Gönderen Konu: Retrojen sayı 0 - Blog  (Okunma sayısı 47293 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı 68k

• Tedavideki Retromanik
Ynt: Retrojen sayı 0 - Blog
« Yanıtla #15 : 19 Mart 2018, 20:33:46 »
Merhaba, sayı 0 var ise bir tane de ben rica ediyorum. Alcofribas sağolsun sayesinde 1.sayıyı (kronolojik açıdan 2 oluyor sanırım) okudum ve 0 için harekete geçtim, ya nasip :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #16 : 17 Mayıs 2018, 17:47:39 »
Merhaba, sayı 0 var ise bir tane de ben rica ediyorum. Alcofribas sağolsun sayesinde 1.sayıyı (kronolojik açıdan 2 oluyor sanırım) okudum ve 0 için harekete geçtim, ya nasip :)

bende kalmadı, eğer alco'da da yoksa, sanırım tek çözüm ikinci el :D

Çevrimdışı 68k

• Tedavideki Retromanik
« Yanıtla #17 : 17 Mayıs 2018, 23:35:46 »

bende kalmadı, eğer alco'da da yoksa, sanırım tek çözüm ikinci el :D

onda var gibi ama çaktırmıyor  :D

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #18 : 18 Mayıs 2018, 13:00:59 »

Sayı 1'den fazla var ama maalesef sayı 0 kendiminki hariç bende de yok. Olsa dükkan senin :)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #19 : 18 Mayıs 2018, 13:33:58 »
Belki bu gece sahibinden.com' a koyarlar bir tane satisa.

Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı 68k

• Tedavideki Retromanik
« Yanıtla #20 : 18 Mayıs 2018, 15:46:24 »
Belki bu gece sahibinden.com' a koyarlar bir tane satisa.

takipte kalayım.  :D

Çevrimdışı 68k

• Tedavideki Retromanik
« Yanıtla #21 : 18 Mayıs 2018, 15:47:32 »

Sayı 1'den fazla var ama maalesef sayı 0 kendiminki hariç bende de yok. Olsa dükkan senin :)

dükkanı raat toplantısı esnasında isterim ama  8)

Çevrimdışı fullgrim

• Retro Meraklısı
    • Adventure Attacks!
« Yanıtla #22 : 19 Mayıs 2018, 00:54:46 »
Retrojen'in kopya korumasının bir zaman aşımı yok mu? Sonsuza kadar kopyalayamayacak mıyız?

emarti

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : 19 Mayıs 2018, 02:44:38 »
Retrojen'in kopya korumasının bir zaman aşımı yok mu? Sonsuza kadar kopyalayamayacak mıyız?

+1

Herşey zamanında güzel ise o zamanı yakalayamadıysak bizim suçumuz nedir?  :'(

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #24 : 20 Mayıs 2018, 00:06:43 »

iki yıl fotokopi yasağı koyduk demiştik ilk çıktığında, scan etme yasağı için bir zaman aşımı koymamıştık. Bu yasaklar manevi yasak elbette. Taklitler sadece asıllarını yaşatırlar ne de olsa ;)

Ayrıca herşey serbest de olsa kimsenin oturup retrojen'i scan edeceğini de sanmıyorum.

Çevrimdışı 68k

• Tedavideki Retromanik
« Yanıtla #25 : 20 Mayıs 2018, 00:08:04 »

iki yıl fotokopi yasağı koyduk demiştik ilk çıktığında, scan etme yasağı için bir zaman aşımı koymamıştık. Bu yasaklar manevi yasak elbette. Taklitler sadece asıllarını yaşatırlar ne de olsa ;)

Ayrıca herşey serbest de olsa kimsenin oturup retrojen'i scan edeceğini de sanmıyorum.

ben ederim ya böyle bulunamayan şeyleri scan edip /ripleyin nete koyma gibi bir huyum var ama çok pratiğe dökmüş değilim. genel olarak yokluğu, yoklukla terbiye olmayı/edilmeyi sevmiyorum.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #26 : 20 Mayıs 2018, 00:40:21 »

+1

Herşey zamanında güzel ise o zamanı yakalayamadıysak bizim suçumuz nedir?  :'(
Suçunuz değil ama cezanız bu :D Şaka bir yana, ilginiz için çok teşekkür ederim. Taşınmadan dolayı bir email hatası versede kayıt sistemi hala çalışıyor ve adres bilgileriniz kuyruğa alınmış durumda. 100'dergilik paketler halinde düşünmüştüm, siz 71. numaralı sayıdasınız ama ilk 50 kişi 5 sene önce kayıt yapmıştı, tekrar mail atıp güncelleme istemem gerekecek 2-3 yıl sonra 100 kişiyi bulduğumuzda :D

