Retrojen'in kopya korumasının bir zaman aşımı yok mu? Sonsuza kadar kopyalayamayacak mıyız?
+1
Herşey zamanında güzel ise o zamanı yakalayamadıysak bizim suçumuz nedir?
Suçunuz değil ama cezanız bu
Şaka bir yana, ilginiz için çok teşekkür ederim. Taşınmadan dolayı bir email hatası versede kayıt sistemi hala çalışıyor ve adres bilgileriniz kuyruğa alınmış durumda. 100'dergilik paketler halinde düşünmüştüm, siz 71. numaralı sayıdasınız ama ilk 50 kişi 5 sene önce kayıt yapmıştı, tekrar mail atıp güncelleme istemem gerekecek 2-3 yıl sonra 100 kişiyi bulduğumuzda
Bu kısmı Müşfik Kenter ses tonuyla okuyun:
Retrojen camiasının kolektif çalışması sonucunda çıkmış güzel bir üçleme oldu. Neden kopyalamayın falan diye kural koydum, çünkü internet devrinde bir dergi çıkarmanın saçmalığının farkındaydım. İnsanlar bu dergiyi okumayacaklardı, tıpkı birçok retrocunun yılda bir kere bile satın aldığı makinelere dokunmaması gibi, bir kutuya kalkacaktı. Her yıl sayımız azalırken, retrojen fanzin de, gitmeden önce hep birlikte bıraktığımız bir izden ibaret. Bu sebeple retrojen fanzin, bir fanzinden çok bir sanat eseri. O eserin orjinal bir parçasına sahip olabilirsiniz ya da bir replikaya sahip olabilirsiniz.
İçerik olarak kaçırdığınız birşey yok, gönül isterdi ki retrojen fanzin'den yeni bir murat adanç doğsun, ama hayır öyle birşey olmayacak (dikkat: son sayı çok süprizli!). Ama, 150 kadar sayı sıfır, en az 250 adet sayı 1, ve bir o kadar da sayı 2 olacak elden ele gezen, asıl istediğim, hayal ettiğim şey buydu. Derginizi bir arkadaşınıza verirken o dergiyi domino'nun taa zonguldakta bastığını, ortaklaşa para koyan ve baskıya gönderen retrojen forum ahalisini, biz sormadan reklamını yapan tüm arkadaşları, işenmeden yazdığı ve postaladığı okuyucu mektupları gönderen Hydrogen'i, kanadadan karlar içinde dergi fotograflayan Curt'u hatırlayacaksınız. O kadar çok anı geldi ki aklıma şimdi dergi ile alakalı, ama hiçbiri derginin kendisi ile alakalı değil aslında.
Aah, neyse, sanırım göz yaşlarımı silip müjdeli haberi verme zamanı geldi.
SAYI 2 BASKIYA GİRİYOOOOOOR!!!