Gönderen Konu: Altan Erbulak'ın "Bilgisayar Dünyası" programı  (Okunma sayısı 4682 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Adamın Biri

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • Sadece bir müze...
Altan Erbulak'ın "Bilgisayar Dünyası" programı
« : 22 Haziran 2015, 22:07:56 »
Türkiye'nin belki de en sevimli adamı olan Altan Erbulak 1988'de, ani ölümünden çok kısa bir süre önce TRT2'de Bilgisayar Dünyası isminde bir program yapmış. Aranızda izlemiş olanlar vardır kesin (ben kaçırdım). Altan Erbulak'ın bilgisayar sempatisini daha önce de okumuştum, ama ne yalan söyleyeyim, teknolojiye bu kadar delicesine bağlı olduğunu düşünmemiştim. Bu arada Sevinç Erbulak da konuk olarak katılıyor programa.

https://www.youtube.com/watch?v=2BAbB_SBmF8

Ayrıca evet, ilk bilgisayarı Sinclair 48K imiş...

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: Altan Erbulak'ın "Bilgisayar Dünyası" programı
« Yanıtla #1 : 23 Haziran 2015, 15:57:20 »
Mesajın başlığını görür görmez aklıma Speccy geldi zaten. Ama bu programı seyrettim mi tam hatırlamıyorum. Büyük ihtimalle seyretmişimdir. İsmen hatırlıyorum ama maalesef cismen pek birşey yok hafızamda.

Enteresan olan ise; BBC kalkıyor, Altan Erbulak'a bağlanıyor ve hem program hem de bilişim dünyası hakkındaki fikirlerini soruyor. Neredeyse 30 sene sonra da biz bu ses kaydını dinliyoruz. TRT'de ise büyük ihtimalle bu bandın üzerine başka şey çekilmiştir. Çünkü eski diziler için resmi olarak "maalesef o dizilerin bantlarının üzerine, ekonomik koşullardan dolayı başka kayıtlar yapılmıştır" şeklinde bir yanıt vermişlerdi diye hatırlıyorum.

Çevrimdışı leventyurt

• Retromanik
« Yanıtla #2 : 23 Haziran 2015, 20:36:27 »
Programı izlemiş şanslılardanım, kopyala-yapıştır-kes gibi komutları oradan öğrenmişimdir. Kendisi de şahane bir adamdı hatırladığım kadarıyla :-\. Ne gözlüklüydü ama. ;D

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
  • Bazı Retro Şeyler @youtube
« Yanıtla #3 : 23 Haziran 2015, 20:57:34 »
ileri görüşlü adammış vesselam.
Karayollarının kullandığı bilgisayarda şuymuş:
http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Galeri/IlkBilgisayar.aspx
Bazı Retro Şeyler @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1

Çevrimdışı ilkergorkem

• RAAT
  • Retromanik
  • *
« Yanıtla #4 : 24 Temmuz 2015, 12:00:31 »
Söyleşiyi şimdi izledim. Paylaşım için teşekkürler

Çevrimdışı fullgrim

• Retro Meraklısı
    • Adventure Attacks!
« Yanıtla #5 : 02 Ağustos 2015, 01:58:36 »
O dönemde C64'üm vardı ve içinde bilgisayar geçen her şeyi izleyen / okuyan bir çocuktum ama maalesef bu programı hiç hatırlamıyorum; Üstelik o zamanlar iki elim kanda da olsa kaçırmadığım Kara Şimşek dizisinden hemen önce yayımlanmasına rağmen (Kara Şimşek'ten hemen önce 5 dk.lık haber bülteni vardı ama ondan öncesi karanlık... Bir de Kara Şimşek, '86 - '87'de yayımlanmıştı ama '88'de de devam etmişmiydi hatırlayamadım).

Söyleşi çok güzel, program da çok güzeldir eminim. Programı Altan Erbulak ile birlikte sunan Eşref Adalı'da programın video kayıtları varmış (tabii vhs olarak) ve bilgisayara aktaracakmış ama ne zaman olur bilinmez. Belki Deniz, kendisiyle bir röportaj yaparsa işler hızlanabilir.

Çevrimdışı Adamın Biri

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • Sadece bir müze...
« Yanıtla #6 : 02 Ağustos 2015, 15:42:09 »
Belki Deniz, kendisiyle bir röportaj yaparsa işler hızlanabilir.
Röportaj isteklerine yetişemiyorum bu aralar. Bir istek listesi mi hazırlasam, asistan mı tutsam naapsam?