Gönderen Konu: Herkes Birgün Oyun Yazacak (Handmade Hero)  (Okunma sayısı 3210 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Herkes Birgün Oyun Yazacak (Handmade Hero)
« : 05 Şubat 2015, 16:37:21 »
Handmade Hero; en temelinden yani 0'dan başlayarak 'modern' ve dahi 'ticari' bir oyun yapımını, adım adım anlatacağını iddia eden ve bu iddiasını da, şu an itibariyle 58. video derse(ortalama bir buçuk saat) gelmiş olarak, gerçekten epey kanıtlamış olan önemli bir proje.

Bu projeyi yürüten Casey Muratori eski tüfek bir oyun programcısı. Unutmadan şuna da gözatın birara.

Daha da ötesi:

- Herhangi bir oyun motoru kullanılmayacak
- Oyun satılmak üzere 'ticari' bir oyun kalitesinde olacak
- 17 Kasım'da başladı ve haftaiçi hergün saat 8'de canlı yayın
- Oyunu şimdiden 15$'lık bir ödeme dahilinde tüm kaynak kodları ile satınalabilirsiniz
- Başka detaylar da var ama artık bir zahmet okursunuz ilgili adresten

Handmade Hero - Announcement Trailer

Tanıtım videosunu izlerken, müziğin de etkisiyle ağlamayın sakın :)

Sonuç olarak; benim şimdiye kadar gördüğüm en hoş projelerden biri. Kaç kişiye ne kadar faydalı olur bilemiyorum. Lakin; eski tüfek bir programcının tecrübelerine canlı olarak şahit olmak, gerçekten kayda değer birşey olsa gerek.

https://www.youtube.com/user/handmadeheroarchive/videos

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
Ynt: Herkes Birgün Oyun Yazacak (Handmade Hero)
« Yanıtla #1 : 05 Şubat 2015, 21:50:05 »
Şu videoda beni en çok etkileyen şeyin mekanik klavye olması bende bir sorun olduğu anlamına mı geliyor?
Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Çevrimdışı gibraltar

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #2 : 05 Şubat 2015, 22:18:56 »
Şu videoda beni en çok etkileyen şeyin mekanik klavye olması bende bir sorun olduğu anlamına mı geliyor?

Bana kalırsa kalite aradığın anlamına geliyor. Zira aynı şeyi ben de arıyorum :)
Bilgehan Korkmaz

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #3 : 05 Şubat 2015, 22:58:41 »
Bence yaslaniyor oldugunuza delalet. http://www.daskeyboard.com/
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı modelist

• Retroman
« Yanıtla #4 : 05 Şubat 2015, 23:40:04 »
 :)
Alıntı
o sorun bende fazlasıyla hasıl oluyor hatta bazen bende mevcut olan commodore sx64 cihazımın klavyesi ile bu arzumu tatmin etmeye çalışıyorum gerçekten zamanın en iyi klavyelerinden biri olarak üretilmiş  :)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #5 : 06 Şubat 2015, 14:06:07 »
Dostlar arasındasın, rahat ol! :)

Aslında o işin piri biliyorsunuz IBM Model M diye geçen klavyedir. Bundan bende vardı. Seneler evvel(sanırım 89-90 falan olacak, düşün NC değil de PC Tools falan popülerdi), AutoCad 10 veya 11 için kurulum yaptığım mimar bir abiden "çöpe atılacağına ben alıp bir kenara koyayım" diye almıştım. Sesi beni de çok cezbediyordu, ama o yıllarda ben Amiga'cıydım. 94 yılına kadar da bu böyle gitmişti sanırım. Bu klavye de senelerce dolapta süründü durdu. Sonra birgün, çok yer kapladığına karar verip çöpe yollamıştım. Hay bin kunduz!

Meraklısına: Lifehacker, UHK, CODE(Jeff "Coding Horror" Atwood)

Ha unutmadan! Elbette bir de; matahari ve Nightlord gibi adamların kullandıkları The SuperCoder 2000 var.

Onu bunu bırakın da; adam bugün 59. dersi yayınlamış yahu! Çok ciddi bir emek var.