Hoşgeldin ilky!
Merhaba başlığına yazan arkadaşlara hep dediğim gibi, vakit ayırıp da kendin hakkında iki kelam ettiğin için teşekkür ederim. Hele bir de böyle, Ferhan Şensoy vari kıvrak bir kalemin kokusunu alınca daha da hoşuma gitti bu iş. Sağolasın!
Belki farketmişsindir ama, burası biraz İngiliz Muharip Retrocular Locası kıvamındadır. Bir elimizde puromuz diğerinde monocle ile başlıklar arasında dolaşır dururuz. Kısacası yaşlı, huysuz ve bize atfedilen sıfatla elitistizdir.
Bak, sene 1995 dedin ve beni aldın götürdün geçmişe şimdi. O yıllarda, Sir NL C64'ünü alalı henüz 3 bilemedin 4 sene olmuş. Alco ise "Amiga gerçekten öldü mü yahu" diye inkar sürecini arşınlıyor. Sir Ref desen "filoloji mi yoksa başka birşey mi okumalıyım" hususunda instrospection aşamasında. Bak şimdi filoloji diyince yine aklım başka yere gitti. Geçen RAAT kahvaltısında saymıştık da, aramızda 5 tane filolog vardı.
Madem limitasyonlardan bahsetmişsin, vaktin olursa önce
şu makaleye(La Vida Robot) bakarsın ve arzu edersen
şu filmi de(Spare Parts) izlersin. Tam yerine rast geldi de yazdım. Yoksa retro ile falan alakası yok.
Foruma birşey katma meselesine gelince... Emin ol, iyi düşünülmüş, araştırılmasına rağmen yanıt bulunamamış, kısacası doğru ve güzel bir soru kadar foruma birşey katmak pek olası değil. Abartıyor olabilirim ama cidden katkısı çok yüksek.
Aklımdayken söyleyeyim, kuş dili çeviriciye bayıldım.
Keyif almaya bak işte...