Gönderen Konu: Pusula TV - Dijital Dünya Programı  (Okunma sayısı 10550 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Pusula TV - Dijital Dünya Programı
« : 18 Mart 2015, 14:57:06 »
Zonguldak bölgesinde yayın yapan PUSULA TV'de, bizim Zonguldak tayfasından Domino'nun güzel bir programı başlamış: Dijital Dünya.

İçerik olarak güncel ve retro bilgisayar teknolojilerinin bir harmanı diyebiliriz. Programın henüz iki bölümü yayınlanmış ve üçüncü bölümü 7DX'den sonra yayınlanacak. İlk bölümde RAAT ve ikinci bölümde 7DX görüntüleri de var.

Pusula TV, henüz sadece Teledünya 131. kanaldan bölgesel olarak yayın yapıyor. Yani Zonguldak dışındaki Teledünya aboneleri 131. kanala tıklayarak seyredemiyor. Uydu yayını henüz yokmuş ama bu konuda çalışıyorlarmış. Bizim için geriye sadece internet alternatifi kalıyor.

Bölüm 1

Bölüm 2

Bölüm 3

Bölüm 4

Bölüm 5

Bölüm 6

Bölüm 7

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: Pusula TV - Dijital Dünya Programı
« Yanıtla #1 : 18 Mart 2015, 15:31:21 »
Her iki videoya da erişim engeli ile karşılaştım.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #2 : 18 Mart 2015, 16:11:07 »
Her iki videoya da erişim engeli ile karşılaştım.
OSX üzerinde Firefox, Chrome ve Safari ile sorun yok. Ama iPad üzerinde Chrome ve Safari ile ben de giremedim.

Senin şu meşhur işyeri firewall'undan dolayı olabilir mi acaba?

Çevrimdışı matahari

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • The Blog of Mert Börü
« Yanıtla #3 : 18 Mart 2015, 18:37:43 »
Sevgili doMiNO,

Yıllardır ana akım TV kanallarında yayınlanan, bu kanalların üst düzey prodüksiyon altyapılarını kullanan, görsel açıdan capcanlı olmasına rağmen içerik bağlamında sırtını sponsor firmaların ürün tanıtımlarına yaslayan, tek sesli, yapay, plaza kültürü odaklı, Anadolu'yu gözardı ederek sadece büyükşehir alt-kültürüne seslenen, günlük hayattan kopuk sözde "bilişim" yapımları bir yana... Buram buram samimiyet kokan, eldeki-avuçtaki imkanların sonuna kadar zorlandığını hissettiren, bilgisayar teknolojisi ve kültürünün sadece parası olan elit bir kesime değil, aslında herkese ait olduğunu vurgulayan senin "halkçı" yapımın bir yana. Hiçbirşey sırıtmıyor. Herşey doğal. İçerik, duruş ve çizgisi itibariyle "bağımsız" bir yapım havası taşıyor. Hep böyle kalmasını gönülden dilerim.

40 dakikalık içerik için ne kadar çok zaman harcadığın ortada. Konu başlıklarının seçimi, metnin hazırlanması, görsellerin araştırılması, vs... Çok ciddi bir emek var ortada! Bu yoğun içeriğe; içten sunumunu, izleyiciyi yormayan kurguyu ve güzel müzik seçimlerini de eklersek, ortaya hazırlanması günler süren ciddi bir iş çıkıyor. Her hafta bu tempoyu sürdürebilecek olman ise ayrıca alkışlanacak bir konu.

Eksikler yok mu? Elbette var. Ama, henüz 2 pilot bölüm söz konusu olduğuna göre, eksiğe-gediğe odaklanmam anlamsız. Çok iyi bir başlangıç.

Fazla söze gerek yok... Emeğine sağlık!  8)

Çevrimdışı modelist

• Retroman
« Yanıtla #4 : 18 Mart 2015, 19:54:13 »
Alıntı
40 dakikalık içerik için ne kadar çok zaman harcadığın ortada. Konu başlıklarının seçimi, metnin hazırlanması, görsellerin araştırılması, vs... Çok ciddi bir emek var ortada! Bu yoğun içeriğe; içten sunumunu, izleyiciyi yormayan kurguyu ve güzel müzik seçimlerini de eklersek, ortaya hazırlanması günler süren ciddi bir iş çıkıyor. Her hafta bu tempoyu sürdürebilecek olman ise ayrıca alkışlanacak bir konu.
matahari arkadaşımın söylediklerine aynen katılıyorum. Böyle bir programı oluşumunda ve retro camiasında katkıda bulunan emek harcayan her dostumuza ve her arkaşlarımıza şimdiden teşekkür ederim çok keyifle seyretim teşekürler alp....

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #5 : 18 Mart 2015, 21:13:03 »
Ben bu güzel programı görüp de ilk bölümünü seyrettikten sonra, hemen Domino'yu aradım ve tebrik ettim. Ama sektörde tecrübeli bir isim olarak "olm perşembe günleri prime time da Kurtlar Vadisinin karşısına koymuşsunuz, batırdınız vadiyi" diye de ekledim.