Bu kısmı Müşfik Kenter ses tonuyla okuyun: :)

Retrojen camiasının kolektif çalışması sonucunda çıkmış güzel bir üçleme oldu. Neden kopyalamayın falan diye kural koydum, çünkü internet devrinde bir dergi çıkarmanın saçmalığının farkındaydım. İnsanlar bu dergiyi okumayacaklardı, tıpkı birçok retrocunun yılda bir kere bile satın aldığı makinelere dokunmaması gibi, bir kutuya kalkacaktı. Her yıl sayımız azalırken, retrojen fanzin de, gitmeden önce hep birlikte bıraktığımız bir izden ibaret. Bu sebeple retrojen fanzin, bir fanzinden çok bir sanat eseri. O eserin orjinal bir parçasına sahip olabilirsiniz ya da bir replikaya sahip olabilirsiniz.

İçerik olarak kaçırdığınız birşey yok, gönül isterdi ki retrojen fanzin'den yeni bir murat adanç doğsun, ama hayır öyle birşey olmayacak (dikkat: son sayı çok süprizli!). Ama, 150 kadar sayı sıfır, en az 250 adet sayı 1, ve bir o kadar da sayı 2 olacak elden ele gezen, asıl istediğim, hayal ettiğim şey buydu. Derginizi bir arkadaşınıza verirken o dergiyi domino'nun taa zonguldakta bastığını, ortaklaşa para koyan ve baskıya gönderen retrojen forum ahalisini, biz sormadan reklamını yapan tüm arkadaşları, işenmeden yazdığı ve postaladığı okuyucu mektupları gönderen Hydrogen'i, kanadadan karlar içinde dergi fotograflayan Curt'u hatırlayacaksınız. O kadar çok anı geldi ki aklıma şimdi dergi ile alakalı, ama hiçbiri derginin kendisi ile alakalı değil aslında.

Aah, neyse, sanırım göz yaşlarımı silip müjdeli haberi verme zamanı geldi.

SAYI 2 BASKIYA GİRİYOOOOOOR!!!

Çevrimdışı fullgrim

• Retro Meraklısı
    • Adventure Attacks!
« Yanıtla #27 : 20 Mayıs 2018, 01:01:07 »

Scan etmek için değil de [scan konusunu pek sevemiyorum, scan edilmiş dergileri de hemen hemen kimse okumuyor zaten], bir arkadaşa vermek yada bir kütüphaneye bırakmak için kopyalamak gerekiyor  ;)

Bu kısmı Müşfik Kenter ses tonuyla okuyun: :)

Retrojen camiasının kolektif çalışması sonucunda çıkmış güzel bir üçleme oldu. Neden kopyalamayın falan diye kural koydum, çünkü internet devrinde bir dergi çıkarmanın saçmalığının farkındaydım. İnsanlar bu dergiyi okumayacaklardı, tıpkı birçok retrocunun yılda bir kere bile satın aldığı makinelere dokunmaması gibi, bir kutuya kalkacaktı. Her yıl sayımız azalırken, retrojen fanzin de, gitmeden önce hep birlikte bıraktığımız bir izden ibaret. Bu sebeple retrojen fanzin, bir fanzinden çok bir sanat eseri. O eserin orjinal bir parçasına sahip olabilirsiniz ya da bir replikaya sahip olabilirsiniz.

İçerik olarak kaçırdığınız birşey yok, gönül isterdi ki retrojen fanzin'den yeni bir murat adanç doğsun, ama hayır öyle birşey olmayacak. Ama, 150 kadar sayı sıfır, en az 250 adet sayı 1, ve bir o kadar da sayı 2 olacak elden ele gezen, asıl istediğim, hayal ettiğim şey buydu. Derginizi bir arkadaşınıza verirken o dergiyi domino'nun taa zonguldakta bastığını, ortaklaşa para koyan ve baskıya gönderen retrojen forum ahalisini, biz sormadan reklamını yapan tüm arkadaşları, işenmeden yazdığı ve postaladığı okuyucu mektupları gönderen Hydrogen'i, kanadadan karlar içinde dergi fotograflayan Curt'u hatırlayacaksınız. O kadar çok anı geldi ki aklıma şimdi dergi ile alakalı, ama hiçbiri derginin kendisi ile alakalı değil aslında.

