Gönderen Konu: En son hangi urunu aldiniz?  (Okunma sayısı 71578 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: En son hangi urunu aldiniz?
« Yanıtla #30 : 15 Kasım 2017, 12:51:22 »
N11'deki 11.11'den yararlanarak 8TB'lık bir harici disk aldım. 5TB'likleri de ona altlık yaptım.

Liste fiyatı 849 TL idi. 80TL'lik 11.11 kuponu ile 769'a geldi.

Sırf bu üçünde 18TB var. Ne mi yapıyorum bu kadar diski. Olm hepimizin telefon konuşmaları, whatsapp ve eposta yazışmaları var. Kolay değil :)

iyi de bunun cloudu yok cık cık

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #31 : 15 Kasım 2017, 17:58:05 »
Olm hepimizin telefon konuşmaları...

-Alco neden telefon konusmalarimizi kaydediyor?

Ne kadar salakca bir soru. Tabii ki kalite standartlari geregi.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #32 : 16 Kasım 2017, 11:11:14 »
Olm hepimizin telefon konuşmaları...

-Alco neden telefon konusmalarimizi kaydediyor?

Ne kadar salakca bir soru. Tabii ki kalite standartlari geregi.

Hahah, son cryptowall fiyaskosundan sonra hizmet kalitesinin düşmesine şaşmamalı. :D

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #33 : 16 Kasım 2017, 13:50:49 »
Hahahhaha yardi be  ;D ;D ;D

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #34 : 22 Kasım 2017, 21:56:34 »
Anneme giderken yanıma kulaklık almayı unutmuşum. A101'den 29 TL'ye şunu aldım;

Piranha Bluetooth Kulaklık 2202

Ses ve malzeme kalitesi 7.5 dolara göre gayet tatminkar. Siyah ve beyaz renkleri gördüm.

http://piranha.com.tr/destek/product.php?product_id=755

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #35 : 23 Kasım 2017, 15:46:10 »
Mid 2012 Macbook Pro'nun ömrünü biraz daha uzatmak için 480GB Sandisk Ultra II ile takviye ettim. HB'den 599TL'ye aldım. Geçen hafta 8TB'yi 769TL'ye aldıktan sonra 0.5 TB bile olmayan bu alete 600TL vermek cidden sarstı. Fakat kabul etmek lazım ki ciddi bir performans artışı var. Öyle böyle değil. OSX'in yeni dosya sistemi SSD'lere göre yapılmış. Bu yüzden APFS isimli bu sistemde formatladım. Üstüne High Sierra ve BootCamp ile Win10 çaktım. Şu 3D programları falan Mac OSX'de sıkıntısız bulunsa hiç Win10 kurmayacağım ama olmuyor işte.

Bilumum alet edavatın şarj derdini biraz olsun hafifletmek için Xiaomi 10.000 Mah 2. gen. ince tip taşınabilir bataryayı yine HB'den 65TL'ye aldım. Bu arada, HB kendi kargo şirketini kurmuş.

Öksürük ve dahi aksırık tıksırıktan dolayı balgam sökücü ve boğaz dezenfektanını ise 9TL fark vererek Ihlamur Eczanesi'nden aldım.

Buraya foto koymadım ama hanımın 6S için kılıf baktık. Teknosa ve Apple Store'larda yüzümüze bakmadıkları gibi bir de "çok uzun zamandır gelmiyor" dediler. Bu telefon hala 2bin küsür liralara satılıyor fakat kılıf yok. Mecburen çakma kılıf ve 3D cam aldık. Artık memlekette nasıl bir para dönüyorsa 2bin küsür liralık telefon tedavülden kalktı muamelesi görüyor.

Ve yine buraya koymadım ama Kerem'e tek bir tane donat aldım. Hep çoklu kutu aldığımız için farketmemişim ama tekli donata 7.25TL dediler. Nereden baksan 2$ gibi bir rakam yapıyor. Olm bu Amerikan Polis'leri ota b.ka donat yiyorlar, kutlama yapıyorlar. Bir de yanına dev boy kahve çakıyorlar. Kaç para maaş alıyor la bunlar?