Şaka bir yana; cidden, tek kişilik ordu modunda herşeyi ile ilgilenerek hazırlıyormuş.

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #6 : 18 Mart 2015, 21:26:12 »
Teşekür ederim arkadaşlar. Pusula Tv birkaç ay önce yayın hayatına başlayan, şimdilik yerel bir haber kanalı. Çekirdek kadro işini seven, nispeten genç ama tecrübeli gazetecilerden oluşuyor. Tv ekibinin tamamına yakını ise öğrenme hevesi olan heyecanlı gençler. Kanalın kuruluşu esnasında önceki tecrübelerim nedeniyle benden de fikir aldılar, daha sonra da benden teknoloji içerikli bir program yapmamı istediler. On yıldır tv yayıncılığından uzak olsam da, zamanında severek yaptığım bir iş olması nedeniyle, olmayan vaktimin arasında bir yerler bulup sıkıştırırım diyerek tekliflerini kabul ettim. Stüdyo çekimlerini Pusula Tv stüdyosunda gerçekleştiriyoruz, diğer tüm iş bana kalıyor. Ne yalan söyleyeyim, çok yorucu ve tahmin ettiğimden daha fazla zaman alan bir iş. Bir taraftan teklifi kabul ettiğim için pişmanım, diğer taraftan yıllar sonra tv yayıncılığına ucundan kıyısından bulaşmış olmak hoşuma gidiyor. İlk program beni çok yordu. Kamera arkasında tecrübem var fakat kamera karşısına geçince epey bocaladım açıkçası. Montaj da sıkıntılıydı. İlk kez Edius kullandım. Programa alışmak zaman aldı. İçime sinmese de, öyle böyle bir şekilde ilk programı hazırladım. İkinci programda ise hem kamera karşısında biraz daha rahattım, hem de işin prodüksiyon kısmına elim alışmıştı, daha kolay oldu. Programın iki haftada bir olması benim için avantaj. Yine de bir programın hazır hale gelmesi birkaç gün alıyor. Bir de her şeyi tek başıma halletmek zorunda kalmak gerçekten epeyce yorucu oluyor. İşim gücümden vakit ayırıp daha ne kadar devam ettirebileceğimi bilemiyorum ama zevk alarak yapıyorum. Ufak ufak feedback almaya başlamak da keyif veriyor. Bulaştık işte bir işe.  :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #7 : 19 Mart 2015, 01:13:41 »
Ben bu başlığı gördüğümde "ulan bunca zaman neden akıl etmedik, sonunda domi koymuş foruma" demiştim ki neyse ki alco koymuş. :D

Doğrusu birinci programın tamamını izledim ve sıkılmadım (tamam, bir futbol oyunu sever olmadığım için, o kısmı sabırla izledim) :D

Kesinlikle inanılmaz bir emek var, domi, bana enerjik diyenlere göz dağı veriyor :)

Lakin ikinci bölüm çok daha iyi, keyifle izledim. Programın yapım kısmında rtük kısıtlamaları başını ağrıtsa da seni daha yaratıcı yapmış bence. Bu program çok keyifli bir hale gelmiş, donanım tanıtımı izlemek pek de keyifli değil. Fakat, örneğin, tabletler hakkında genel bilgi izlemek nispeten iyi.

Domino, 7D'ye kamera ekibiyle geleceksin galiba. Eline beynine sahip. Zonguldak küçük geliyor sana bak :D

Kapanışı da bir deneme ile tamamlamak istiyorum: Şu kapanışta pasajdaki dükkanın görüntüsü gösteriliyor ya, o çekimi pasaj kapandıktan sonra yaparsan, tüm dükkanların ışıkları kapalı olur, karanlığın içinde ışıl ışıl parlar dükkan :D

Çevrimdışı caisson

• C64 Fan
  • RAAT
  • Retroman
  • *
  • Az/Öz
« Yanıtla #8 : 19 Mart 2015, 02:08:06 »
şimdi seyrediyorum da, gerçekten süper çalışma olmuş, one man army kavramı bize aslında hiç yabancı gelmiyor o yüzden şaşırmıyorum bile :)))
şaka bir yana süper³ bir iş...
Ellerinize sağlık :)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #9 : 19 Mart 2015, 12:09:53 »
Kapanışı da bir deneme ile tamamlamak istiyorum: Şu kapanışta pasajdaki dükkanın görüntüsü gösteriliyor ya, o çekimi pasaj kapandıktan sonra yaparsan, tüm dükkanların ışıkları kapalı olur, karanlığın içinde ışıl ışıl parlar dükkan :D
Güzel diyorsun da, bir de sektör abilerine de bu fikirlerini söylesen. Bu aralar her yerde Son Mektup fragmanları ve afişleri var. Fragmanı izleyince insan tarihi bir savaş dönemi filmi mi yoksa savaş defilesi mi izleyeceğini bilemiyor. Tüm kıyafetler şıkır şıkır, tertemiz ve ütülü. Yıpranma olayına gelmiyorum bile. O bir numara büyük olur şimdilik. En azından; biraz eski püskü ve buruşuk olsalar, az biraz da kirli(kirletilmiş değil ama, o çok belli oluyor) olsalar yeter. Yahu gören de; "Osmanlı'da Çamaşırhaneler ve Ütühaneler çok önemli idi zira savaş zamanlarında bile bu konuda taviz verilmemiştir" gibisinden özel bir olay var diye düşünecek.

