Gönderen Konu: 3B Yazıcı / 3D Printer Hakkında Herşey  (Okunma sayısı 30979 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
Ynt: 3B Yazıcı / 3D Printer Hakkında Herşey
« Yanıtla #60 : 10 Ocak 2016, 09:57:45 »
Bence yapay zekada daha coook gerideyiz hala. gercekten evrimle ayni hizda gidiyor :D

Bu arada reprap hala 5-10 parcayi bas. gerisini praktiker'den al birlestir mantiginda oldugu icin onun da bence cook yolu var daha.

al ben de cumartesi gecesi forumda takilan adam ruh halindeyim galiba :)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #61 : 28 Ocak 2016, 22:06:49 »
Kendini oluşturabilen 3D printer işine ne diyorsunuz? Hızla gelişen yapay zeka ve 3D printing teknolojileri bir araya geldiğinde insanlığın ara bir form olduğu da tescillenecek gibi.
Onu bunu bilmem de sanki şu çok önemli bir adım gibi:

http://blog.stephenwolfram.com/2016/01/launching-the-wolfram-open-cloud-open-access-to-the-wolfram-language

Meraklısına:

http://www.wolframalpha.com/examples/

http://www.wolframalpha.com

Belki de şu anda:

http://www.youtube.com/watch?v=jL5zc5-nHU0

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #62 : 29 Ocak 2016, 20:51:32 »
abi "time to travel to mars" dedim. wolfram'in cevabi:

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #63 : 04 Şubat 2016, 13:42:20 »
Sanırım yeterince 'crystal clear' olamamışsın. Eminim Murphy'nin bu konuda da bir kelamı vardır :)

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #64 : 05 Şubat 2016, 13:06:11 »
Şu soruyu sordum, 1 saattir yanıt yok, makineden dumanlar yükselmeye başladı...

Çevrimdışı gibraltar

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #65 : 08 Şubat 2016, 01:27:13 »
Web içeriğini semantik olmaya zorlamadıkça veriler içinde madencilik metodlarıyla anlamlı veriler elde etmek çok fazla zaman ve kaynak gerektiriyor. Yakın zamanda semantik web için standartlar oluşturulmaya başladı ancak Wolfram gibi araçların iddia ettiği gibi soru cümlesiyle ciddi sonuçlar elde etmek şimdilik pek mümkün değil. İşlenmiş verilerle çalışan kapalı sistemlerde başarı şansı çok daha yüksek elbette, ancak verinin ağa babası webde dağınık ve düzensiz yüzüyor. Şimdi sahip olduğumuz web verisini başlangıçtan itibaren düzenli işleyecek sistemler kursaydık ve bu verilerle akıllanarak gelişen sistemler geliştirseydik sanki şimdi herşey bambaşka olurdu.

Gerçi filmlerdeki gibi yapay zekâları oluşturabilmek için önümüzdeki 50 yılda bile işlem gücümüz yeterli olmayacak. Kuantum bilgisayarların gelişimi umut vaadediyor gibi ama bilemedim.
Bilgehan Korkmaz

Çevrimdışı caisson

• C64 Fan
  • RAAT
  • Retroman
  • *
  • Az/Öz
« Yanıtla #66 : 22 Şubat 2016, 11:50:30 »
geçenlerde dolaşırken şöyle birşey gördüm, acaba bununla ilgili yatırım yapmaya değer mi, değmez mi? bu konuda siz değerli prof. arkadaşlarımdan bilgi almak isterim :)

https://www.youtube.com/embed/ysCaqh38JVQ"

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #67 : 22 Şubat 2016, 15:43:32 »
Ben de daha önce görmüş ve beğenmiştim bunu. Ama biliyorsun bu aslen 3D printer değil. Bu başlığa yazınca o noktada bir yanlış anlama olmasın. Hatta kendileri de bu konuyu şurada açıklığa kavuşturmuşlar. Laser kesici/oyucu olarak kompakt ve güzel bir cihaz. Fiyat da o ürün gamındaki cihazlara göre iyi hoş. Türkiye'de bu fiyatlara satmazlar elbette. Kendin getirebiliyorsan ne mutlu sana.

acaba bununla ilgili yatırım yapmaya değer mi, değmez mi?
Yatırımla tam olarak ne kastediyorsun? Keyfekeder alıp mıncıklamak ise pahalı ama keyifli olacağı kesin. Bunu kullanabileceğin bir iş modeli oluşturmak ise parasını çıkartır elbette. Bayiliğini alıp satmak mı demek istiyorsun yoksa?

Bu tür lazer cihazlar CO2 laser tube kullanıyor. Bir de hava filtresi var. Bunun fiyatı yaklaşık 250$ civarıymış. Fakat ne sıklıkta değişeceği senin kullanım sıklığın ve işlediğin materyal ile alakalı birşey.

