Son alışverişime gelince yurt dışından aldığım source perrier, gümrükten sorunsuz şekilde elime ulaştı. İşten eve geldiğimde bir baktım şişe buz dolabına konmuş bile. Bu sodalardan elimde birkaç tane vardı, yarım içilmiş şekilde elime geçmişti, bunları bir gün birbirine doldurup tam dolu bir şişe yaparım diye saklıyordum. Dış kozmetik görünümleri ise pek iyi değillerdi. İnsanlar nedense şişelerin üzerinden etiket koparmaya bayılıyorlar. Bu şişe ise neredeyse "mint" durumda, evet içindeki içilmiş ama dibinde hala biraz var.
tabii hiç vakit kaybetmeden içini açmak istedim, bu da benim hobim, içine bakmadan duramıyorum.
içinde birşey çıkmadı, aynı dışarıdan göründüğü gibiydi.
Resim kalitesi biraz düşük oldu tabi. Şimdi ben bu şişenin içini diğer şişelere boşaltıcam, sonra diğer şişelerde yarım dolu olanları buna koyarak hem kozmetik kalitesi yüksek hem de içi dolu bir şişe elde etmek istiyorum. Kapaklar konusunda da sıkıntılar var. Diğer perrier toplayan arkadaşlarla birlikte bir kapak projesi yapalım diyorum. Sanayide kendimize 50 kadar sıfır kapak bastırmak iyi bir hedef gibi duruyor.
Yavuzg hocamın rakı şişesi yeniden boyamalarını örnek alarak kendi çapımda bir restorasyon projesi düşündüm. Basamak basamak fotograflarım.