Gönderen Konu: En son hangi urunu aldiniz?  (Okunma sayısı 71581 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: En son hangi urunu aldiniz?
« Yanıtla #45 : 11 Aralık 2017, 19:39:06 »
Ben prensip olarak karda dışarı çıkmam ya da toplu taşıma kullanırım zaten. Ama hiç ummadığın zamanlarda ummadığın yerlerde kara yakalanabiliyorsun işte. Zincirle falan da normalde uğraşmam. Arabayı olduğu yere bırakır yoluma devam ederim prensip olarak :) Benimki sadece tedbir. Bir de; İstanbul'da zaten kar kalmadığı gibi, kar kadar yağmurda zemini tutma mevzusu da önemli diye düşünüyorum

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #46 : 11 Aralık 2017, 20:52:58 »
https://ideapod.com/forgetful-actually-sign-unusually-intelligence-according-scientific-research/?utm_source=facebook&utm_medium=link&utm_campaign=sciencedump

bundan sonra bana unutkan dediğinizde beni övdüğünüzü kabul edeceğim.

Bu övünme mevzuu için uygun bir başlık bulamadım, aslında geçenlerde alco yine unutkanlığım üzerine bir nükte koymuştu ama hangi başlık altındaydı unuttuğum için buraya koyuyorum :D

Oh be. Ben de alzheimer falanım sanıyordum, meğer sadece unusually intelligentmişim. Puf.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #47 : 11 Aralık 2017, 21:46:27 »
@Ref

Screamer der, tek geçerim. Gerçekten de harika, 'arcade hissi' veren nadir oyunlardan biriydi.

Kış lastiği konusuna bu yıla kadar hep mesafeli baktım ama geçen sene sadece 1 gün o 'ani bastırıp manyak yağan' kar fırtınasına iş çıkışı yakalandığımda ciddi sıkıntı yaşadıktan sonra (ki geçen sene önden çekişli bir arabaydı ve üzerindeki lastikler de gayet yeniydi) ciddi ciddi düşünmeye başladım. Karlı havalarda zaten araba kullanmamayı tercih ediyorum, yağmurlu ve soğuk havalarda ise trafik nedeniyle ortalama hızım 20-25 km (hatta geçen hafta 1.5 km'yi 75 dk'da aldım) olduğundan Şahin + 150.000 km'deki kabak lastikle bile kaza yapma ihtimaliniz yok. Şahsi kaza ihtimalim en fazla yazın, şehirlerarası yollarda limitleri zorladığım ya da uyuklamaya yakın yorgun olduğum zamanlarda oluyor. Bu sene 2 aylık kullanım için alacağim bir şeyler artık, zincirle de hayatta uğraşmam diyorum büyük konuşarak (ayrıca lastik de değişmem!).

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #48 : 12 Aralık 2017, 01:32:28 »
Bu evli barkli ve cocuklu adamlarin neden bahsettigi hakkinda en ufak bir fikrim yok. Neyse...

Pazartesi olmasi sebebiyle bir kac parca seye maruz kaldim bugun. Ilki 30pin SIMM hafiza modulleri.

2x4MB' lik Non-Parity FPM-DRAM, kalay kontak. Creative Sound Blaster Awe32 ses kartinda kullanmak icin mukemmel moduller. Tabii ki refurbished. Zaten daha iyi bir seceneginiz yok. Hic degilse adamlar test edip uygun ambalaja koyuyor. Modulleri satin aldigim saticida bir suru RAM modulu mevcut https://www.ebay.com/usr/memorymasters?_trksid=p2047675.l2559

Aslinda ses kartindan ziyade bu hafiza modullerini 386 sistemimde kullanmaliyim. Max 28MB' a yukseltilebilir AWE32 icin daha heyecan verici bir seyler yapabilirim.

Sonraki zamazingo SCSI terminator. Centronics 50-pin standartinda aktif bir terminator. Aslida bundan iki tane gerekiyordu bana fakat zeka ornegi gostererek bir tane aldim. Niye boyle bir sey yaptim bilemiyorum. https://goo.gl/dFE25R

Bir tane de Socket-370 uyumlu Cpu Cooler var. Aslinda gunlerdir bekledigim sey buydu; Alpha PEP66.
https://www.alphanovatech.com/en/c_pep66e.html

PEP66 icin soyleyecek cok bir seyim yok, tamamen kisisel bir tercih. Yoksa cok daha hesapli ve performansli, tamamen bakir cpu sogutucular bulmak mumkun Socket-370 icin. Fakat oldum olasi Alpha' nin heatsink' lerini form olarak cekici bulmusumdur. Oyle ozel bir performansinin olmadigini da suraya ilistireyim. Sonucta benim Celeron 300' un atesini dindirmek icin yeterli olacaktir. Tek ihtiyaci sessiz bir 60x25mm' lik NMB fan. Cok hosunuza gittiyse elinizi cabuk tutun zira ureticideki stok sinirli.