Aah, neyse, sanırım göz yaşlarımı silip müjdeli haberi verme zamanı geldi.

SAYI 2 BASKIYA GİRİYOOOOOOR!!!

Hemen gıcık sorularımı sorayım; 3. sayı gerçekten final sayısı mı olacak? Öyle ise neden 3 sayı?  :D

3. sayı 5 yıl rötarlı geliyor belki ama çok iyi olacağına eminim. İçinden yeni bir Murat Adanç çıkmasına gerek yok yahu, 2010'lu yıllardaki en kayda değer dergi/fanzin oldu bu, daha ne olsun.

Baskı masrafları için biz de katkı sağlayabiliyor muyuz?

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #28 : 20 Mayıs 2018, 01:21:04 »
Hemen gıcık sorularımı sorayım; 3. sayı gerçekten final sayısı mı olacak? Öyle ise neden 3 sayı?  :D

3. sayı 5 yıl rötarlı geliyor belki ama çok iyi olacağına eminim. İçinden yeni bir Murat Adanç çıkmasına gerek yok yahu, 2010'lu yıllardaki en kayda değer dergi/fanzin oldu bu, daha ne olsun.

Baskı masrafları için biz de katkı sağlayabiliyor muyuz?

cevaplar,
1. "Eser" kısmı en baştan üçleme olarak düşünülmüştü. 1. "seni kim özleyecek?", 2. Ölüm, 3. Yeniden doğuş  temaları dergi içinde gözleyebilirsiniz. Yazarlara tema bildirildi ama takibi yapılmadı, birçok yazar temayı bir şekilde destekledi ve bence güzel de oldu. Neyse, evet, retrojen fanzin bir üçlemedir. Daha sonra yine dergi çıkarabiliriz fakat forumdaki hareketsizlik çok vahim kanımca, herkes çocuk büyütüyor. Belki emekliliğimizde yaparız :).

2. 5 yıl rötar tamamen benim suçum. Sonunda yükü deniz omuzlamasaydı son sayının çıkması 2023'ü bulurdu. Ama sonunda çıkacaktı, kimsenin şüphesi yoktu bu durumdan. Ufak bir gecikme bu sadece :D

3. Baskı masrafları konusu önümüzdeki hafta yazarlar arasında tartışılacaktır, genelde paraları direk domino'ya gönderiyoruz, o da üstünü tamamlıyor sağolsun :D Yani evet, isteyen destek olabilir ama karşılık ya da vefa beklemeyiniz, kimse kime kaç lira verdik takip etmiyor çünkü :D Her durumda herkes birsürü para harcıyor bir şekilde.

Çevrimdışı fullgrim

• Retro Meraklısı
    • Adventure Attacks!
« Yanıtla #29 : 21 Mayıs 2018, 10:55:15 »
cevaplar,
1. "Eser" kısmı en baştan üçleme olarak düşünülmüştü. 1. "seni kim özleyecek?", 2. Ölüm, 3. Yeniden doğuş  temaları dergi içinde gözleyebilirsiniz. Yazarlara tema bildirildi ama takibi yapılmadı, birçok yazar temayı bir şekilde destekledi ve bence güzel de oldu. Neyse, evet, retrojen fanzin bir üçlemedir. Daha sonra yine dergi çıkarabiliriz fakat forumdaki hareketsizlik çok vahim kanımca, herkes çocuk büyütüyor. Belki emekliliğimizde yaparız :).

3. Baskı masrafları konusu önümüzdeki hafta yazarlar arasında tartışılacaktır, genelde paraları direk domino'ya gönderiyoruz, o da üstünü tamamlıyor sağolsun :D Yani evet, isteyen destek olabilir ama karşılık ya da vefa beklemeyiniz, kimse kime kaç lira verdik takip etmiyor çünkü :D Her durumda herkes birsürü para harcıyor bir şekilde.

Yeni bir dergi kesin çıkmalı. Zamansızlık problem belki fakat 1-2 yılda 2 sayfa yazı yazılamayacak kadar da değildir, acelemiz yok nasıl olsa  :)

Baskı masrafları için de bilgi verebilirseniz sevinirim, bu kadar kişiyiz; tüm masrafları 2-3 kişinin karşılaması gayet gereksiz.