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #36 : 23 Kasım 2017, 19:52:27 »
Tamam, ciddi bir seyler o zaman.

VLB 486 sistemim icin yeni bir guc kaynagi aldim zira AT bir sistem oldugu icin AT psu kullaniyor; Bu bir sorun.

Iyi bir AT psu bulmak zor. Tr piyasasinda bu gune kadar satilmis AT psu' larin buyuk kismi cop. Ancak markali tabir edilen bilgisayarlardan cikmis psu' lar gereken standartlarda guc verebiliyor fakat bunlarda gayet yasli psu' lar. O sebeple "mumkun olani yenisiyle degistir" retro dusturundan yola cikarak elimde bulunan butun AT sistemlerin psu' larini ATX olanlarla degistiriyorum.

Bu sefer Corsair VS450 kullandim. 286/386/486/Pentium sistemler icin fazla gozukebilir fakat zaten osursan ariza cikaran eski sistemler icin en azindan enerji anlaminda stres yaratmayan bir partner olacak. Daha dusuk gucte psu' lar vardi rafta ama cogu tarak kurek markalar. Az cok fiyatlari da ayni zaten.

http://www.corsair.com/en-gb/vs-seriestm-vs450-450-watt-power-supply

Psu 200 lira civari piyasada bulunabiliyor. Gunumuz icin giris, bir AT sistem icin ultimate bir psu diyebiliriz. Aliexpress' ten posta dahil 5 dolara edineceginiz bir ATX to AT ceviriciyle de her turlu AT sistemin ihtiyacini saglikli bir sekilde karsilayabilirsiniz.

Bir de citir cerezlerim var iki gun once elime gecen.

Iki adet seri, Uc adet PS/2 Microsoft mouse. Yeni. Her sekilde ihtiyacim oluyor. Ebay uzerinden kargo dahil 105 dolara mal oldu bu lot. Bir kac sene icinde bulunurlugu daha da azalacak, yol yakinken stogumu yapayim dedim.

Son olarak VLB sistemim icin Pentium Overdrive Processor (PODP5V83).

Socket-3 Mimarisine Superscalar destek saglayan yegane islemci. 83MHz hizinda calisiyor ve bu ortalama olarak Pentium 60 civari bir performans demek. Daha yuksek frekanslarda calisan Socket-3 uyumlu islemciler var elbete fakat Superscalar Pentium mimarisi sadece bunda mevcut. Bu sebeple gundelik hayatimi acayip kolaylastiran bir islemci.

Halihazirda VLB sistem uzerinde kullandigim bir Overdrive processor' um var fakat deneyimlemek istedigim senaryoda anakart haric butun komponentleri ambalajlariyla birlikte resmetmek istiyorum (Cpu, G.Card, I/O, S.Card, SCSI). O sebeple ambalajinda bir Overdrive processor elzemdi. Fakat o kadar guzel kondusyonda sealed bir paket geldi ki, acmaya kiyamadim. Sonra bir tane daha aldim iste acmalik, ambalaj kondusyonu daha kotu olan. Sonuncusu memlekete 120-130 dolar maliyetle girdi. Ilkini tam hatirlamiyorum ama baya bi girmisti.

Bu da acmaya kiyamadigim  :'(

;D

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #37 : 27 Kasım 2017, 20:04:12 »
Tamam, ciddi bir seyler o zaman.

Ya şimdi bu başlık ciddi mi değil mi? Ciddi değilse boşuna yazmayayım. Ya da makara idi ama şu andan itibaren ciddi mi oldu? Kervan yolda düzülür hesabı... :)

Neyse; bir not geçeyim. Bu SSD HDD olayı çok acayip birşeymiş. Hızın süperliği bir yana, bir kötü noktası var. Ses yok. Çalışırken müzik falan çalmıyorsan, odayı bildiğin korku filmi tadında ölüm sessizliği kaplıyor. İnsanın alışana kadar psikolojisi bozuluyor. İşin kötüsü Macbook Pro'da HDD activity led de yok. Birkaç kere yanlışlıkla cihaz kapalı sanıp düğmesine bastım. Özetle, tavsiye ederim.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #38 : 27 Kasım 2017, 20:09:40 »
Ben geyik olarak kalmasi icin cok ugrastim ama el birligiyle oldurdunuz o nuktedar ruhu. Elimizde boyle ciddi bir sey kaldi.