Ref' e not: Bildigin oyun icerigi cikti kutudan. Bir iki tane daha boyle cikarsa tasavvufa verecegim artik kendimi. Nerede o eski kutular, heyecan kalmadi hayatimda.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #49 : 12 Aralık 2017, 11:38:07 »
zincirle de hayatta uğraşmam diyorum büyük konuşarak (ayrıca lastik de değişmem!).

zincir olayı büyütülüyor, düşündüğünüzden kolay takılan bir aparat. Biraz ellerini kirletebilirsin, onu da kutunun içinde eldiven bulundurarak hallediyorum. Ayrıca tek zincir takarım genelde. İstanbulda fazlasına gerek olmuyor.

Sanırım lastik büyüklüğü de problem olabilir çünkü olayın püf noktası, lastiğin zemine değdiği alanın çevresine zinciri sürerek bağlamak için sağ ve soldan iki kolla sarmanız gerektiği ilk basamak (C). Benim küçük arabada ellerimi lastiğin altına sadece ön koluma kadar sokmam yeterli oluyor. Lastik büyük olursa boyunuz da kısaysa kucaklamak zorunda kalınabilir belki. Gerisi kolay zaten, lastiğin üstündee A ve B noktaları bağlayıp, A hattındaki uzun kısmı germek için çekip istediğiniz bir yere takıyorsunuz. max. 30 saniye.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #50 : 12 Aralık 2017, 14:46:01 »
@Ref

Kar yağdığında zincirleri kenara yığıp sote bir yere konuşlanabilsen malı götürebilecek potansiyel var ama bu oranda ticari zekan var mı bilmiyorum ;)

Bu arada tek zincir kullanımı, aynı aksta oluşan tekerlek direnç farkı nedeniyle araca zarar vermiyor mu? Normalde tek tarafta zincir koptuğunda o şekilde yola devam etmeyin diyorlar da.

Bu arada kar yağsa temennisiyle pusuya yatıyor gibisin. Üç çocuğu karda oynatmaya enerjin yeter mi bilmiyorum (ama gerçi sen onları toplu olarak salarsın ortalığa, bedroom programming'e devam edersin ;) )

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #51 : 12 Aralık 2017, 16:42:57 »
 Evli insanlar nasil basa cikiyor bununla bilmiyorum fakat simdiden tatsiz seyler olacagini seziyorum. Ilk rusvetimin fotografi, gereksiz alisverislerimin gormezden gelinmesi ricasiyla...

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #52 : 13 Aralık 2017, 13:30:13 »
Evli insanlar nasil basa cikiyor bununla bilmiyorum fakat simdiden tatsiz seyler olacagini seziyorum. Ilk rusvetimin fotografi, gereksiz alisverislerimin gormezden gelinmesi ricasiyla...

parmak arası terlikle asla olmaz o iş bak.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #53 : 13 Aralık 2017, 15:53:29 »
 Hamam takunyasi mi daha uygun olurdu? Belki buz pateni ayakkabisi. Salonada flying sit spin' le girer kalca kirigiyla cikardim. Jurinin acidigi icin bol keseden verdigi puanlar uzun surecek tedavimde moral kaynagi olurdu.

Bilemiyorum, yeniyim cambaza bak disiplininde.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #54 : 14 Aralık 2017, 14:08:39 »
Ezilmemisinden sealed bir Fade to Black. Muhafaza etmesi zor bir kutu, eskisini gorseniz aglardiniz.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #55 : 15 Aralık 2017, 04:01:38 »
Ezilmemisinden sealed bir Fade to Black. Muhafaza etmesi zor bir kutu, eskisini gorseniz aglardiniz.

hmm şekilsiz bişey. Oyunun kendisi de şekilsizdi kanımca.
Playstation'da anlamlı bir oyun aslında.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=pZjG1wllWgU

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #56 : 26 Aralık 2017, 00:14:53 »
Efendim, pazartesi munasebetiyle yeni cicilerim tesrif etmis bulunmaktalar. Yaninda bir de dramatik hikaye. Soyle bir bakacak olursak,

Ilk hede bir adet The Witcher 3 Wild hunt Collector's Edition. Bildiginiz gibi cogu otorite tarafindan gelmis gecmis en iyi video oyunlarin arasinda gosterilen Wild Hunt, oyun biriktiriyorsaniz mutlaka edinmek isteyeceginiz bir yapim. Dahada cok edinmek isteyeceginiz surumuyse elbette Collector' s edition.