Alet edevat desen ayrı bir komedi. Onlar da şıkır şıkır parlıyor. Toplar, tüfekler, cephane kutuları falan hepsi pırıl pırıl. Kırık dökük falan dersen hiç yok.

Afişe gelince; daya güneş patlamasının sarı kızıl arası filtresini, koy iki tane mağrur bakış, oldu sana afiş.

Efektler dersen ayrı bir sorun. Ama, hadi onda para daha ön planda olduğu için anlayışlı olabiliyorum. Fakat diğer bahsettiklerim; tamamen, yaptığı işi bilmemezlikle ve özensizlikle alakalı.

Evet, işi gösteren cilasıdır çoğu zaman, ama sanırım sektörde cila kavramını tamamen yanlış olarak "yepisyeni" minvalinde yorumluyorlar.

Genel olarak bu türde işlerin, Çanakkale'ye veya neyi anlatıyorsa ona saygısızlık olduğunu düşünüyorum.

Ne bileyim işte, yeri geldi diye yazdım. Yeri gelmemiş olsa bile yazmış oldum artık.

Son Mektup Fragman (Official)

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #10 : 20 Mart 2015, 18:14:14 »
Abi gayet güzel olmuş. İki bölümü de bir çırpıda izledim, ilk bölümde biraz gerildiğin belli oluyor ama sonradan rahatlamışsın, ikinci bölümde de gayet güzel götürmüşsün işi. Zamanla çok daha da güzel hale getireceğine eminim, eline sağlık :).

Çevrimdışı Adamın Biri

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • Sadece bir müze...
« Yanıtla #11 : 21 Mart 2015, 15:35:25 »
Bugün izleyebildim. Valla Ragnor'un dediği gibi ikinci programda daha rahat ve alışmış bir doMiNO görülüyor. İşin yoruculuğunu anlayabiliyorum, ama umarım devam ettirirsin. Bir de acaba programdaki nostalji dozajını azaltmak gençlerin ilgisini arttırabilir mi diye bir düşünce geçti aklımdan... Yeni nesil, teknolojinin eskisini bizim kadar umursamıyor diye düşünüyorum bazen :)

Çevrimdışı modelist

• Retroman
« Yanıtla #12 : 21 Mart 2015, 21:27:37 »
Alıntı
Güzel diyorsun da, bir de sektör abilerine de bu fikirlerini söylesen. Bu aralar her yerde Son Mektup fragmanları ve afişleri var. Fragmanı izleyince insan tarihi bir savaş dönemi filmi mi yoksa savaş defilesi mi izleyeceğini bilemiyor. Tüm kıyafetler şıkır şıkır, tertemiz ve ütülü. Yıpranma olayına gelmiyorum bile. O bir numara büyük olur şimdilik. En azından; biraz eski püskü ve buruşuk olsalar, az biraz da kirli(kirletilmiş değil ama, o çok belli oluyor) olsalar yeter. Yahu gören de; "Osmanlı'da Çamaşırhaneler ve Ütühaneler çok önemli idi zira savaş zamanlarında bile bu konuda taviz verilmemiştir" gibisinden özel bir olay var diye düşünecek.
son zamanlarda dilime tercüman olan arkadaşlarım gene konuyu kapmışsın daha önceki çanakkale tarihi filmleride  çekim kaliteleride aynı gene ucuz yollu bir film çekmişler 3-4 ayda 18 mart yıl dönümüne ne yetiştirirsek diyip yapmışlar ilk okul müsameresinde kalma malzemeler kullanılmış masraf olamasın diye bilgisayar efekti animasyonlarından kaçınılmış masraf olmasın diye ya kardeşim ozaman çekmeyin bırakın ben tarihimi hayalimde kitaplardan okurken 3d olarak zaten canlandırıyorum neyse uzun lafın kısası belediye sinemasında gösterime hazırlanmış gibi işte ama ilk çıkan belgesel çekimleri film çekimlerinden çok daha kaliteli...bunuda belirteyim yapamıyacaksanız yapmayın ödenekleri boşa harcamayın... gözünüz yemiyorsa yapmayın gidin yeşilçam konulu film çekmeye devam edin ..uleen gene damarıma bastınız ... :P

Çevrimdışı modelist

• Retroman
« Yanıtla #13 : 21 Mart 2015, 21:31:04 »
ha buarada oyuncular film arasında boş durmayıp  belediye inşatına devam etmişler ...maşşallah efferim onlara

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #14 : 23 Mart 2015, 10:45:02 »
Dijital dünya son 7Dx'i detaylıca gösterecek bir içerik kaydetti, röportajlar yaptı, hatta domino çekimde olduğu için parti kapanışında vedalaşamadık bile.

Perşembe günü yayınlanacak programda 7D'yi göreceğimizi umut edebiliriz :)