Benden de bir not: Gule gule kullan sekerim.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #39 : 27 Kasım 2017, 20:15:54 »
Ben geyik olarak kalmasi icin cok ugrastim ama el birligiyle oldurdunuz o nuktedar ruhu. Elimizde boyle ciddi bir sey kaldi.

Benden de bir not: Gule gule kullan sekerim.

O zaman...

https://www.youtube.com/watch?v=bteQrr0sKbA

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #40 : 01 Aralık 2017, 00:52:33 »
Dus alirken bir taraftan giderden akan suyu izliyor, bir taraftan bu sarkiyi mirildaniyorum artik. Akisina biraaaakk uuu bebegimm...

Retail surum bir Big Red Racing aldim. Elime gecmedi tabii daha ama o kadar heyecanlandim ki size de haber vereyim dedim erkenden. Bu ilginc bir parca. Dusuk kaynak gereksinimine ragmen etkileyici grafikleri olan, oynanabilirligi yuksek, eglenceli bir video oyun. Bu yuzden yeni satin alinmis bir PC' nin "Oyun" klasoru altinda bu oyunun olma ihitmali gayet yuksekti bir zamanlar. Klise ama katlanilabilir.

Bu oyunun kutulu eksiksiz bir surumunu bulabilecegim aklima gelmezdi. Cunku simdiye kadar cd-jewel case disinda bir ornegine rastlamamistim. Rastlasam bile ucuk bir fiyati olacagini varsayiyordum; Oyle olmadi. Gordugum sey gececekse elime yilin alisverisini yapmis sayacagim kendimi.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #41 : 10 Aralık 2017, 21:38:45 »
Yarın(Pazartesi) arabaya 245/40/19 ölçülerinde kış lastiği alacağım. Üstündekiler bu ölçüde olduğu için yine aynı ölçü alacağım ama kimisi de diyor ki "abi 235/40/19 alman lazım". Bunu söylediğim diğer esnaf ise "yok abi, o diyenin elinde o ölçü yoktur da ondan öyle demiştir" diye yaklaşıyor olaya. Büyük ihtimalle Hankook marka olacak. Continental falan deli para. Onu ancak Shax falan alır. Tavsiyesi olan varsa ya şimdi konuşsun ya da sonsuza kadar sussun :)

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #42 : 11 Aralık 2017, 15:32:51 »
Lastikçiler de ikna konusunda efsanedir arkadaş. Bridgestone, Michelin almaya gidip Good Year, Yokohama almışlığım vardır. Son olarak 1 ay önce lastiğe vida girdiği için onarım yapılırken neredeyse Nexen kış lastiği alma konusunda ikna edilecektim ;) Nokian Line internette bayağı satılıyor. Ben olsam Bridgestone, Michelin, Good Year, Continental'den en uygun fiyatlı olanını alırdım (ki geçen hafta sorduğumda bir lastikçi 2016 üretimli Bridgestone için nispeten uygun fiyat vermişti, muhtemelen onu alacağım). Ebatta da orijinal ölçülerden şaşma derim.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #43 : 11 Aralık 2017, 19:32:34 »
Ben Hankook aldım ve konuyu bir süreliğine kapattım. Artık derin araştırmalar yapma huyumdan sıyrılmaya çalışıyorum. Geçen gün de kablotv aboneliğimi yenilemem gerekti. LP'nin dediği gibi hız sınırları yükseltildikten sonra daha iyi değil de daha kötü olmuş. Bildiğin çocuk kandırma ve kılıfına uydurma stratejisi uygulanır hale gelmiş. Ben de yarım saat araştırıp tekrar yeniledim aboneliği. 2 yıl da dönüp bakmam artık. Neyse; bizimkinde o ölçüde sadece Hankook ve Continental vardı(o jant ölçüsünde istesen de dandik marka yok zaten dedi) ama fiyat farkı yüksekti. Diğer ölçülerde ise çeşit anormal bol. Bir de biliyorsun bu lastikleri muhafaza etme meselesi var. Herhangi bir lastikçiden alınca ya bu lastiklerin belli bir süre depolanması hizmetini alamayacağım ya da alsam bile acaba adam ertesi sefer gittiğimde orada olacak mı şüphesi yaşayacağım. Bu adamdan biz ailece 10 küsür yıldır alışveriş ediyoruz. Firma da 30 küsür yıllık. Memleket şartlarında köklü firma :) Nefsime hakim oldum ve fazla araştırma yapmada aldım geçtim.

