Gönderen Konu: İstanbul Mini Maker Faire(10-11 Ekim 2015)  (Okunma sayısı 3826 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: İstanbul Mini Maker Faire(10-11 Ekim 2015)
« Yanıtla #1 : 10 Ekim 2015, 12:35:16 »
Haberim yoktu. Güzel bir etkinlikmiş. Yarın çocuklarla miniatürk'e gitme olasılığı vardı, burası da yakınmış. Bir aksilik çıkmazsa öğleden sonra katılırız.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #2 : 10 Ekim 2015, 12:42:31 »
Biz de bir aksilik olmazsa sabahtan gitmeyi düşünüyoruz.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #3 : 12 Ekim 2015, 11:22:02 »
Saat akşam beşe doğru alana ulaştım. Otopark tarifesi biraz sarstı ama hemen toparlandım (milletin yolda park yapılmaz yerlere niye yığıldığını anlamış oldum). Santralistanbul'u daha önce hiç görmediğim için atmosferi ilginç geldi ve hoşuma gitti (yağmurlu ve kasvetli bir zamanda gitmem daha bir pekiştirdi). Chaos Engine'deki benzeri buhar makineleri etkileyiciydi. Etkinlik ise Alcofribas'ın ilgisini çekebilecek 3D printing pazarlama piyasasına dönüştürülmüştü, herkes birşeyle basıp duruyordu. Yaratıcılık vasattı. Seneye gider miyim bilmiyorum...

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #4 : 13 Ekim 2015, 17:39:10 »
Yaratıcılık vasattı. Seneye gider miyim bilmiyorum...
Yahu bu senin dediğin; 7DX'e ilk kez katılan ya da Pazar günü akşamüstü gelen birisinin "sadece eski bilgisayarlar vardı" demesi gibi olmuş biraz :)

Sen sanırım her yeri gezemedin ya da fuar saat 6'da kapandığı ve o gün de son gün olduğu için erken toplanmış olabilirler. 3D printciler vardı ama dediğin kadar çok ya da baskın değildi. Fuar alanı binaya girince sol ve sağ olarak ikiye ayrılmıştı. 3D printciler genelde sağ tarafta idi ama onlar da dediğin kadar yüksek oranda değildi. Sol tarafta ise yanlış hatırlamıyorsam 1 tane falan 3D printer vardı. Diğerleri hep programlama, robotik, lego, kitap-dergi, okul kulüpleri şeklinde idi.

Allah bilir sen, penguindboard ve makey'i de kaçırmışsındır :)

Bu iki ana kısım haricinde, bir de aynı binada ama farklı küçük alanlarda atölye/workshop faaliyetleri vardı. Bence bu fuarın en önemli faaliyeti/katkısı da budur diyorum. Neyse sonuç olarak; biz bunlara hem vaktimizin kısıtlı olması hem Kerem'in henüz 4.5 yaşından biraz büyük olması hem de önceden dersimize iyi çalışıp gitmediğimiz için katılamadık. Bu konuda seneye inşallah diyorum.

Şurada katılımcıların tam listesi var. Özellikle Roboali'yi yapan Ege Teksöz ile tanışıp konuşmanı isterdim. İzmir'den gelmiş. 12 yaşındaymış. AVM ve hastane gibi yerlerde insanlara eşlik etmesi için Arduino temelli ve sesli bir robot araba yapmış. Fikir güzeldi. Şu da kendisinin youtube kanalı:

http://www.youtube.com/watch?v=U3ozrVxdEhM

Vakit bulursam blog'a da yazacağım biraz daha detaylı. Mekan olarak ise bence çok çok güzel bir ortamdı. Hayran olduk Santral İstanbul'a.

http://www.youtube.com/watch?v=lx-pgHhAjLw

http://www.youtube.com/watch?v=TuPjNrGxUgk

http://www.youtube.com/watch?v=gucD51qio40

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #5 : 15 Ekim 2015, 15:20:33 »
Bu bahsettiğin projeyi görmedim ama kapanışa kadar çoğu kişi ortalıkta idi. Ama 3D printing ile ilgili en az 10 grup vardı diyebilirim, en çok o iz bırakmış bende. Bir de mekanın atmosferi hoşuma gitti. Böyle bir mekanda manyak bir 7dx partisi olurdu, kasımın soğuğunda...

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #6 : 19 Ekim 2015, 19:28:20 »
Bir de mekanın atmosferi hoşuma gitti. Böyle bir mekanda manyak bir 7dx partisi olurdu, kasımın soğuğunda...
Valla atmosfere biz de hasta olduk. Hatta ben de "ne acayip bir Retro/Scene türü organizasyon olurdu burada" diye düşündüm. Ama sonra, max 200 kişinin, orasının dişinin kovuğuna bile gitmeyeceğini farkettim. Zaten yeni nesil ve PC tayfasını da elersen geriye 50-60 kişi ya kalır ya kalmaz :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #7 : 19 Ekim 2015, 23:29:42 »
Santral iyidir, ama sürekli etkinlik oluyor orada, yine de imkansız değil, konuşulabilir. Orada daha küçük etkinlikler için alanlar da mevcut, bizim için işi görecektir. Birkaç tanıdık da var.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #8 : 20 Ekim 2015, 11:08:03 »
Santral iyidir, ama sürekli etkinlik oluyor orada, yine de imkansız değil, konuşulabilir. Orada daha küçük etkinlikler için alanlar da mevcut, bizim için işi görecektir. Birkaç tanıdık da var.

Şartları zorla o zaman. Senin elin ayağın uzundur ;)