Peki benim satin almam niye bu kadar gecikti? Bunun tek sebebi video oyun kutu iceriklerinin abuklasmasi diyebilirim. Katma degeri olan ozel surumlerin kutu ebatlari buyudukce icerik kalitesinin azalmasi da denebilir. Eskiden kutu icerigi oyunun bir parcasiyken simdilerde oyun kutu iceriginin bir parcasi haline gelmeye basladi. Ulan herfiler sirf ozel surum yapip satabilmek icin video oyun tasarliyorlar sanki  ;D

Uc kurusa bes kofte beklemiyorum ama kotu boyanmis plastik oyuncak parcalari icin yuzlerce dolar para bayilmak belli bir sureden sonra insanin canini sikiyor. Iste Wild Hunt Ce’ nin basina gelen buydu, yerlesmeye baslamis on yargimin kurbanlarindan biriydi. Ilk duyuruldugunda “Lan yine mi bamya, yer mi trakya cocuu” seklinde tepkimi koymus ve satin almamistim. Cunku paketin icinde heykel vardi. Onu birakin, icerik listesine bakmamisim yahu. Heykel vardi cunku. Kutudan ciktigi gibi tum adiligiyle estetik zevkime saldirmak suretiyle beni muskul duruma dusurecekti bu plastik parcasi. Bunu kendime yapamazdim.

Be geri zekali! Icerik listesine baksana. Bunu yapmam neredeyse uc yil surdu iste. Bu paket icinde polystone bir diorama vardi, Geralt vs Griffin. Bense bundan habersiz overpriced bir paketle karsi karsiya oldugumu dusunerek bir omur gecirmistim. Uyandigimda gozumu karartip (gec kaldigim icin baska carem yoktu :D ) bir tane ornegini edindim. Cloth map ve card deck’ ler sadece Xbox surumunde oldugu icin de Xbox surumu aldim. Aslinda ne surumu oldugu onemli degil cunku Pc surumunu oynamak icin halihazirda satin almistim. Bu paketse son iki yildir yaptigim gibi acilmadan rafa kalkacak.

Ref, umarim kutunun seklini begenirsin.

Wild Hunt karakterlerinin daha profesyonel heykellerini su linkten gorebilirsiniz. https://www.sideshowtoy.com/collectibles/?brand=the+witcher+3%3A+wild+hunt

Ben su an Geralt of Rivia icin pre-order yaptim fakat butun seriyi edinmeden rahat edecegimi sanmiyorum. Pilavdan donenin kasigi kirilsin diyerek her gun duzenli olarak sayisalda sansimi deniyorum.

Ikinci hedem bir Heykel. Hellgate: London oyununun karekterlerinden Male Templar. Acikcasi oynanis dinamikleri yuzunden pek sevmedigim bu oyunun polystone heykel serisine deliriyorum. Ozellikle Female Templar’ a gizliden taptigimi soylemeliyim (Ayva gobegine kurban oldugum). Weta’ nin bu serisine ait tek bir parca bile yoktu elimde. Ilk ulasan bu oldu, geri kalanlari yolda (Amerika’ da bir adreste). Tekrar edeyim, Female Templar bacinizdir. Suradan izleyebilirsiniz

Nispeten eski bir seri. Bu yuzden bulunabilirlik ve latency dusuk. Beni baya bir kosturdu pesinden.

Her heykel bir puzzle’ la gelir. Tum polystone heykeller icin gecerli bu. Ambalajindan cikartirken dikkat etmezseniz geri koyarken baya bir ter dokmeniz isten bile degil. Hatta kerrigan ve diablo gibi orasindan burasindan uzuv firlayan hassas karakterleri asla ambalajina geri sokamayabilirsiniz. Ben sokamadim mesela :D

Gunun puzzle' i.