Not: Bu arada, lastik olayında da gray market varmış. Haberiniz olsun. Hatta klasik olarak çin malı da varmış. İkisini de ilk defa duydum.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #44 : 11 Aralık 2017, 19:33:32 »
Tavsiyesi olan varsa ya şimdi konuşsun ya da sonsuza kadar sussun :)
satınalmayla ilgili şöyle bir bilimsel veri var:

Winter tires versus summer tires: On icy roads, the vehicle with winter tires stopped at 57 metres compared to the vehicle with summer tires,
which stopped after 68 metres (19.3% less distance) (TyreSafe 2011).

Premium winter tires versus economy winter tires: Braking after reaching speeds of 80 km/h, the vehicle with
a premium set of tires took 39 metres to stop compared with 52 metres for the vehicle equipped with
economy winter tires (25% less distance)  (Topp and Niewöhner 2008).

Yani şair diyor ki, ucuz kış lastiği alacağına kaliteli yaz lastiği kullan daha iyi. Lakin kaliteli/ucuz kış lastiği farkı %25 iken, kaliteli kış/yaz lastiği farkı %19.

Diğer taraftan kış lastikleri için +7 derece diye sihirli bir rakam var. +7 ve üstünde kış lastiğinin hızla eriyip gitmesi söz konusu. Türkiyede yol ısısı nadiren 7 derecenin altına iniyor. 

"The tire industry considers seven degrees Celsius as a key point. Below that, all-season tires stiffen up and offer much less grip while above that, winter tires become softer and start to wear excessively."

bu durumda istanbulda kış lastiği almak ve bir mevsimde çöpe atmak yerine Dağ+buz amblemli all-season lastik almak daha doğru.

Ayrıca mutlaka kolay takılan zincir taşımak zorundasın bagajda. Kış lastiğinin karlı yollarda süper güvenli olduğunu sanıp öndeki arabaya yapışan ya da bayır çıkayım derken olduğu gibi aşağı kayan çok adam gördüm. Sadece %19 faydalı oluyor, %190 değil, dikkatinizi çekerim.

Zincir şart.

kimisi de diyor ki "abi 235/40/19 alman lazım". Bunu söylediğim diğer esnaf ise "yok abi, o diyenin elinde o ölçü yoktur da ondan öyle demiştir" diye yaklaşıyor olaya.
lastikçilerin sattıkları ürün hakkında tırtıl zikine sürülecek kadar bilgi sahibi olmadığından emin olduğum için ikinci esnafın lafına inanmayı tercih ederim. Zaten adam kimyasal malzemeyi, malzemenin farklı ısılardaki davranışını, lateral ve dorsal derinlik, stripe, ek tırtık vs gibi bilgileri öğrenecek kadar araştırsa lastikçi olmazdı.

edit:
tüh yetiştiremedim bilimsel makalemi :D hayırlı alışverişler.

edit2:
Dusuk kaynak gereksinimine ragmen etkileyici grafikleri olan, oynanabilirligi yuksek, eglenceli bir video oyun. Bu yuzden yeni satin alinmis bir PC' nin "Oyun" klasoru altinda bu oyunun olma ihitmali gayet yuksekti bir zamanlar.
Yahu bu oyun 1996'da çıkmış, screamer 1995 çıkışlı. İkisi kıyas götürmez derecede birbirinden ayrı.

screamer: 486 DX/66 or greater * 8 MB of RAM
big red racing:  486DX/66, 8MB RAM, 42MB HDD, DOS.

olmadı domark, olmadı.

Yoksa kutunun içinden 3000$ falan mı çıkacak?