Gönderen Konu: Ben müzisyenim diyenlere test  (Okunma sayısı 1855 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ben müzisyenim diyenlere test
« : 18 Haziran 2015, 11:14:08 »
6 soruluk test:

http://www.npr.org/sections/therecord/2015/06/02/411473508/how-well-can-you-hear-audio-quality

Büyük bir başarı ile sıfır çekerek sağırlaştığımın kanıtı. Ama testin tutarlı olabileceğini düşünüyorum, çünkü 6'da 6 şekilde 320kbps mp3'ü seçmeyi başardım. 8bit ay/sid dinlemekten düşün sample rate'li müzikleri sever hale gelmiş olabilir miyiz?

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
Ynt: Ben müzisyenim diyenlere test
« Yanıtla #1 : 18 Haziran 2015, 14:04:13 »
Bol gürültülü bir ortama rağmen 3/6. Sıfır çekmeyi bekleyen kulaklarımın o kadar da kötü olmadığının mı yoksa tamamen kıçımdan uydurduğumun bir kanıtı mı acaba bu durum?

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #2 : 18 Haziran 2015, 22:10:25 »
Epey zorlansam da 4/6 gibi bir oranı yakalayabildim. Daha iyi bir ses sistemi veya kulalıkla denesem sonuç daha mı farklı olurdu onu düşünüyorum.
Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #3 : 19 Haziran 2015, 15:34:23 »
 Audiophile amcalarin muhabbetleri geldi aklima :)
Alıntı
Bilmem kac on bin dolarlik Ultra hi-end kulakligim icin aldigim, tanesi bilmem kac bin dolarlik oxygen free adamantium kablolarimin burn-in evresi daha tamamlanmadigi icin ben de 6/6 yapamadim. Tabii havanin parcali bulutlu olmasi yine bilmem kac yuzbin dolarlik floresan ampullu amplifikatorumun haramonik ve prebiyotik karakterini etkiliyor; Tinilari oldugundan daha sert algilamista olabilirim. Bir de onumuzdeki ay siparis verecegim metrekupu bilmem kac bin dolarlik ultra mega bozo hi-fi akustuk kul tablamla yapmak istiyorum bu test-i dinletiyi. Eminim titsronium alasimli kristalize camin sonumlendigi background gurultusu, mid frekanslari daha baskin hale getirerek harmonik zenginligi kokune kadar hissetmeme yardimci olacak. Bence parasini hak eden bir kul tablasi.

Ayrica ses dosyalarinin burn-in suresi de dikkate alinmali, bence hala tazeler. Neyse... Hazir amfi sicakken gidip bir iki seckin dinleti dinliyeyim.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.