Gönderen Konu: Blinkenlights  (Okunma sayısı 1931 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
Blinkenlights
« : 19 Eylül 2018, 10:42:34 »
Bir süredir bilgisayara bağlanacak bir led durum göstergesi nasıl yapılabilir, diye düşünüyorum. Aklımdaki şey süper bilgisayarların led gösterge panelleri gibi bir şey. Bununla ilgili fikirlerinizi almak istiyorum.

Görsel temsilidir.

Memory statusünü göstermek pratik olarak imkansız diye düşünüyorum. Processor statusünü göstermek de multitasking ortamda (bence) bir şey ifade etmeyecektir. Başka ne tür bir data gösterilebilir? Örneğin linuxdeki top komutunun çıktısı üzerinden bir şeyler üretilebilir mi? Bu datayı seri port üzerinden (USB/TTL) nasıl gönderilir? 'top > /dev/ttyS1' komutunu çalıştıran bir bash scipti yeterli olur mu? Bu komutun Windows versiyonu var mıdır?

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: Blinkenlights
« Yanıtla #1 : 19 Eylül 2018, 21:53:03 »
arduino ile usb üzerinden anlaşabilirsin aslında. sistem kaynaklarını PC tarafında toplayıp serial porttan arduino'ya paslayacak, arduino da verecek lambayı verecek lambayı, çingen gibi pembeler, yeşiller, maviler çakacak odanın her yerinde. :D

eheh ülkemizdeki led teknolojilerinin gelişimini göz önünde bulundurursak MOTHER'ı yapmak yerine şöyle bir noktaya varabilirim ben bu gidişle:

Çevrimdışı Impetigo

• RAAT
  • Retroman
  • *
Ynt: Blinkenlights
« Yanıtla #2 : 20 Eylül 2018, 14:35:09 »