Gönderen Konu: Rassal fötögraf başlığı.  (Okunma sayısı 23060 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı 68k

• Tedavideki Retromanik
Ynt: Rassal fötögraf başlığı.
« Yanıtla #75 : 01 Mart 2020, 23:56:08 »
Alıntı yapılan: Ref
Sinclair Zx Spectrum Next dağıtımları 10 gün kadar önce başladı. Herkes çok mutlu :)

abi kızılay şubesi dağıtır gibi yazmışsın :) bizde nerde kim kaça satıyor? bir de ben incelemelere bakmadım, herkes mutluysa alet güzel olmuş demek midir bu?

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #76 : 02 Mart 2020, 13:22:41 »
Sinclair Zx Spectrum Next dağıtımları 10 gün kadar önce başladı. Herkes çok mutlu :)

abi kızılay şubesi dağıtır gibi yazmışsın :) bizde nerde kim kaça satıyor? bir de ben incelemelere bakmadım, herkes mutluysa alet güzel olmuş demek midir bu?

hahahah öyle olmuş gerekten.

bu alet yine resmi bir zx spectrum sayılıyor, sinclair logosu basılı üzerine. bu sefer biraz amigamsı olmuş, sprite'ından genişletilmiş ekran modlarına kadar herşey var. ama 48k ve 128k'ya da tam uyumlu, genişleme yuvası da geriye dönük olarak tam uyumlu. Dolayısı ile eski donanımlarınızı takıp kullanabiliorsunuz. 3.5,7,14 ve 28mhz modları var. Güzel tarafı bazı eski 3D oyunları da timing sapıtmadan oynanabiliyor. Şimdiye kadar negatif bir yorum görmedim. Kasasından uygulamasına kadar sevilmiş durumda. Bir ara detaylı bir inceleme yapacağım, şimdilik bu kadar, almak isteyen burdan: https://www.specnext.com/  275 sterlin fiyatı var.

Çevrimdışı 68k

• Tedavideki Retromanik
« Yanıtla #77 : 02 Mart 2020, 16:51:27 »

hahahah öyle olmuş gerekten.

bu alet yine resmi bir zx spectrum sayılıyor, sinclair logosu basılı üzerine. bu sefer biraz amigamsı olmuş, sprite'ından genişletilmiş ekran modlarına kadar herşey var. ama 48k ve 128k'ya da tam uyumlu, genişleme yuvası da geriye dönük olarak tam uyumlu. Dolayısı ile eski donanımlarınızı takıp kullanabiliorsunuz. 3.5,7,14 ve 28mhz modları var. Güzel tarafı bazı eski 3D oyunları da timing sapıtmadan oynanabiliyor. Şimdiye kadar negatif bir yorum görmedim. Kasasından uygulamasına kadar sevilmiş durumda. Bir ara detaylı bir inceleme yapacağım, şimdilik bu kadar, almak isteyen burdan: https://www.specnext.com/  275 sterlin fiyatı var.
teşekkürler :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #78 : 07 Mart 2020, 20:50:22 »

Ağacın tek bir halkasını seçip, üstündeki diğer halkaları temizlediğinde böyle gençliğine ulaşılabiliniyormuş.
Her bir halkayı bu şekilde temizlemek mümkünmüş... Burda 40 yıllık kabuk ince ince kazınarak ağacın gençliğine ulaşılmış.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #79 : 07 Mart 2020, 22:47:24 »
Bizde de olur mu acaba?
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #80 : 14 Mart 2020, 22:37:50 »

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #81 : 16 Mart 2020, 20:19:04 »

rastgele fotoda son nokta.

Çevrimdışı 68k

• Tedavideki Retromanik
« Yanıtla #82 : 17 Mart 2020, 12:16:44 »

rastgele fotoda son nokta.

ucundan kıyısından 40 yıllık nerdüz şu ortamlara giremedik.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #83 : 10 Nisan 2020, 23:11:09 »

Çevrimdışı gibraltar

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #84 : 12 Nisan 2020, 01:36:53 »
Bilgehan Korkmaz

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #85 : 12 Nisan 2020, 15:24:44 »

ahahhaha ufak bir bug işte.. fazla büyütüyorsunuz :D

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #86 : 29 Haziran 2020, 14:06:23 »
Tahminimce RRJ sayi 2' nin sadece dunya capinda dagitildigini saniyorsunuz. Yaniliyorsunuz... Underground ortamlarda kiyida kosede kalmis bu fotograflar size bir fikir verecektir.

Çevrimdışı gibraltar

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #87 : 16 Eylül 2020, 09:48:24 »
Bilgehan Korkmaz

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #88 : 16 Eylül 2020, 15:04:57 »
Aah, bizim gibi eski topraklar buna çok alışkın tabi ve bu durum beni hiç şaşırtmadığı gibi, "başka türlü olmaması gerek zaten" dedirtiyor :) alışkanlık işte...

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #89 : 16 Eylül 2020, 16:57:56 »
Benzer bir hadise de silsile halinde:

1) EXE dosya uzantısının varoluş sebebinin başlangıçta COM dosyalarına header koymak gerekebileceğinin düşünülmemesi ve COM dosyalarının header'sız olması akabinde 64kb'dan büyük dosyalarının hafızaya yüklenebilmesi için illa bir header'a ihtiyaç duyması. Çözüm olarak header bilgisi de içeren EXE dosya formatının tasarlanması.

2) COMMAND.COM dosyası çok büyüyünce EXE formatına dönüştürülmesi ama adının geri uyumluluk namına COMMAND.COM olarak kalması.

3) İkinci maddedeki olayı sağlamak için işletim sisteminin COM dosyalarının uzantısını dikkate almadan header kontrolü yapacak şekilde modifiye edilmesi. Belli bir revizyondan sonra uzantıdan bağımsız olarak, header'ı olan olan dosyaların EXE, olmayan dosyaların COM muamelesi görmesi.

4) Üçüncü maddedeki numara ilk başta akıl edilebilseydi diğer 2-3 ve 4'üncü maddedeki çözümlerin hiç birine ihtiyaç olmayacak olması.
Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam