Gönderen Konu: Pusula TV - Dijital Dünya Programı  (Okunma sayısı 10553 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
Ynt: Pusula TV - Dijital Dünya Programı
« Yanıtla #30 : 28 Nisan 2019, 02:09:53 »
Buyuk resim. Program boyunca alttan alttan mesaji verdi durdu.

Bu durumda büyük resmi ortaya çıkaran mesajını okuyan herkesi öldürmek durumundayız. Ekiplerimiz yola çıkmışlardır bile. Hepinize allahtan rahmet, yakınlarınıza başsağlığı diliyorum.  8)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #31 : 29 Nisan 2019, 14:19:30 »
Buyuk resim. Program boyunca alttan alttan mesaji verdi durdu.

Bu durumda büyük resmi ortaya çıkaran mesajını okuyan herkesi öldürmek durumundayız. Ekiplerimiz yola çıkmışlardır bile. Hepinize allahtan rahmet, yakınlarınıza başsağlığı diliyorum.  8)

Resim çok okunaksızdı, ben hiç okuyamadım.

Ya domino, şu retrojen youtube kanalını ayağa kaldıralım dostum...

Retrojen'in youtube kanalı mı var?!  :o
Ne yapacağız ki orada?

Var, ama youtube ile ilgili tek bildiğim şey "Meraba arkadaşlar kanalımızs hoş geldiniz" den ibaret.

Ama biraz kafa yorduğumda (5 saniye kadar) ikili sohbet programı gibi orjinal birşey düşündüm. Yıllık gündem değerlendirmesi diye de orjinal bir isim geldi aklıma.

Aman makine tanıtımı yapmayalım :) Maksat muhabbet, millet izlemeden dinleyebileceği bilgilenip eğlenebileceği magazin birşey olsun. :D
Arka planda sürekli fifty cents çalsın falan. Kafam çok karışık inan.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #32 : 29 Nisan 2019, 17:23:35 »
Resim çok okunaksızdı, ben hiç okuyamadım.

Iyi denemeydi.

Retro arena yapilabilir. Retro mutfaginin pislikleri gozler onune serilir, uc kagitcilara isik tutulur, mehtiler ifsa edilir, bir hevenk bilgisayar icinde gelen hamam boceklerinin ne kadar hizli cogalabildigine tanik olunur...
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #33 : 29 Nisan 2019, 23:17:58 »
Ama biraz kafa yorduğumda (5 saniye kadar) ikili sohbet programı gibi orjinal birşey düşündüm. Yıllık gündem değerlendirmesi diye de orjinal bir isim geldi aklıma.

Yıllık gündem değerlendirmesi iyi fikir. Her beş yılda bir yeni bölüm çekeriz. Montaj sürecini falan da dahil edince, dokuz yılda bir yayınlarız. Sürükleyici olur bence.

Retro arena yapilabilir. Retro mutfaginin pislikleri gozler onune serilir, uc kagitcilara isik tutulur, mehtiler ifsa edilir, bir hevenk bilgisayar icinde gelen hamam boceklerinin ne kadar hizli cogalabildigine tanik olunur...

Bu daha eğlenceli bir fikir gibi görünüyor. Kimin eli kimin cebinde? O bilgisayarı en çok kim istiyordu? Kangoo hangi istikamete gidiyor? Aaazz sonraaa!.. Şimdiden heyecanlandım bak.  ;D

Keloğlan videosunu izledim. Gayet güzel olmuş. Buna benzer videolar yayınlanabilir gibi geldi bana. Kendimiz yapar, kendimiz izleriz. Bunun dışında; Shax "Onyx ve Elma Sirkesi" adlı eğitici bir video serisi çekebilir örneğin. Hiç de fena olmazdı aslında böyle bir video serisi. "Ref İle 500 Derece" adlı bir recap köşesi olabilir. Ben minimum 26 videoluk bir MSX tanıtım serisi yaparım. Alco "Who is Who" adlı bir köşe ile bizleri bilgilendirebilir. Gerçi bu köşenin adı "Retro Alemi ve Çapraşık İlişkiler" ya da "Alco Gotham'dan bildiriyor" da olabilir. Fonda Batman Demo oynar falan. Detaylar netleştirilir zamanla. "Deniz İle Osmanlıca Öğreniyorum" köşesini de unutmayalım. O da retro neticede.  :P

Şaka bir yana; karşılıklı sohbet tarzı ne kadar uygulanabilir, bilemiyorum ama kanalı canlandırabiliriz. Neler yapılabilir diye düşünmeye başladım şimdiden. Ben 5 saniye düşünerek fikir üretemiyorum. Ürettiğimde yukarıdaki gibi şeyler çıkıyor. Şöyle bi' üç vakit kadar düşüneyim ben bu konu üzerinde. Nasıl olsa Ref bu esnada "karşılıklı sohbet" nasıl uygulanabilir ya da başka neler yapılabiliri açıklayacaktır.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #34 : 30 Nisan 2019, 00:00:15 »
 Zubuk' u urkuteceksin simdi yapma.  Gunun corbasi, haftanin konugu gibi seyler de olsu ama...

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #35 : 06 Mayıs 2019, 11:04:36 »
Nasıl olsa Ref bu esnada "karşılıklı sohbet" nasıl uygulanabilir ya da başka neler yapılabiliri açıklayacaktır.

Kafamda yarı-senaryo yarı sohbet birşey var. Bir 8bit karakter de ana yorumculardan biri olacak, onu shax seslendirecek, biz kaydı yaparken online izleyerek kendi telefonuna kendi sesini kaydedecek,  İstediğini söyleyecek, dalga geçecek, sevecek sevilecek, sohbet bitiminde ses dosyasını gönderecek, sohbet edenler dinliyip son bir cevap videosu yapacak, bunlar kurgulanacak.

En polemik konular konuşulacak, tarayanın adı sitede görünmeli mi? c64 mi spectrum mu? adminlerin bağış toplamaları doğru mu? vb. Retro camiasının kanayan yaralarıyla dalga geçilecek.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #36 : 06 Mayıs 2019, 17:24:58 »
onu shax seslendirecek, biz kaydı yaparken online izleyerek kendi telefonuna kendi sesini kaydedecek...

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #37 : 08 Mayıs 2019, 02:53:27 »
Kafamda yarı-senaryo yarı sohbet birşey var. Bir 8bit karakter de ana yorumculardan biri olacak, onu shax seslendirecek, biz kaydı yaparken online izleyerek kendi telefonuna kendi sesini kaydedecek,  İstediğini söyleyecek, dalga geçecek, sevecek sevilecek, sohbet bitiminde ses dosyasını gönderecek, sohbet edenler dinliyip son bir cevap videosu yapacak, bunlar kurgulanacak.

En polemik konular konuşulacak, tarayanın adı sitede görünmeli mi? c64 mi spectrum mu? adminlerin bağış toplamaları doğru mu? vb. Retro camiasının kanayan yaralarıyla dalga geçilecek.

9 yıl mı demiştim ben? Şunu 12 yapalım.