Selamlar,
Uzun süredir tr-demoscene ve retrojen forumlarını lurker olarak takip ediyorum. 7d9'dan beridir de mümkün oldukça 7dx partilerine geldim.
Retro anlamında 486 zamanı PC oyunları (Tie Fighter, Daggerfall vs.) ve Gameshow dergisi ben de nostalji duygusu uyandırıyor. C64 ya da Amiga'yı çok nadir elalemin evinde gördüm, sonradan da ara sıra longplay açıp izlemenin ötesinde bir bağım olmadı.
Bunun dışında işletim sistemleri ilgimi çektiği için bu konuda da eski kaynaklara denk geldikçe okuyorum. Mesela retrojen'in ilk fanzindeki Amiga yazısı kısa olmasına rağmen çok hoşuma gitmişti ya da internete ilk Windows 95 ile bağlanan birisi olduğum için TCP/IP stackinin bir zamanlar parayla satılıyor olduğunu öğrendiğimde çok şaşırmıştım.
Ayrıca orta okuldan beri yazılıma ve low-level işlere merakım vardı. Partiler dışında kimse ile konuşmasam da uzaktan uzaktan 7dx forumlarını, democu bloglarını filan okuyarak aldığım gazın bugün embedded Linux işlerine girmiş olmamda kayda değer bir etkisi var. (İyi mi oldu ondan pek emin değilim ama
)
Uzaktan okumak yerine foruma üye olmak istememin en büyük sebebi sağda solda buradaki insanların da ilgisini çekebilecek haber ve yazılar ile karşılaştığımda etrafımda paylaşacak kimseyi bulamıyorum. Bazen de forumda bazı başlıklara çok yorum yapasım geliyor, içime atmak zorunda kalıyorum.
Özetle, PC'den öncesini bilmesem de aranızda bulunmaktan çok mutlu olacağım