son böyleydi.

Güle güle kullan.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #3 : 13 Ocak 2015, 14:02:39 »
Güle güle kullanma, sakla! Elinde yoksa, piyasadan uygun fiyatla temiz bir C64 bul ve onu kullan :)

Şaka maka, 33 yıl önce çıkan bir cihazın sıfırının bulunması oldukça keyifli olsa gerek. Paket eline ulaştığındaki yüz ifadeni bir selfie ile paylaşsana ;)

Çevrimdışı caisson

• C64 Fan
  • RAAT
  • Retroman
  • *
  • Az/Öz
« Yanıtla #4 : 15 Ocak 2015, 09:00:35 »
ya evet, benim de böyle bir olaya girişesim var zira elimdekiler patlamış, geçen deniyeyim dedim olmadı.
birinin sid chip'i bozuk sadece 2 kanal ses verio, diğerinde görüntü gelmio (ne monitörden ne de RF'den)
sıfır c64 ve 1084s alasım var, bana da detayları yazabilirseni wisdom süper olur valla. ne zamandır gümrükle muhattap olmuyorum

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #5 : 15 Ocak 2015, 11:22:03 »
ya evet, benim de böyle bir olaya girişesim var zira elimdekiler patlamış, geçen deniyeyim dedim olmadı.

Caisson, sıfır aldığın c64'ün süper çalışacağını sanıyorsan yanılıyorsun :D Büyük ihtimal çalıştırdıktan yarım saat sonra aynı problemleri verecektir. Sorun aletin kullanılması değil, yaşı. 30 yıllık kullanılmamış c64 ile kullanılmış c64 arasında teoride bir fark yok. Bu sebepten kozmetik/koleksiyon amaçlı sıfır c64 almıyorsan, eldekini tamir edip yenilemek daha mantıklı. Örneğin kondansatör yenilemesi, daha yeni tarihli sid vs.

Aynı şey 1084 için de geçerli ama kullanılmamış 1084'ün tüpü pırıl pırıl görüntü üretir en azından. Yine de plastikleri artık esnekliğini kaybetmiş olacağından tahminen 10-15 kullanımda power butonunun klipsi kırılır, kapağını da daha kutusundan çıkarırken kırarsın büyük ihtimal :D

Yani yeniden üretilmediyse sıfır makine almak işi sıfırlamıyor.

Çevrimdışı yavuzg

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #6 : 15 Ocak 2015, 12:27:35 »

Birisi bir sonraki siparişinde Ref'e de bi "sıfır" zx spectrum hediye etsin bari :D

Hafif bi kıskanma durumları sezinledim sanki  :P

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
  • Bazı Retro Şeyler @youtube
« Yanıtla #7 : 15 Ocak 2015, 13:31:01 »
@ref baltali ilah var penguende mi uykusuda mi ne... onu hatirladim. "Hevesinizi kursaginizda birakan kahraman"di sanirim slogani da
Bazı Retro Şeyler @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #8 : 15 Ocak 2015, 14:00:39 »

Birisi bir sonraki siparişinde Ref'e de bi "sıfır" zx spectrum hediye etsin bari :D

Hafif bi kıskanma durumları sezinledim sanki  :P

Çekemiyo ;)

Çevrimdışı caisson

• C64 Fan
  • RAAT
  • Retroman
  • *
  • Az/Öz
« Yanıtla #9 : 15 Ocak 2015, 14:41:49 »
ama kırmayın şevkimi  ;D

dediğin çoook mantıklı Ref, bakalım eldekilerle ne yapabileceğim  :-\

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #10 : 16 Ocak 2015, 00:46:57 »
ama kırmayın şevkimi  ;D
Muhatabın Ref ise, hiç kırılmasın şevkin! Enteresan bir adamdır kendisi. Bugün canı gönülden inanarak ak dediğine 6 ay sonra yine canı gönülden inanarak kara diyebilir. Ve inanın hiçbir kötü niyeti, çekememezliği falan yoktur yukarıdaki satırlarda. Tek sorun tutarlılık :)

Geçmişten bir diyalog aktarayım:

Bir tarihte
Alco: Yahu bu Firefox canımı sıkıyor bazen, sen ne kullanıyorsun Ref?
Ref: Olm bu devirde FF kullanılır mı hiç! Chrome kullansana!

O tarihten 6 ay sonra
Alco: Yahu bir Chrome da tırt çıktı be Ref! Şöyle şöyle sıkıntılar var...
Ref: Olm FF kullansana! Adamların tek işi bu. Bu devirde Chrome mu kullanılır!

Ciddiyim ha. Bu diyalog üç aşağı beş yukarı bu şekilde gerçekleşti. Evet ben FF'ye döndüm ama Ref'in son durumu ne bilmiyorum :)

Yani altı ay sonra "Caisson bu çöplerle uğraşana kadar sıfır bir C64 düşürsene ebayden" falan gibi bir tavsiye gelebilir.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #11 : 16 Ocak 2015, 08:50:57 »
   Ciddiyim ha. Bu diyalog üç aşağı beş yukarı bu şekilde gerçekleşti. Evet ben FF'ye döndüm ama Ref'in son durumu ne bilmiyorum :)

Ama sen muhabbetin içinden cümleleri çekip içeriği dışarda bırakırsan sonuç böyle olur tabii :) oradaki bir destekti, senin FF'ye geçmek için bir desteğe ihtiyacın vardı, halbuki browser değiştirmek sevgili değiştirmek gibi değil, birini silip diğerini kullanırsın olur biter, işte o ihtiyacın olan desteği ben verdim. Pek de önemli değil aslında hangi browserı kullandığın :)

Sonuçta ben ikisini de kullanıyorum :)

Hayır şimdi şöyle bir algı oluştu bende, herkes otuz yıllık sıfır c64'ün babalar gibi çalışacağını mı düşünüyor?

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #12 : 16 Ocak 2015, 09:39:39 »
@Ref

Sıfır C64'ün %95 sorunsuz çalışacağından eminim. Sağlam cihazdır C64. Ama ben olsam kullanmaya kıyamazdım :)