Aklında olsun; bu cihazda veya mini gravür makinalarında kullanmak için Gravograph'in harika malzemeleri var. Makinaları kadar pahalıdır ama güzel malzemeler. Hatta iletişim bilgilerini verirsen numune de gönderiyorlar. Ellerinde varsa detaylı katalog da istersin.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #68 : 22 Şubat 2016, 16:53:58 »
@Alcofribas

Şu mesajları kimse dürtüklemeden 'weekly' hale getirsen de keyifle okuyabilsek ;)

Çevrimdışı caisson

• C64 Fan
  • RAAT
  • Retroman
  • *
  • Az/Öz
« Yanıtla #69 : 23 Şubat 2016, 18:37:07 »
hmm, bilgilendirme için teşekkür ettim :)
kesinlikle keyfekeder almaktan bahsetmemiştim :) belirli oranda iş modeli oluşturup bunun vasıtası ile ek gelir olayına girmekten bahsediyorum.
bayilik ile falan kesinlikle işim olmaz, becerebildiğim şeyler değil maalesef. Gravograph malzemelerini de inceleyeceğim,
tenks yu tekrardan :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #70 : 27 Şubat 2016, 17:02:43 »
bir de şöyle şeyler varmış

https://ember.autodesk.com/

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #71 : 04 Ekim 2016, 19:14:21 »
Haftasonu gitgel toplam 160km yol yaparak Tüyap'da düzenlenen 3dPrintShow'a gittim. Valla açıkçası değdi mi yoksa değmedi mi tam emin değilim. Ben bu sektörle iç dışlı olduğum için bir nebze faydalandım ama açıkcası aradığımı da bulamadım. Memlekette herşey çakma ve yarım olduğu gibi bu etkinlik de pek bir yavandı. Toplasan 10 firma ya var ya yoktu. Aslında durum şöyle; Signİstanbul fuarının içinde alt katta bir bölümde düzenlemişler. Hatta bazı firmalar da bazı olumsuzlukları protesto ederek katılmamış. Kısacası fuar içinde fuar olmuş. Fakat Signİstanbul bölümü epey büyük ve renkli idi.

Sanırım zamanımın büyük bölümünü toplam 4 firmada 4 saat şeklinde geçirdim. Gerisi tırıvırı. Ama en sevdiğim kısım Karabük Üniversitesi idi. Her zaman olduğu gibi Prof. Kerim Çetinkaya, toplamış öğrencilerini ve onların ürettiği makinaları gelmiş. Üstüne bir de güleryüzü ile hem bilgi veriyor hem de lokum ikram ediyor. Hani az biraz akademisyenlik yapmış biri olarak şunu çok iyi biliyorum ki bizdeki akademik hayatta, sıfat yükseldikçe yükselen sadece sıfat olmakla kalmaz. Hatta genelde bir iş de üretmezsiniz. Neyse, Karabük'den gıda 3d yazıcı, filament ekstrüder ve masaüstü CNC vardı. Biliyorum çok çok özel şeyler değiller ama şunu unutmamak lazım ki her seferinde farklı öğrencilerin yaptığı cihazlar geliyor. Zaten ekstrüderin kalitesi ve ince işçiliği de epey ilerlemişti.

Ookuma'cılar Katana diye yeni bir yazıcı çıkarmışlar. Fiyatı 4200$ + KDV. Kısacası bize gelmez. Ama bu arkadaşların esas işi filament ve bunu da gerçekten hakkını vererek yapıyorlar. Bu sektörde görebileceğiniz nadir profesyonel firmalardan biridir.

Ben katılamadım ama seminerler de varmış.

"Fuar dolayısı ile kampanya yaptık %50 indirim" gibisinden cazip birşeyler falan yoktu.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #72 : 05 Ekim 2016, 14:24:40 »
Teknoseyir'de 3D yazıcı olayına girmişler. Ancak; sırf FDM modeller açısından baksan bile, bu olay 2800$+KDV şeklinde satılan ve PLA baskısı olmayan, filament seçiminde kendininkiler hariç çok çok nazlı olan Zortrax ile 30 dakikada bitmeyecek kadar derin. Umarım devamı gelir.

https://teknoseyir.com/tasarimdan-uretime-3d-yazici-devrimi-3bfab

http://www.youtube.com/watch?v=G2VK8d5rsKg

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #73 : 24 Nisan 2020, 20:33:04 »
Aşağıda bağlantısını paylaştığım sitedeki ürünlerin benim görebildiğim kadarıyla kasa/kutu cinsi olanların hemen hepsinin sayfasında muhtelif cad formatlarında çizim dosyaları var. Baskı/imalat her tür işte ister kullan ister referans al.

https://www.hammfg.com

Çevrimdışı modelist

• Retroman
« Yanıtla #74 : 25 Nisan 2020, 04:06:24 »
 :)teşekkürler kardeşim benim hoşuma gitti bence yararlı olur kanısındayım .....