Gönderen Konu: Eric Chai geri döndü!  (Okunma sayısı 11896 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Eric Chai geri döndü!
« : 06 Temmuz 2011, 23:43:15 »
Another world'ün ünlü yaratıcısı Eric Chai, ubisoft ile anlaşarak son bir oyun tasarlamış.
"From dust" bir çevre simülasyonu, aynı another world gibi, pek görülmedik bir tür.

http://from-dust.ubi.com/from-dust/en-GB/home/

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
Ynt: Eric Chai geri döndü!
« Yanıtla #1 : 10 Temmuz 2011, 00:01:56 »
Grafiklerde Another World havası var. Aynı lezzette bir oyun yapmak istiyor gibi geldi bana...

Çevrimdışı curt

• RAAT
  • Retroman
  • *
« Yanıtla #2 : 21 Temmuz 2011, 13:55:53 »
Retrojen'in yeni sayisinda yazdigim Another World incelemesinde buna da deginmistim. Israrla isteyiniz.

Çevrimdışı curt

• RAAT
  • Retroman
  • *
« Yanıtla #3 : 06 Mart 2012, 04:49:20 »
"From dust" XBox icin cikmisti. Ubisoft bu bir anons yapti, oyunun Google Chrome surumunun nisan ayinda cikacagini acikladi. Bunu yazarken uygun kelime bulmakta zorlaniyorum. Google Chrome'a platform desen degil, port edecekler desen de tam olarak dogru olmuyor. Oyun HD grafiklerle Chrome'da oynanabilecekmis.

Yaniliyorsam duzeltin, bildigim kadariyla bu capta bir oyun ilk kez bir web tarayiciya "port" ediliyor.

Platform bagimsiz bir dunyaya dogru hizla ilerliyoruz sanki.

Bir de isin teknik boyutu var. Chrome nasil bir ortam sagliyor bu tip bir proje icin?

Link burada:
From Dust Coming to Google Chrome April 2012

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #4 : 06 Mart 2012, 11:58:39 »
birkaç yıl önce, chrome üzerinde javascript'in bir bottleneck olmadığını, hızı limitleyen çok farklı şeyler olduğunu söylemişlerdi. Script dilleri artık çok hızlı çalışıyorlar, özellikle 200 fps peşinde koşmuyorsanız. Bunun peşine webGL, 3Dgl falan gibi acaip apiler de çıkardı bu adamlar.  Ama işin komik tarafı artık api üstü api olmaya başladı. donanıma ulaşmak için önce directx, sonra google3d, sonra chromeapi, sonra javascript üst üste :D 10 kat fazla enerji yakıp donanımdan %10 performans almaya dönecek bu iş :D

Bu arada from dust tek oturuşta bitirdiğim bir oyun oldu. Çok kısa :( World builder lazım, oyun alanını büyütmeleri lazım. Yavaş çalışsın, ramimi sömürsün ama büyük harita isterük. Yıllarca oynanabilir bu oyun... Tetris gibi bişey...

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #5 : 06 Mart 2012, 17:47:53 »
"From dust" XBox icin cikmisti. Ubisoft bu bir anons yapti, oyunun Google Chrome surumunun nisan ayinda cikacagini acikladi. Bunu yazarken uygun kelime bulmakta zorlaniyorum. Google Chrome'a platform desen degil, port edecekler desen de tam olarak dogru olmuyor. Oyun HD grafiklerle Chrome'da oynanabilecekmis.

Yaniliyorsam duzeltin, bildigim kadariyla bu capta bir oyun ilk kez bir web tarayiciya "port" ediliyor.

Platform bagimsiz bir dunyaya dogru hizla ilerliyoruz sanki.

Bir de isin teknik boyutu var. Chrome nasil bir ortam sagliyor bu tip bir proje icin?

Ref de açıklamış aslında ama Chrome Web Store (WebGL vb üzerinden) ciddi bir platform oldu bile. Aslında ciddi ciddi Microsoft'a bir meydan okuma da denebilir. AndroidStore'un desktop versiyonu yani. İnsanlar yavaş yavaş kullandıkları işletim sistemini umursamamaya başlıyor. Bu nedenle Microsoft da bir yandan mobil sistemler için Intel dışında ARM desteğini duyurdu, diğer yandan Intel de Microsoft ile olan kader birliğini kırmak için kendi Android platformunu (Intel Medfield) piyasaya sürdü. Bilişim dünyasındaki dengeler alt üst oluyor.

Edit: Bu arada oyunu PSN Store'a çıktığı gün satın aldım ama toplamda birkaç kere ancak oynayabildim. Fena oyun değil ama bir PlantsVsZombies kadar oynanabilirliği de yok. Belki de ilk 5 düzeyden sonra açılıyordur oyun, ben daha fazla oynayamadım.

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #6 : 07 Mart 2012, 02:21:26 »
Teknik tarafta webgl, javascript vs. değilde chrome'un ilginç teknolojisi olan native client'ın kullanıldığını sanıyorum. Yakın zamanda geçen senenin bomba indie oyunlarından Bastion'da native client ile port edilerek chrome webstore'dan yayınlanmıştı. Açıkcası native client ve chrome webstore'un geleceğini merakla izliyorum.