Gönderen Konu: En son hangi urunu aldiniz?  (Okunma sayısı 71575 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
En son hangi urunu aldiniz?
« : 07 Kasım 2017, 13:37:47 »
 Bir cok panoda gordugum ve icin icin imrendigim, neden bizim de boyle derin ve entelektuel gelisimimizi fisekleyecek konumuz yok diye hayfilandigim fakat sonunda tum cesaretimi toplayip hizmete actigim bu konu tum insaliga armaganim olsun. Bunu sabitleyelim hatta rss feed gibi aksiyonlara girelim. Mumkun oldugu kadar cok insan bizim ahmakca ve uc kurusluk alisverislerimize taniklik etsin, feyz alsin, gaza gelsin.

Ilk tasi masum olan ben atiyor tabii ki

Bir file sogan da almistim ama cok fotojenik olmadigi icin fotograflarini buraya koymuyorum. Cok merak eden olursa ozel mesaj yoluyla ulasin bana.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: En son hangi urunu aldiniz?
« Yanıtla #1 : 07 Kasım 2017, 13:45:50 »
Aha, bu da unboxing

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #2 : 07 Kasım 2017, 14:30:40 »
Güle güle ye!

Ben de bir daha almam diye tövbe etmeme rağmen kendimi yine bir Sinbo ürünü alırken buldum.

Çevrimdışı matahari

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • The Blog of Mert Börü
« Yanıtla #3 : 07 Kasım 2017, 14:43:29 »
Her eve lazım! ;)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #4 : 07 Kasım 2017, 15:12:35 »
Shax bence güzel bir başlık olabilir. Ben daha önce memnun kaldığımız ürünler diye açmıştım ama burası daha light gidebilir. Gayet de güzel olur.

Aha, bu da unboxing

Like butonu nerede??? Ciddden çok cici

Ben de bir daha almam diye tövbe etmeme rağmen kendimi yine bir Sinbo ürünü alırken buldum.
Yaa bu mutfak ürünlerinde şöyle bir gözlemim var. Aslında tüm ürünlerde bu var da, mutfak ürünlerinde beni çok rahatsız ediyor. Sinbo 100TL diyelim ve ömrü de yaklaşık bir-iki sene. Aynı ürünü Tefal, Philips falan alırsan 300TL+ ödüyorsun ama ömür olarak sadece 2 bilemedin 3 yıl oluyor. Yani ödediğin kadar fazlasını alamıyorsun. En çok tost makinası ve ütü can sıkıyor bu konuda. Eskiden böyle değildi. Evladiyelik buzdolabı, çamaşır makinası, ütü falan filan gibi olaylar vardı. Artık açıkcası okkalı markalara en azından mutfak araç gereçlerinde çok sıcak bakmıyorum. Sinbo ve benzerleri de kabul etmek lazım ki kalite çıtasını biraz yukarı taşıdılar. Sinbo, Arzum, BlueHouse ve Homend (ki kendisi bilişim alanından tanıdığımız index grup şirketidir) hem ürün çeşitlerini genişletti hem de müşteri memnuniyeti diye birşeyin farkına vardılar.

Ampul komplosunu biliyorum. Bilmeyen de şuradan gözatabilir:

https://www.youtube.com/watch?v=O1z3HUSNSyw&

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #5 : 07 Kasım 2017, 15:37:08 »
 Bakin retro hemde.

Fakat soyle bir sorun oldu, paketlerde uretim hatasi vardi. Nemi yemis 4 paketin icerigi ne yazik ki telef olmus. Daha da kotusu saglam kalan tek paket portakalli olan :-[ O yuzden kayitlara "Elimde patlayan seker" olarak gecmesini rica ediyorum.

@witchdoktor Tesekkur ederim, iyi kistirmalar!
 @matahari    Onun unboxing' i acayip tutardi.
 @Alcofribas  Site yonetimi en kisa zamanda bi like butonu eklemeli, hemfikirim.

Çevrimdışı matahari

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • The Blog of Mert Börü
« Yanıtla #6 : 07 Kasım 2017, 17:11:35 »
@witchdoktor: Soğuk RAAT geceleri için sıcak tost makinesi ;)

@matahari: Onun unboxing' i acayip tutardi.