Bu da abinin mesai saati icindeki bir goruntusu.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #57 : 26 Aralık 2017, 06:16:16 »
Birkaç senedir kendime sırt çantası bakıyordum. Bulduklarımın ya gözleri az oluyordu ya notebook bölümü korumasızdı ya da fiyat uçuktu. Aslında bugüne kadar içime sinen bir tek Samsonite Cityscape serisinden bir model olmuştu ama onun da fiyat 800TL gibi benim standartlarımda anormal bir rakamdı. Neyse geçen gün mağazada SAMSONITE 16N-01-006 17.3" Qibyte modelini gördüm ve beğendim. Hanım da yanımdaydı ve o da beğendi. Fiyat da 300TL civarında idi. Eve gelinde internetten baktım ve başka birkaç ürünle beraber önce D&R'dan sipariş ettim. 3-4 gün boyunca siparişimde hareket olmayınca çantayı iptal ettim ve Teknosa'dan tekrar sipariş ettim. Ertesi gün elime geçti. Fiyatına göre çok uygun bir ürün olduğunu düşünüyorum. Thule'de falan da bu fiyat skalasında güzel ürünler var ama biraz daha genç işi.

Ürünün birkaç boyu var. Ben 13.3 bir Macbook Pro kullanıyor olmama rağmen bazen ofis-ev arasında ıvırzıvır getirip götürdüğüm ve ekstra torba taşımaktan hoşlanmadığım için en büyük boyunu aldım. Zaten sağa sola da hanım, ben ve Kerem şeklinde gittiğimiz için yanımda biri Kerem'in biri benim olmak üzere en az 2 laptop oluyor.

https://www.teknosa.com/urunler/125046051/samsonite-16n-01-006-173-qibyte-notebook-sirt-cantasi-mavi

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #58 : 27 Aralık 2017, 02:06:32 »
PS/2 to AT donusturucu adaptor. Bu uc kurusluk kici kirik adaptor gunun nese kaynagi. Bir kac ay once siparis edilmis ama arada kaynayip unutulmus bir parca https://goo.gl/J2qGhD PTT' de olmasa kim guldurecek yuzumuzu bu bok cukurunda?

Bej renkten nefret ettigim icin (A3000 beni affetsin) hep siyah renk bir cevirici adaptor istemisimdir cocuklugumdan beri. Neyseki dualarim sonuc verdi su mubarek christmas gununde. Acayip janjanli ambalaji da cabasi.

Not: Paket elime gectiginde aklimin arka fonunda yasananlar, temsili https://www.youtube.com/watch?v=GaoLU6zKaws

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #59 : 27 Aralık 2017, 10:04:36 »
Birkaç senedir kendime sırt çantası bakıyordum. Bulduklarımın ya gözleri az oluyordu ya notebook bölümü korumasızdı ya da fiyat uçuktu. Aslında bugüne kadar içime sinen bir tek Samsonite Cityscape serisinden bir model olmuştu ama onun da fiyat 800TL gibi benim standartlarımda anormal bir rakamdı. Neyse geçen gün mağazada SAMSONITE 16N-01-006 17.3" Qibyte modelini gördüm ve beğendim. Hanım da yanımdaydı ve o da beğendi. Fiyat da 300TL civarında idi. Eve gelinde internetten baktım ve başka birkaç ürünle beraber önce D&R'dan sipariş ettim. 3-4 gün boyunca siparişimde hareket olmayınca çantayı iptal ettim ve Teknosa'dan tekrar sipariş ettim. Ertesi gün elime geçti. Fiyatına göre çok uygun bir ürün olduğunu düşünüyorum. Thule'de falan da bu fiyat skalasında güzel ürünler var ama biraz daha genç işi.

Ürünün birkaç boyu var. Ben 13.3 bir Macbook Pro kullanıyor olmama rağmen bazen ofis-ev arasında ıvırzıvır getirip götürdüğüm ve ekstra torba taşımaktan hoşlanmadığım için en büyük boyunu aldım. Zaten sağa sola da hanım, ben ve Kerem şeklinde gittiğimiz için yanımda biri Kerem'in biri benim olmak üzere en az 2 laptop oluyor.

https://www.teknosa.com/urunler/125046051/samsonite-16n-01-006-173-qibyte-notebook-sirt-cantasi-mavi

Bu çantayı (hatta bu serinin omuz çantası versiyonlarını) ben de çok beğeniyorum ama evdeki sırt çantası yığınına ekleme konusunda biraz daha beklemedeyim. D&R'a gittikçe okşuyorum ;)