Alcofribas, 3b yazıcılar ne zaman metal alaşım, organik malzeme ile baskı yapar hâle gelirler? Tahminin var mı?
Metal zaten son kullanıcıya ulaşmış şekilde mevcut.
Shapeways'in Popular Materials kısmını detaylı incelemeni tavsiye ederim. Hatta Shapeways'i komple incele bence. Bir de
imaterialise var. Ona da bakabilirsin. Kısaca söylemek gerekirse; bu firma sipariş üzerine, sanayi tipi 3D yazıcılarla baskı yapıyor. Metalle ilgili sorun; son kullanıcıya "al eve götür çalıştır" şeklinde FDM gibi makul ve mantıklı bir çözüm sunulamaması. Yoksa sanayi tipi çözüm mevcut.
Organikte ise sanırım Lab aşamasını henüz geçemedik.
İkisi için de "ne zaman makul ve mantıklı bir alternatif olurlar" hususunda, ben çok da kısa bir zaman öngöremiyorum. Daha önce de dediğim gibi bence "Home Computer" dönemi ile kıyaslarsak henüz 70'lerin sonu 80'lerin başında bir yerlerdeyiz.
Yazıcılar bunları yapabildiğinde artık herkesin herşeyi yapabileceği bir döneme gireceğiz de insanlar artık internette blueprint arayacak gibi geliyor bana
Kesinlikle dediğin gibi oluyor ve daha da olacak. Şu anda çizim depolarına/arşivlerine girip bireysel olarak üretilmiş çözümlere bakıyorsun ve olmadı oturup kendin bir çözüm üretip yine bu depolarda/arşivlerde paylaşıyorsun. Oysa beklediğimiz seviyeye ulaştığımız zaman bizzat Bosch'un sayfasına gidip "elektrik süpergesinin kolçak sabitleme pimini" çizim olarak indirip basacağız.
Bunları görür müyüz dersen, sanırım Organik hariç kısmını görürüz. Organik için net birşey söylemek zor bence.
kısa zamanda 3d printers/printing for dummies konferansı olursa ben ve ben direk katılırız,
Uzun zamanda olursa katılmayacak mısın
RAAT için düşünebiliriz ama o kadar kişiye tek cihaz ile etkileşimli birşey yapmak pek olası değil. Gerçekten faydalı olması için; daha üç-beş bilemedin on kişilik bir kitleye ölçülendirme çizimi-modelleme-baskı-pratik bilgiler sorunlar ekseninde birkaç saatlik birşey yapmak lazım. Misal; bir örnek objeyi elimize alacağız, önce kağıda ölçülendirip, sonra bilgisayarda modelleyeceğiz, sonra da yazıcıdan baskı alacağız. Baskı esansında da tips&tricks sohbeti.
zira ihtiyacım olduğundan ötürü basmak istediğim bazı şeyler var (1084 kapak, 1541 mandal, 5.25 disk, kartuş kutusu vb) ama her şeyden önemlisi okumanın yanında, bilen kişilerden on the fly olarak dinlemek daha doğru gibi geliyor
Hepsi tamam da "5.25 disk" ile ne kastediyorsun anlamadım. Eğer devamı ile tümleşik okur da "5.25 disk kutusu" diye düşünürsek de bu sefer hem boyut hem bulunurluk açısından çok mantıklı olmaz. İstersen bunu netleştir. Ben de neden olup olmayacağını anlatayım. Ama diğerleri açısından sorun yok. Hatta elimde basılmışları var
Bu arada; sen CAD türü bir programla ölçülü çizim yapıyor musun? Yani basmak istediklerin elinde mevcut mu yoksa bulacak mıyız?