@Shax: Seni mi kıracağım?! ;)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #7 : 07 Kasım 2017, 17:19:20 »
40 yillik unboxing izleyicisiyim, boyle elite bir unboxing daha gormedim abi. Simdi onlar dusunsun  :)

Not: Gece yarisi tostu, yazdim kenara.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #8 : 08 Kasım 2017, 12:03:03 »
Güle güle ye!

hahah parodi başlığında ciddi ciddi tost makinesi tartışır hale geldik bence durumumuz daha vahim :D Ama tost makinesi sıkıntılı konu :) En son Homend'in bayaa pahalı bir modelini aldım sıtkım sıyrılıp. Döküm yüzeyi falan var, ama yok aga, toaster işi kolay iş değil, kurutuyor ekmeği. Olmaz öyle. Sinbo yazlıkta var, hamur yapıyor. Ayarını tutturan yok :D

Commodore da sesi güzel de, o pixeller ne kutu kutu kocaman, renkler çok düşük falan. Spectrum da pixel iyi de bu sefer sprite yok, scrolling yok. yazık.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #9 : 08 Kasım 2017, 12:52:28 »
 Ama sen sealed bir Frontier Elite neyim falan bulursan koy yinede, hep birlikte sevinelim.

30 yasinda bir Rowenta var bende, bizimkilerden arakladim. Plakalar falan acayip saglam. Cok isim dusmuyor ama dusersede yari yolda birakmiyor kerata.

Yok yok, gecmis bizden artik. Ciddi ciddi tost makinasi muhabbetleri donuyor. Kutularin koselerine kah elle kah cnc' de radius veriyoz biz, orijinali kadar iyi olmuyor tabii.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #10 : 08 Kasım 2017, 12:55:36 »
Son alışverişime gelince yurt dışından aldığım source perrier, gümrükten sorunsuz şekilde elime ulaştı. İşten eve geldiğimde bir baktım şişe buz dolabına konmuş bile. Bu sodalardan elimde birkaç tane vardı, yarım içilmiş şekilde elime geçmişti, bunları bir gün birbirine doldurup tam dolu bir şişe yaparım diye saklıyordum. Dış kozmetik görünümleri ise pek iyi değillerdi. İnsanlar nedense şişelerin üzerinden etiket koparmaya bayılıyorlar. Bu şişe ise neredeyse "mint" durumda, evet içindeki içilmiş ama dibinde hala biraz var.

tabii hiç vakit kaybetmeden içini açmak istedim, bu da benim hobim, içine bakmadan duramıyorum.

içinde birşey çıkmadı, aynı dışarıdan göründüğü gibiydi.

Resim kalitesi biraz düşük oldu tabi. Şimdi ben bu şişenin içini diğer şişelere boşaltıcam, sonra diğer şişelerde yarım dolu olanları buna koyarak hem kozmetik kalitesi yüksek hem de içi dolu bir şişe elde etmek istiyorum. Kapaklar konusunda da sıkıntılar var. Diğer perrier toplayan arkadaşlarla birlikte bir kapak projesi yapalım diyorum. Sanayide kendimize 50 kadar sıfır kapak bastırmak iyi bir hedef gibi duruyor.

Yavuzg hocamın rakı şişesi yeniden boyamalarını örnek alarak kendi çapımda bir restorasyon projesi düşündüm. Basamak basamak fotograflarım.

Çevrimdışı Lumina

• Yönetici
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #11 : 08 Kasım 2017, 17:56:43 »
@Alcofribas  Site yonetimi en kisa zamanda bi like butonu eklemeli, hemfikirim.

site yönetimi olarak istediğiniz butonu ekliyorum, lütfen eklere bakınız.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #12 : 08 Kasım 2017, 18:04:31 »
site yönetimi olarak istediğiniz butonu ekliyorum, lütfen eklere bakınız.
Elişi kağıdından ben de yapardım bro :)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #13 : 08 Kasım 2017, 18:48:20 »
 Like mike falan bi heyecan sardi beni. Tesekkurker Lumina, iyi ki varsin. O zaman devam...

Bu gun aldim, buzdolabi parlaticisi. Buzdolabimin matlasmis goruntusu yuzunden insan icine cikamaz olmustum.

Camasir makinasi uzerinde de deneyip sonucu buraya yazarim.

Not: Sanayide kapak projesi ha  ;D Bu cok sert olmus dostum.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #14 : 08 Kasım 2017, 20:11:15 »
Like mike falan bi heyecan sardi beni. Tesekkurker Lumina, iyi ki varsin. O zaman devam...

Bu gun aldim, buzdolabi parlaticisi. Buzdolabimin matlasmis goruntusu yuzunden insan icine cikamaz olmustum.

Camasir makinasi uzerinde de deneyip sonucu buraya yazarim.

Not: Sanayide kapak projesi ha  ;D Bu cok sert olmus dostum.

ben o koleksiyonu tamamladım şimdi hepsini tek kalemde satıyorum, meraklısına. Alana şimdiden hayırlı olsun (sadece kasa gönderilecektir).